Alpha Jalloh jatkaa Vaasassa!

Wasa Royalsin kauden 2024 Vaahteraliigan joukkue vahvistuu entisestään, kun viime kauden All-Star-pelaaja, Vaasan yleisön suosikki Alpha Jalloh, palaa kuningaskuntaan jo viidettä kauttaan.

 

Viime viikolla joukkue ilmoitti puolustaja DeMarco Artisen jatkosopimuksesta kaudelle 2024. Nyt on lukittu merkittävä palanen hyökkäysosastolle, kun kolminkertainen Vaahteraliigan tähtipelaaja, laitahyökkääjä Alpha Jalloh, tekee paluun.

 

”Ei ole parempaa tunnetta kuin olla kotona! Paikka, jossa joukkuetoverini ja fanit ovat minulle kuin perhettä,” iloitsi Jalloh.

 

Vaahteraliigan vuoden 2020 pelaajaksi valittu Jalloh on pelannut Royalsissa vuodesta 2019 lähtien, paitsi kaudella 2021, jolloin hän kilpaili ELF-sarjassa Leipzig Kingsin riveissä.

 

”Tavoitteeni kaudelle 2024 on olla parempi johtaja ja auttaa viemään Royalsin takaisin Vaahteramalja otteluun,” totesi Jalloh.

 

Kolmen kauden aikana Jalloh on kerännyt yhteensä 4416 jaardia ja tehnyt 38 touchdownia Vaahteraliigassa. Sen lisäksi hän pelasi joukkueessa kaudella 2022 1. divisioonassa.

Kaudella 2023 myös palautuspelien asiantuntijana tunnettu mies eteni kentällä vakuuttavasti yhteensä 1982 jaardia.

 

Kevään aikana Jalloh on edustanut Badalona Dracs -joukkuetta Espanjan pääsarjassa, mutta hän kotiutuu Suomeen hyvissä ajoin ennen Vaahteraliigan kauden alkua.

 

”Sanoin tämän jo viime vuonna, mutta on todella harvinaista, että sama vahvistus palaa ja pelaa joukkueessa näin monta kertaa. Olemme luonnollisesti iloisia, että hän jatkaa legendaarista uraansa Suomen jenkkifutispiireissä Vaasassa,” kommentoi Royalsien urheilutoimenjohto.

 

”Alpha on erittäin tärkeä osa hyökkäystämme ja palautuspeliämme. Aina kun hän koskee palloon, yleisö ja vastustajat pidättävät hengitystään. Useimmiten kentällä tapahtuu jotain sähköistä, josta seuraa maali.”

 

”Jokainen joukkue tarvitsee kärkipelaajan, ja hän on sitä meille. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö meiltä löytyisi aseita hyökkäyspeliin myös kotimaisista pelaajista. Päinvastoin, odotamme suuresti useiden nuorten pelaajien suhteen tulevaa kautta. Alphan myötä he saavat ehkä hieman helpommin mahdollisuuden loistaa.”

 

Wasa Royals hyökkäyksen valmentaja Jarno Häivälä mukaan Jalloh toimii myös hyvänä esimerkkinä joukkueen nuorille laitahyökkääjille.

 

”Treeneissä ja peleissä asettamalla vaatimustason korkealle, esimerkkiä näyttämällä niin urheilullisesti kuin pelillisestikin. Ja tietysti Alpha pystyy auttamaan myös valmennusta omalla tietotaidoillaan ja kokemuksellaan,” totesi Häivälä.

 

”Mahtavaa kun saadaan Alpha takaisin Vaasaan. Valmennus ja joukkue tietää mitä saa niin se helpottaa aina tekemistä ja valmistautumista kauteen.”