Royals vahvistaa rivejään ensimmäiseen kotiotteluun

Wasa Royalsin pitkä vieraskiertue on vihdoin ohi ja perjantaina joukkue pelaa ensimmäisen ottelun kotikentällä. Alkukausi on ollut haastava, mutta joukkue on täynnä itsevarmuutta. Tärkeihin peleihin, on Royals saanut myös lisää vahvistuksia.

”Joukkue on kauden puolivälissä 2-4. Se oli oikeastaan se asetettu minimitavoite kotiinpaluuseen, kun selvisi, että joudumme pelaamaan kauden niin sanotusti puoliksi vieraissa ja kotona. Nyt kun otteluita tarkastelee jälkikäteen, tulos olisi hyvin voinut olla pienellä onnella 5-1 kuudesta pelatusta vieraspelistä. Oikeastaan Porvoota vastaan pelattua ottelua lukuun ottamatta joukkue oli mukana jokaisessa matsissa,” kommentoi Royalsin urheilutoimenjohto.

”Meidän näkökulmastamme ei todellakaan ole mitään syytä heittää kirvestä kaivoon tai vaipua epätoivoon. Asetelmat muuttuvat nyt vähintään matkustuksen osalta. Vaasasta on yhtä pitkä matka Helsinkiin, Porvooseen, Kuopioon, Lohjalle jne. kuin niistä tänne. Pelimatkat kun suoritetaan pääsääntöisesti aina pelipäivänä, sillä on ehdottomasti vaikutusta. Tähän päälle tieto, että joukkue vahvistuu vielä 1-2 pelaajalla kriittisille paikoille, luo lisää uskoa meidän tekemiseemme, vaikka meillä ei sinänsä epäuskoa tekemisestä ole ollut.”

”Pelillisesti asia, joka tähän asti on aiheuttanut eniten haasteita, on ollut hyökkäyksen tehottomuus. Tässä varsinkin oikeastaan heittopelin rytmin löytyminen. Asiaa on nyt työstetty aika tavalla ja odotammekin parempaa tulosta sen osalta. Kokonaisuudessaan otteluita on vaikea voittaa ilman tiettyä määrää pisteitä. Kyllä se kuuluisa ketsuppipullo aukeaa sieltä vielä ja toivon mukaan useampaan otteeseen.”

Alkukautta värittivät valitettavasti useat loukkaantumiset, jotka söivät tehoja molemmin puolin palloa mutta erityisesti hyökkäyksestä. Joonatan Purtola ja Kelvin Godwin kokivat koko kauden kestävät alaraajavammat. Toinen tärkeä loukkaantuminen oli viime vuoden ennätysmies DeMarcon Artis.

”Hänen osaltaan oltiin juuri pääsemässä vauhtiin, kun selvisikin, että tämän kesän pelit ovat pelattu. Jenkkivahvistusten merkitys on meidän liigassamme suhteellisen suuri ja kyllä se näkyi puolustuksessa, että toimimme neljässä ottelussa ns. ”vajaalla” sen suhteen,” kommentoi Royalsin urheilutoimenjohto ikävää tilannetta.

”DeMarcon loukkaantumisen vakavuus kesti hetken selvitä. Ajoittain oli merkkejä, että se olisi paranemaan päin, mutta lopullinen diagnoosi oli selvä ja tiesimme, että oli järkevintä molempien osalta, että pelaaja palaa kotimaahan.”

Lisää tulivoimaa Kanadasta

Seuralle oli tärkeää löytää oikeanlainen pelaaja Artisin tilalle ja etsinnät päättyivät Ruotsin pääsarjaan. Paikan Royalsin rosterissa ottaa tuore Ruotsin mestari, kanadalainen Rory Kelly, joka pelaa pääosin puolustuksen takakenttää.

