Paluu kotiin sunnuntaina

Royalsin kotistadion, Kaarlen Kenttä on ollut otteluiden osalta käyttökiellossa viime viikonloppuun asti. Yleisurheilun kruununjalokivi Suomessa, Kalevan Kisat, ovat pitäneet kenttää erilaisten remonttien ja huoltotöiden takia suljettuna. Nyt kun kisat ovat takanapäin, sekä Royalsin naiset että miehet pääsevät pelaamaan koko loppukauden jäljellä olevat runkosarjaottelut kotikentällään.

 

Royalsin naisten taistelu Vaahteraliigassa sai varsin hitaan alun. Kaksi ensimmäistä vierasottelua , Helsingissä ja Turussa, päättyi tappioon, ilman yhtään pistesuoritusta. Pistetili aukesi kolmannessa ottelussa Tampereella, mutta tästäkin merkittiin sarjataulukkoon tappio. Neljäs ottelu Oulussa avasi hyökkäyspeliä, mutta äärimmäisen monipuolinen Oulun hyökkäys onnistui tekemään pisteitä tuplasti enemmän.

 

Ensimmäiseen kotiotteluun tulee vastaan viime kauden hopeamitalisti Helsinki Wolverines. Erittäin vahvalla hyökkäyksen linjalla ja aggressiivisella puolustuksella edellisen kohtaamisen voittanut Wolverines tulee Vaasaan hieman loukkaantumisten runtelemalla kokoonpanolla, mutta tämä ei missään nimessä helpota iltapäivän ottelua. Myös Royals on kärsinyt läpi kauden erilaisten pitkäaikaisten loukkaantumisten takia, ja vaikka kokoonpano on leveä, se on kärjeltään vielä varsin kapea, ja se näkyy helposti kokeneita ja rutinoituneita joukkueita vastaan.

 

Kolmen viikon tauko on tehnyt Royalsille hyvää, sillä pitkäaikaisvaivoja on saatu paremmin kuntoon, ja Vaahteraliigan paineet on varmasti kaikilta jo saatu karisteltua pois. Myös tulokkaat ovat päässeet vahvemmin mukaan pelin syövereihin, ja muutama ensimmäistä kauttaan lajia pelaava on pelannut aloituskokoonpanossa kaikissa otteluissa menestyksekkäästi. Tähän otteluun ei myöskään tarvitse kömpiä bussiin aamukasteen noustessa ja istua muutamaa tuntia epämukavasti lyhyiden yöunien jälkeen. Siinä missä kaikki vierasottelut ovat olleet myöhäisimmillään klo 13.00 pitkän matkan päässä, Royals aloittaa ottelunsa vieraskoreasti vasta klo 15.00.

 

Yhdysvalloissa pudotuspeleihin kautensa päättänyt D.C. Divas:in riveistä vapautui myös Anni Alanko kotimaan sarjoihin, mutta tähän otteluun All American –tähdistökenttään valittua Annia ei vielä nähdä pelikentällä.

 

Seuraa heitä Royalsista:

 

#12 Janica Nyman. Alkukaudesta loukkaantuneena ollut laitahyökkääjä on täydessä pelikunnossa, ja nopeudellaan pystyy repimään auki puolustuksia. Aina uhka edetä pitkälle pallo kädessään.

 

#66 Christina Kylmäluoma. Puolustuksen linjan keskustassa pitää huolen, että häntä vastaan ei ole hauska pelata. Liikkuu räjähtävästi ja vaatii usein tuplablokit kuriin saamiseksi

 

#84 Ellinoora Masanen. Tulokaspelaajaksi vahvoja näyttöjä ottelusta toiseen. Ei pelkää kontaktia ja pystyy ottamaan kiinni vaikeitakin heittoja ahdistettuna.

 

Seuraa heitä Wolverinesista:

#29 Linnea Uggeldahl. Puolustuksen avainpelaaja, kuka lukee pelit nopeasti linjan taka, ja on lähes aina ensimmäisenä siellä minne pallokin päätyy.

 

#13  Nelli Malk. Saattaa joutua pelaamaan sekä puolustusta että hyökkäystä. Kentän yksi pelinopeimmista pelaajista, kuka valvoo puolustuksen takakenttää pitkiltä heitoilta, mutta ehtii silti auttamaan juoksun puolustamistakin.

 

#44 Emilia Etholen. Tuttu vastustaja aiemmilta kausilta, ja joka ottelussa Etholen on ollut aiheuttamassa harmia, oli se keskushyökkääjänä tai puolustuksen tukimiehenä. Vahva voimanpesä ei kiertele kontakteja.

 

Royals – Wolverines, Kaarlen Kentällä klo 15.00.