Wasa Royals off-season rosteri julkistettu

Royals ottaa pienen varaslähdön julkaisemalla off-season rosterin päivää ennen takarajaa, joka on lokakuun viimeinen päivä. Joukkueen runko on pääasiassa pysynyt samana. Joukkueesta on lopettanut muutama kokeneempi pelaaja sekä osa vielä pohtii jatkoaan. Etenkin joukkueen nuori runko on kuitenkin pysynyt muuttumattomana.

 

Kaudelle 2024 amerikkalaispelaajien määrä kasvaa. Jatkossa joukkueessa saa olla 5 amerikkalaista, joista yksi sijoittuu hyökkäyksen linjaan. Muutoksen avulla pyritään takaamaan sarjan laadun pysyminen korkeana, sillä EFL:n kasvu on vaikuttanut vahvasti etenkin eurooppalaisten importtien saatavuuteen. Lähtökohtaisesti Royals tulee täyttämään kaikki viisi amerikkalaispaikkaa.

 

Joukkueen urheilutoimenjohdosta kommentoidaan rosteria ja tulevaa kautta seuraavasti:

 

”Kauden jälkeen suhteellisen nopealla aikataululla käytiin läpi pelaajien kanssa exit-haastattelut. Tämä on meidän joukkueelle ihan normaali prosessi. On tärkeä käydä läpi vielä henkilö tasolla palautteet kuin myös onnistumiset ja kehityksen paikat menneeltä vuodelta.  Kausi on kokonaisuudessaan aika pitkä, kun miettii kuinka paljon menee aikaa jo pelkästään valmistautumiseen. Tämä on hyvä käydä ajatuksen kanssa läpi joukkueenjohdon kanssa.

 

Yksi iso ja oleellinen osa näissä haastatteluissa on tottakai pelaamisen jatko. Tämän pohjalta sitten päästäänkin muodostamaan seuraavan vuoden joukkueen pohjaa.

 

Viimeisen kahden vuoden runko on säilynyt hyvin kasassa ja oikeastaan sama mantra jatkuu. Nuoret kaverit kasvaa ja haluavat sekä ovat valmiita enemmän isompiin rooleihin. Nyt julkaistavasta pelaajaluettelosta lähestulkoon kaikilla on pelikokemusta Vaahteraliigasta. Se on harvinaista varsinkin, kun katsoo joukkueen keski-ikää. Nyt julkaistavien pelaajien lisäksi meillä on noin 4-6 veteraani pelaajaa, jotka haluavat vielä rauhassa miettiä ensi vuoden rooliansa. Lopullinen kokoonpano tulee varmaan olemaan 45 pelaajan paremmalla puolella. Tämä on se vaatimus tällä tasolla ja näinkin pitkässä sarjassa mikä meillä täällä Suomessa on. Syvyyttä ja särkymävaraa tulee olla. Lähtökohtaisesti tulemme myös tuomaan sääntöjen sallimat viisi USA vahvistusta. Mahdollisista EU vahvistuksista käytetään optio vain tarvittaessa.

 

Olemme sitoutuneet kehittämään ja rakentamaan joukkuetta pitkäjänteisesti. Se tarkoittaakin omien kasvattien peluuttamista. Pelinrakentajan osalta olemmekin todella onnekkaassa tilanteessa Eliaksen (Haapamäki) kanssa. Hän saa kehitykseensä kaiken, mitä voimme seurana tarjota. Vaikka vielä ei ole hänen vuoro aloittaa Vaahteraliigassa, se päivä kuitenkin lähenee koko ajan. Innolla seuraamme ja odotamme hänen ja muiden nuorten läpimurtoja.

 

Rosteri palapeli ei tule olemaan valmis vielä pitkään aikaan, mutta tämä on se jokavuotinen lähtölaukaus. Seuraavana aikataulussa ennen kuin palaamme harjoitustauolta joka alkaa 1.11. on meidän tryoutit Su 19.11. ja Su 26.11. Etsimme joka vuosi joukkoomme urheilullisia muiden lajien junioripolut läpikäyneitä henkilöitä noin 5-6 kpl. Etsimme kavereita, jotka eivät oikeastaan vielä ole ymmärtäneet että heidän ominaisuudet sopivatkin amerikkalaiseen jalkapalloon kuin nenä päähän. Liikkuville isoille miehillä on aina meidän lajissa kysyntää.”

 

Wasa Royals off-season roster

QB Elias Haapamäki

RB Tom Suoste

RB Aaron Luomala

RB Lauri Primetta

WR Kelvin Godwin

WR Joonatan Purtola

WR Ami Lindfors

WR Veeti Mäkelä

WR Antonio Garcia Carme

OL Väinö Nybacka

OL Riku Saarela

OL Elmeri Kojonen

OL Nikke Finne

DL Axel Arvila

DL Alexander Dirisha

DL Anton Silfver

DL Mattias Kass

DL Mauno-Martin Blond

DL Jasper Stagnäs

LB Lamin Latikka

LB Viktor Mänty

LB Antti Tuovinen

LB Raul Khalifa

LB Joona Leppänen

LB Wieu Kuek

DB Jose Penesumbu

DB Viggo Rönnlund

DB Veeti Leppänen

DB Kasper West

DB Joel Österholm

DB Karim Limam

DB Roni Viinamäki

 

Kannen kuvat: Samppa Toivonen