”Olemme jo DeMarcon poistuttua joutuneet mukauttamaan puolustustyyliämme hieman, mutta Rory istuu uuteen systeemiin hyvin. Haetaan hieman erilaista vaikutusta hänestä, pääosin meidän puolustuksen heikkouteen, eli heiton puolustamiseen. Mitä nähtiin hänestä ottelutallenteista Ruotsista, kyseessä on kyvykäs pelaaja ja on hän sen osoittanut jo harjoituksissa,” kommentoi Royalsin urheilutoimenjohto.

Euroopassa kolmatta kautta pelaava 26-vuotias Kelly kertoo nauttivansa erityisesti Pohjoismaissa pelaamisesta. “Erityisesti täällä Suomessa ja Ruotsissa, koska mielestäni se on monella tapaa kuin koti. Kanadalaiset ovat hyvin samanlaisia kuin skandinaavit,” kertoi pelimies.

“Ensivaikutelmani joukkueesta on erinomainen. Nautin ensimmäisistä harjoituksistani maanantaina, kun sekä tuontipelaajat että suomalaiset pelaajat ottivat minut avosylin vastaan! Ohjelmassa on todella mukavia ihmisiä kaikkialla.”

Kelly näkee, että tuo joukkueeseen energiaa. “Toivottavasti voin tuoda nopeutta takakentälle ja tehdä suuria pelejä sekä fyysisellä pelilläni että kyvylläni rikkoa syöttöjä ja tehdä syötönkatkoja.”

Tuore kuninkaallinen toivoo, että fanit ovat yhtä innoissaan kotipeleistä kuin hän: “Mitä fanit voivat odottaa kotipeleistä? No, heidän pitäisi odottaa voittoja, koska me odotamme niitä!”

Linjavoimaa Bahaman saarilta

Kellyn värväyksessä oli instrumentaalisessa roolissa Royalsin hyökkäyksen linjan vahvistus Shelton Williams. Bahaman saarilta kotoisin oleva Williams pelasi ansiokkaasti yliopistouransa Kanadassa Kellyn kanssa samassa yliopistossa.

”Shelton on ollut mies paikallaan hyökkäyksen linjan päädyssä vasemmalla laidalla. Hän on pitkä ja ulottuva pelaaja, joka on pääosin pitänyt pelinrakentajan Theo Landersin selkäpuolen puhtaana,” kommentoi Royalsin urheilutoimenjohto.

Vaikka Williams on Royalsin kokoonpanossa ollut mukana jo alkukaudesta, faneille hän on vielä hieman tuntematon. Mies on kuitenkin viihtynyt Vaasassa hyvin: ”Kokemukseni Vaasassa on ollut tähän mennessä fantastinen. Minulle on annettu mahdollisuus pelata jalkapalloa uudelleen ja se on hyvätasoista jalkapalloa. Rakastan kaupunkia, se on toisinaan hiljainen, mutta ihmiset täällä osaavat nauttia elämästä. Vaasa on kaunis paikka ja kasvava kaupunki, jossa on paljon potentiaalia.”

29-vuotias Williams tuo joukkueeseen korkean tason kokemusta. ”Tämän kokemuksen mukana tulee johtajuutta, itseluottamusta ja halua auttaa tätä ohjelmaa voittamaan,” lupaa mies itse.

”Tunnen myös, että tuon joukkueeseen yhteenkuuluvuuden tunnetta. Onhan se helpompaa mennä sotaan ihmisten kanssa, joita pitää perheenä.”

Kotipelien osalta Williamsilla on sama lupaus kuin yliopistokaveri Kellyllä: ”Fanit voivat odottaa paljon energiaa ja jännitystä Royalsin kotipeleissä! He voivat odottaa voittoja! He voivat odottaa erittäin intensiivisiä pelejä ja ehdottomasti hyviä kohtaamisia!”

Williams toivoo Kaarlen kentällä näkevänsä paljon faneja: ”Taistelemme Vaasan kaupungin puolesta ja näytämme kaikille, että voimme ehdottomasti pelata ja voittaa tässä liigassa.”