Vaahteraliigan otteluohjelma julkaistu

Vaahteraliigan ja sitä myöden Royalsin kauden 2024 otteluohjelma julkaistiin torstaina. Royalsin otteluohjelma on hyvin erikoinen sillä kausi alkaa kuudella vierasottelulla, jonka jälkeen kausi jatkuu kuudella kotiottelulla. Tämän taustalla on Vaasan kenttätilanne, sillä Kaarlenkenttä ei ole käytettävissä ennen Kalevan kisoja ja Lemonsoft Stadionilla pelaaminen on taloudellisest ja valmistelujen osalta liian suuri ponnistus. Välttämätä otteluohjelma ei ole Royalsille kuitenkaan huono, sillä kaikki kotipelit päästään pelaamaan parhaalla kesäkaudella eli toivottavasti ainakin kelien puolesta päästään nauttimaan aurinkoisista keleistä.

 

Royals urheilujohdon kommentit:

 

”Meillä oli tiedossa ennakkoon haasteet ensi vuoden otteluohjelman suhteen. Kaarlenkentällä kesäkuun lopussa järjestettävät Kalevan kisat aiheuttavat paljon päänvaivaa ja tässä tapauksessa tämän poikkeuksellisen otteluohjelman. Asiaa pitää kuitenkin pyrkiä tarkastelemaan objektiivisesti. Kalevan kisat ovat hieno juttu kaupungille ja tulevat vastaan vain kerran 10-15 vuoden välein.

Kisojen saaminen Vaasaan ja Kaarlenkentälle taas johtaa siihen että me pääsemme hyötymään kisoja varten tehtävistä olosuhdeparannuksista. Ensimmäisestä pääsimme hyötymään jo menneenä kesänä muutamassa ottelussa suuren LED tulostaulun muodossa. Ensi kesäksi on taas luvassa muita näkyviä ja näkymättömiä parannuksia. Nämä asiat helpottavat ja parantavat ottelutapahtumaamme.

 

Otteluohjelmaa suunnitellessa oli toiveena että jotain kierroksia olisi voinut muuttaa että meillä olisi tullut jotain taukoja kotiotteluputkeen joko väliviikkojen tai vieraspelien muodossa. Pohdimme myös muutaman ottelun pelaamista Lemon Soft stadionilla mutta aika nopeasti päädyttiin sitä vastaan. Työmäärä minkä ottelunpaikan siirtäminen vaatii on todella suuri. Tämän lisäksi meidän tulee olla talousrealisteja. Pelaaminen Lemon Softilla on kustannusten osalta monin verroin kalliimpaa kuin Kaarlenkentällä.

 

7 joukkueen kaksinkertainen sarja sovitettu Suomen kesäkuukausien päälle on aina haastavaa. Kaikilla joukkueilla on joku päivä tai viikonloppu mikä ei syystä tai toisesta vain toimi ja joudutaan tekemään erityisjärjestelyjä. Meillä poikkeusta on kokonaisuudessaan puolet kauden viikoista.
Saattaa olla että tulee vielä jotain pieniä muutoksia riippuen muiden joukkueiden kenttätilanteista tai mahdollisista päällekkäisyyksistä VPSn otteluiden kanssa mutta ne katsotaan läpi ja tiedotetaan heti kun on tiedossa Veikkausliigan otteluohjelma.

 

Emme jää asiasta sen suuremmin murehtimaan vaan otamme haasteen vastaan ja etenemme positiivisen kautta. Tilastollisesti pelaamme ainakin Suomen kesän lämpimimmällä ajanjaksolla. Vaikka kaikki vieraspelit ovat putkeen kauden alussa, mahtuu niiden väliin väliviikot sekä juhannus niin kuormitus ei pitäisi olla kestämätön vaikka aikaa kulutetaan bussissa reilusti. Toivomme että tuodaan Vaasaan voittoputki kun kotipelit alkavat jota sitten tottakai jatketaan aina Vaahteramaljaan asti. ”