Off-season interview – Sonja Friman

On taas Royals naisten off-season haastatteluiden aika. Ensimmäisenä valokeilaan astuu hyökkäyksen linjan täkkelin paikalla pelaava Sonja Friman. Tuleva kausi on Frimanille kolmas, ja hänellä onkin jo kokemusta liigavauhdista viimekaudella farmijoukkueen paidassa.

 

Miten löysit lajin pariin?

Ensikosketus lajiin oli vuosina 2014–2015 kun seurasin tiiviisti Wasa Royals edustusjoukkueen pelejä. Silloin ei ollut vielä naisten joukkuetta Vaasassa ja päädyin itse pelaamaan kauden rugbyä. Rugbyura jäi lyhyeksi, kun aloin odottamaan esikoistani. Kontaktilajin tuoma kipinä jäi kuitenkin “vaivaamaan” ja sainkin sattumalta kutsun tulla kokeilemaan jenkkifutista keväällä 2022, siitä se sitten lähti.

 

Offarin fiilikset, miten treenit sujunut ja edenneet?

Todella hyvät fiilikset. Offarilla olen tähän mennessä henkilökohtaisesti kehittynyt hyvin omien tavoitteiden mukaisesti ja työ jatkuu määrätietoisesti. Tällä hetkellä treenit tehdään täydellä temmolla, sekä fysiikkatreenit että lajitreenit. Koko joukkue valmistautuu toden teolla kohti tulevaa kautta.

 

Mikä on tähän mennessä parasta lajissa?

Lajin monipuolisuus on parasta ja että tämä on joukkuelaji, missä pelipaikasta riippumatta jokaisen pelaajan suoritus on tärkeä koko pelin kannalta jokaisella downilla.

 

Sinulla on jo kokemusta liigavauhdista viimekauden farmijoukkueen kautta, millä fiiliksellä nyt tämän joukkueen kanssa sinne?

Viime vuoden farmijoukkueen kautta pääsin Tampere Saintsien riveihin ja pelasin kauden alussa yhden pelin liigassa ennen divarin aloitusta. Itselle se oli todella merkittävä ja opettavainen kokemus, joka antoi koko kaudelle potkua alusta asti. Liigassa kuitenkin vauhti yleisesti ottaen kovempi verrattuna divariin. Omalla pelipaikalla olen toki tottunut koviin vastustajiin jo oman seuran sisällä, joten se osuus ei hetkauttanut. Kuninkaalliset nousevat vahvana liigaan, odotan innolla liigassa pelaamista oman joukkueeni kanssa.

 

Odotukset tulevalle kaudelle?

Odotan kaudelta kovia pelejä ja oman joukkueen onnistumisia. Kaikilla joukkueilla on omat vahvuutensa, on varmasti tulossa mielenkiintoinen kausi naisten vaahteraliigassa!

 

Terveiset faneille ja kotiyleisölle:

Tulkaa kannustamaan Wasa Royals naisia Kaarlen kentälle kesällä, jenkkifutis on parasta paikanpäällä!

Tutustu kesän otteluohjelmaan täällä: Naisten vaahteraliiga otteluohjelma 2024

Kuva: Kenneth Hed