Lisää vahvistuksia Ruotsista

Wasa Royals jatkaa kotiotteluita lauantaina 26.07 United Newland Crusadersia vastaan. Joukkueen kokoonpanosta löytyy taas uusia vahvistuksia.

Royals saa loppukaudeksi lisää tulivoimaa hyökkäykseen sekä puolustukseen, kun Ruotsin pääsarjasta liittyy joukkueeseen laitahyökkääjä Edvin Almeida ja kulmapuolustaja Sebastian Johansson.

Molemmat nuoret pelimiehet pelasivat kuluvalla kaudella Ruotsin pääsarjassa Tyresö Royal Crowns -joukkueessa. Johansson keräsi 7 ottelussa 22,5 taklausta ja 3 syötönkatkoa, Almeida eteni 7 ottelussa 305 jaardia ja teki 6 touchdownia.

“Molemmat pelaajat tuovat ei pelkästään täydennystä, mutta myös selkeää ratkaisukykyä pelipaikoilleen. Hyökkäyksessä olemme heittopelissä kärsineet loukkaantumisista laitahyökkääjän paikalla sekä Alphan kuormituksen äärirajoilla pitämisestä, kun hän pelaa molemmin puolin palloa,” kommentoi Royalsin urheilutoimenjohto.

“Edvinin myötä saamme toisen korkeanluokan laitahyökkääjän Alphan vastapuolelle, ja ainakin teoriassa tämän pitäisi helpottaa elämää kaikille muille hyökkäyksessä, kun myrkkyä mistä valita on enemmän. Edvin on suhteellisen kokonainen laitahyökkääjä, tarkoittaen, että hänellä on kokoa, nopeutta ja ketteryyttä toteuttaa kaikki heittopuun kuviot miltä paikalta vain.”

“Sebastian on taas todella huippu ns. miespuolustaja, joka pelasi tähänastisen uransa parhaan kauden Ruotsissa. Odotamme, että hän tuo toiseen kulmapuolustajan paikkaan selkeän lukon, estää kaikki helpot heitot ja haastaa vaikeat,” kommentoi Royalsin UTJ.

“Tähän asti olemme olleet todella tyytyväisiä uusien pelaajien suorituksiin harjoituksissa. Lauantaina päästäänkin näkemään heidät jo tositoimissa.”

Lisää tansseja maalialueella luvassa

“Päätin liittyä Vaasan Royalsiin auttaakseni joukkuetta voittamaan mestaruuden. Olen kuullut paljon hyvää organisaatiosta aiemmilta ruotsalaisvahvistuksilta, jotka ovat olleet täällä,” kertoi Almeida.

Nuori laitahyökkääjä itse näkee, että tuo joukkueeseen hyvää energiaa ja mahdollisuuden tehdä isoja pelejä. “Tavoitteena on olla merkittävä tekijä, joka auttaa meitä voittamaan mestaruuden.”

Almeidan viesti faneille on yksinkertainen: “Be ready for some dancing in the end-zone!”

Johanssonin mukaan hän saapui Vaasaan myös siksi, koska useat joukkuekaverit ja ystävät Tyresöstä kertoivat joukkueesta hyvää. Tyresö-yhteys on aikaisemmin Vaasaan tuonut Royals-faneille hyvin tuttuja hahmoja, kuten esimerkiksi Eric Blomgren, Nicolas Peterson sekä Jatta Njie.

“Liityin Royalsiin, koska minulla on niin paljon ystäviä, jotka ovat tulleet tänne, ja kaikilla heillä on paljon hyvää sanottavaa organisaatiosta! Ensivaikutelmani joukkueesta oli tiivis ryhmä pelaajia ja valmentajia, jotka tekevät mitä tahansa joukkueen hyväksi,” kertoi nuori puolustaja.

“Uskon tuovani paljon kokoa ja fyysisyyttä kulmapuolustajan rooliin, ja henkilökohtainen tavoitteeni tälle kaudelle on tehdä kaikkeni saadakseni joukkueelle ansaitsemansa mestaruuden!”

Johansson lupaa, että tulevat kotiottelut tulevat olemaan toiminnantäyteisiä ja jännittäviä viimeiseen minuuttiin asti: “Joten älkää missatko näitä voittoja!”

Huonoja uutisia puolustukselle

Hyvän seassa on myös isosti harmia, yhdysvaltalaistukimiehen Princeton Lollarin kausi on tullut päätökseen. Mies loukkasi jalkaansa ensimmäisessä kotiottelussa ja tutkimusten jälkeen todettiin, että hän ei kuntoudu enää pelikuntoon tällä kaudella.

“Kiitämme häntä panostuksesta kauteemme ja hän matkustaa kotiin jo tulevana viikonloppuna. Princetonin loukkaantumisen myötä olemme taas ns. ’vajaalla’ puolustuksessa, mitä USA-vahvistuksiin tulee. Viikonlopun ottelu mennään varmuudella ilman, mutta päätöstä korvaavasta pelaajasta ei ole vielä tehty,” kommentoi Royalsin UTJ tilannetta.