Sarjakärkeä haastamaan

Royalsin kolmas kotiottelu ei ole yhtään aiempia helpompi, päinvastoin. Siinä missä kahdessa ensimmäisessä kotiottelussa kohdattiin perätysten edellisen kauden finaalikaksikko, nyt vastaan astelee tämän kauden sarjakärki Tampere Saints. Puhtaalla saldolla sarjaa johtavat tamperelaiset ovat kaataneet kaikki vastustajansa, tehden eniten pisteitä, samalla päästäen vähiten kaikista joukkueista.

 

Royalsin peli on lähtenyt rullaamaan paremmin kauden edetessä, mutta avausvoitto edelleen odotuttaa itseään. Urakkaa ei ole helpottanut kauden aikana tulleet monet kummallisetkin pienet loukkaantumiset, mitkä ovat sotkeneet kokoonpanoja läpi kauden. Royalsilla on ollut haasteita molemmin puolin palloa, etenkin tasapainoisen pelin aikaansaamiseksi, mutta joka ottelussa Royals on pystynyt tekemään isoja pelejä. Janica-kaksikko Nyman ja Välimäki ovat syöttöjen vastaanottajina sarjan kärkikymmenikössä, Oona Saarinen on taklaustilaston kolmosena, Anu-Riikka Vuorisen, Veera Hihnalan ja Venla Niinisen täydentäessä top-15:ttä kyseisessä listassa. Royalsilla on myös kolme pelaajaa seitsemän kärjessä aloituslinjan takana tehdyissä taklauksissa, missä Saarisen lisäksi ovat edustettuna puolustuksen linjasta maajoukkuekaksikko Christina Kylmäluoma sekä Tytti Tiainen.

 

Mielenkiintoiseksi otteluparin tekee myös se, että viime kaudella joukkueet olivat farmiyhteistyössä, ja
Saintsin riveissä on tänään yli 10 tamperelaista, ketkä viime kaudella pukivat päälleen Royalsin peliasun.
Saints on jo varmistanut runkosarjan voiton, joten suurempaa panosta, tosin ei paineita, ole vierailla illan ottelussa. Royals on sarjanousijana saanut koko kauden pelata altavastaajana ja haastajana, ja tänään jos koska Royals tätä on. Laji on silti yllätyksiä täynnä, joten viihteelinen jenkkifutisiltapäivä on takuulla luvassa!

 

Seuraa heitä Saintsista:
– #82 Noora Saros. Ulottuva sisempi laitahyökkääjä ei ole aina pelinrakentajan ykköskohde, mutta
kiireen keskellä Saros on pelinrakentajan turva heittojen kohteeksi.
– #8 Sara Reid. Puolustuksen keskustassa operoiva väkivahva taklaaja tulee tutuksi pallonkantajille
päivän aikana.

Seuraa heitä Royalsista:
– #70 Tytti Tiainen. Puolustuksen päädyssä vaikeasti blokattava. Pystyy nopeudellaan vastaamaan
hyökkäyksen peleihin ja lukitsemaan oman puolensa linjan päädystä.
– #33 Riikka Näsi. Tällä kaudella erikoistunut pitkien ja vaikeiden heittojen kiiinniottajana. Niitä
tarvitaan tänäänkin, kivenkovaa puolustusta vastaan.

 

Kuva: Tommy Storås