Wasa Royals aloittava pelinrakentaja vaihtuu; Elias Haapamäki QB1

Wasa Royals aloittava pelinrakentaja vaihtuu kaudella aloittavana pelinrakentajana toimineen Theodore Landersin sopimuksen yhteisymmärryksessä tehdyn purun jälkeen. Tämän seurauksena Royalsin aloittavana pelinrakentajana loppukauden ajan toimii Elias Haapamäki.

 

Haapamäki toimi aloittavana pelinrakentajana kaudella 2022 Royalsin pelatessa miesten 1-divisioonassa. Kyseisellä kaudella Haapamäki johdatti Royalsin mestaruuteen ja Haapamäen spagettimaljan parhaan pelaajan palkintoon. Tämän jälkeen Haapamäki on toiminut miesten joukkueen backup pelinrakentajanabja johdattanut Royalsin U21-joukkuetta mestaruuteen vuonna 2023 sekä finaaliin 2024.

 

Royalsin tilanne pudotuspelitaistelun osalta on lähes mahdoton. Teoreettisesti mahdollisuus on, mutta se vaatisi myös Royalsin kannalta suotuisia tuloksia muiden osalta. Tämä on herkullinen sauma ajaa Royalsin tulevaisuuden pelinrakentajaa sisään Vaahteraliigaan sarjan kovimpia joukkueita vastaan melko paineettomassa tilassa.

 

Royalsin urheilutoimenjohdosta kommentoidaan Landersin lähtöä seuraavasti:

Tähän asti joukkuetta kaudella 2024 johdattanut Theo Landers joutuu valitettavasti jättämään joukkueen. Theo on taistellut lievän loukkaantumisen läpi jo jonkin. Keskustelimme hyvässä hengessä Steelers ottelun jälkeen ja päätimme yhteisymmärryksessä, että nyt on parempi, että hän palaa kotimaahan kuntoutumaan. Kiitämme häntä joukkueena hänen asiallisesta ja täysipainoisesta panoksesta. Toivomme hänelle vain parasta eteenpäin mennessä.”

 

Ja jatkaa Haapamäestä:

Samaan hengenvetoon olemme innoissamme että Elias Haapamäki saa mahdollisuuden pelata loppukauden. Hän astuu isoihin saappaisiin mutta joskus niihin on astuttava ja se oma tila otettava. Olemme joukkueena erittäin luottavaisia hänen kykyynsä johdattaa joukkuetta. Tekihän niin jo 2 vuotta sitten miesten 1 divisioonassa aina finaalin voittoon saakka.

Elias osaa toteuttaa meidän hyökkäyssysteemiä erinomaisesti ja nyt hän saa meidän kaiken huomion, kun valmistaudutaan peleihin. Vaikka mahdollisuudet välieriin ovat vielä elossa niin painetta emme Eliaksen niskaan tästä tule lataamaan. Tulemme etenemään hyökkäyksessä hänen ja muun joukkueen vahvuuksien kautta. Emme pyydä häntä olemaan mitään muuta kuin itsensä. Toki edellisen kerran kun aloitimme oman kasvatin pelinrakentajan tontilla (2019, Jere Byman) tapahtui se juuri Porvoota vastaan ja pelistä irtosi voitto.

Joukkue hänen ympärillään on erittäin motivoitunut auttamaan hänen liigauransa alkuun. Usko häneen on kova. Ottelut ovat Eliakselle myös kullanarvoisia tällä hetkellä, sillä terveenä pysyessään jatkuu hänellä nuorten maajoukkue urakka vielä syksyllä. Valitettavasti emme saaneet häntä kentälle aiemmin enemmän. Nyt siihen suodaan mahdollisuus.

 

Tavoitteenamme on pelata hyvää, ehyttä ja kilpailukykyistä jenkkifutista loppukauden. Uskomme että toteuttamalla tasaisesti ilman virheitä on meillä hyvät mahdollisuudet voittoihin. Sanoisin faneille ja vaasalaisille yleisesti ottaen näin, nyt on kerrankin ns. ”oman kylän poika” pääkallo paikalla. Älä ole se joka ei ole häntä Kaarlella kannustamassa!” 

Royalsin pelit jatkuvat tulevana lauantaina kun Porvoo Butchers saapuu Vaasaan. Ottelussa Haapamäki saa todellisen tulikasteensa Vaahteraliigassa aloittavana pelinrakentajana. Tervetuloa katsomaan, kun tulevaisuuden aika alkaa Vaasassa!
From the whole Royals family, Thank You and Good Luck for the Future Theo!