Yksi askel eteenpäin

Wasa Royalsin naiset ovat pelanneet jenkkifutista kolme täyttä kautta. Joka vuosi on seura mennyt eteenpäin sekä strategialtaan, tuloksiltaan sekä taustavoimiltaan. Joka kaudella tulokset ovat parantuneet kaikilla mittarilla, ja kolmantena kautena pelikausi päättyi I-divisioonan mestaruuteen.

 

Tulokaskaudella 2021, kirjattiin voittosarakkeeseen lukema 3, mutta nykyiset Vaahteraliigajoukkueet Tampere Saints ja Oulu Northern Lights olivat lohkossa liian vahvoja. Kausi ei jatkunut pudotuspeleihin.

 

Toisella kaudella, 2022, myös kolmen voiton myötä aukesi paikka pudotuspeleihin, mutta siellä nousi seinä vastaan vieraskentällä Kotka Eaglesia vastaan.

 

Viime kausi alkoi heikosti kolmen tappion myötä, mutta kauden loppupuolisko sujui mallikkaasti. Kolme seuraavaa ottelua päättyi voittoihin, kotietu välierään ja tästäkin voitto, ja vielä finaalissa kaatui Helsinki Roosters. Kauden päätteeksi myös neljä pelaajaa pääsi kaatamaan maaottelussa Ruotsin.

Divarin voittajana aukesi myös paikka Vaahteraliigaan, ja tuon paikan Royals myös ottaa vastaan.

 

  • Tämä on luontainen askel seuramme tilanteessa. Olemme joka kausi parantaneet tekemistä kaikessa, ja olemme nyt Suomen 5. paras joukkue. Jos emme nyt nouse, koska sen tekisimme?

 

Lokakuun lopussa pitää seuran ilmoittaa Liigan vaatimat pelaajalistat sekä muut kriteerit, että paikka lopulta aukeaa. Näiden täyttämisessä ei ennakkoarvioiden mukaan ole mitään vaikeuksia. Pelaajasopimuksia on nyt koossa jo noin 30. Mukana on muutama paluumuuttaja, hyvä määrä uusia tulokkaita, mutta mikä tärkeintä, joukkueen ydinrunko pysyy Vaasassa.

 

  • Meidän pidempään pelannut runko on laadukas, ja he pystyvät koska vaan pelaamaan Vaahteraliigaa. Koitamme vielä rekrytoida pelaajia, esimerkiksi yhdistämällä Vaasassa opiskelun ja jenkkifutiksen. Miesten puolella korkeakoulujoukkue Wasa Dogs on esimerkki siitä, että Vaasa vetää puoleensa kovia jenkkifutareita usean eri korkeakoulun ja yliopiston puolelle, ja suurena opiskelijakaupunkina myös muiden lajien urheilijoita on saatu lajin pariin isoja määriä.

 

Royalsilla oli viime kaudella farmisopimus Tampere Saintsin kanssa, mutta tämä yhteistyö tulee päättymään, sillä jatkossa molemmat joukkueet pelaavat samassa sarjassa. Toinen farmisopimus oli Seinäjoki Crocodilesin kanssa, ja tätä pyritään jatkamaan ensi kaudellakin, riippumatta siitä millä sarjatasolla Crocodiles tulee pelaamaan.

 

  • Olemme myös valmistelemassa erilaisia treenivaihtoehtoja ja -mahdollisuuksia pelaajille, ketkä eivät Vaasan seudulla asu, mutta olisivat valmiit Vaahteraliigassa pelaamaan. Emme halua sulkea ketään pois, jos vain on halua kultaisen kypärän päähän laittamaan ensi kaudella.

 

Divisioonan voittajana Royals sai automaattisesti paikan Vaahteraliigaan kaudelle 2024, mutta lisää joukkueita voidaan myös nostaa, mikäli seura paikkaa anoo ja se täyttää kriteerit. Kaudella 2022 Vaahteraliigassa pelasi kuusi joukkuetta, mutta kolme seuraa jäi pois kaudelle 2023, ja yksi joukkue nousi uutena mukaan, joten kausi 2023 pelattiin Vaahteraliigassa neljän joukkueen voimin. Kahdeksalla joukkueella pelattiin viimeksi kaudella 2018.