Prince Lollar vahvistamaan Royalsin puolustusta

Wasa Royalsin kolmas yhdysvaltainen vahvistus kaudelle 2024 on kovatasoinen puolustuksen tukimies Prince Lollar.
 
”Tunnen suurta iloa ja kiitollisuutta saadessani tilaisuuden liittyä joukkueeseen, jonka jäsenillä on samat tavoitteet kuin minulla. Kyse ei ole ainoastaan jalkapallon pelaamisesta vaan myös henkilökohtaisesta kasvusta”, sanoi Lollar.
 
25-vuotias puolustaja pelasi Yhdysvalloissa Washington Staten Oak Harbor high schoolissa pääasiassa keskushyökkääjänä erinomaisella menestyksellä. Lollarilla on lukion ennätys juoksujaardeissa, juoksu-touchdowneissa sekä yhden kauden juoksu-touchdowneissa ja jaardeissa. Hänen lukion viimeisenä vuotenaan juoksi hän 2100 jaardia ja teki 31 touchdownia.
 
Yliopistoura vei hänet ensiksi junior collegeen, jossa hän toisella kaudellaan saavutti All American -statuksen tukimiehen paikalla. Tämän jälkeen häntä värvättiin vahvasti useampaan isoon yliopistoon. Nuori mies päätyi kovaan Texas A&M-Commercen kouluun ja nousi vauhdilla aloituskokoonpanoon. Valitettavasti koronavuodet vaikuttivat hänen yliopistouraansa ja seniorivuotenaan leirillä satutettu takareisi vesitti haaveet vahvasta kaudesta. 
 
Kokemuksesta mies onkin nälkää täynnä päästä takaisin ja menestyä kentällä: ”Olen vain valmis pelaamaan!” Lollar lisäsi haluavansa näyttää kaikille, mihin hän oikeasti pystyy.
 
”Meillä oli ajoittain ongelmia pysäyttää joukkueiden juoksuhyökkäyksiä kaudella 2023. Asia nostettiin meidän valmennuksessa tikun nokkaan ja haluttiin siihen kolmikantainen muutos. Yksi niistä kannoista oli yhdysvaltalainen tukimies joka on fyysinen taklaaja”, kommentoi Royalsin urheilutoimenjohto.
 
”Princeton Lollar sopii tähän profiiliin erinomaisesti. Hän on suhteellisen iso ja fyysinen tukimies, 188 cm ja 110 kg. Näkemämme ja valmentajapalautteiden perusteella hänellä on erinomainen pelisilmä.”
 
Royalsin urheilutoimenjohto myöntää, että Lollarilla on isot saappaat täytettävänä, jotta hänestä tulee Royals-fanien suosikki. ”Hänellä on ollut haasteita urallaan, mutta hänen potentiaalinsa on suuri ja hän on todella nälkäinen. Meidän odotukset hänestä ylittää vain miehen omat odotukset itsestäänHistoriallisesti meillä on ollut myös hyvä onni yhdysvaltalaisten tukimiesten kanssa alkaen aina Qua Huzziesta ja päättyen Zach Blairiin. Siinä välissä tokin oli muuan Chris Young. Isot ovat siis saappaat.”
 
Vuonna 2016 ja 2017 Vaasassa pelannut Young valittiin molemmilla kausilla Vaahteraliigan All-Star-kokoonpanoon ja vuonna 2016 liigan parhaaksi pelaajaksi. Vuosina 2020–2021 Vaasan puolustukseen kuulunut Zach Blair dominoi Royalsien riveissä ja jatkoi menestystään kovatasoisessa ELF-sarjassa, nousten siellä myös All-Stars-valintaan.