Alustava kokoonpano kaudelle 2024

Yksi seuran oma edellytys nousulle Vaahteraliigaan oli riittävän laaja pelaajamäärä. Seuran omana tavoitteena oli saavuttaa 40 pelaajan määrä, mikä olisi vaatinut ison hyppäyksen uusien urheilijoiden hankinnassa. Liiton vaatimus on lokakuun lopussa saada 20 nimen listan sopimuksen tehneistä pelaajista. Uusien pelaajien hankinnassa onnistuttiin hyvin, sillä noin 10 uutta pelaajaa on hypännyt rinkiin mukaan, ja uusia pelaajia on tullut mukaan vielä viime päivinäkin. Lisäksi tärkeää oli saada takaisin muutama jo aiemmin pelannut pelaaja, ketkä olivat sivussa kauden tai kaksi.

 

Ensimmäistä kertaa myös poistuvien pelaajien määrä on hyvin pieni. Isoimmat menetykset koettiin, kun muutama Crocodiles-pelaaja palasi omaan seuraansa, kun toiminta sai jälleen hyvät edellytykset Seinäjoella I-divisioonassa. Tämä oli tiedossa ja odotettavissakin, ja Vaasassa ainakin toivotaan että Seinäjoellakin pelataan korkeatasoista jenkkifutista. Seurojen välillä onkin jo sovittu tiivistä yhteistyötä, vaikka ainakaan vielä mahdollisen farmisopimuksen jatkosta ei ole tietoa.

 

Talven aikana on odotettavissa myös pari uutta pelaajasopimusta, kun sopimuspaperit odottavat parin Vaahteraliigan muissa seuroissa kykynsä näyttäneen pelaajan allekirjoitusta. Molemmat pelaajat osoittavat itse aktiivisuutta ja halua pelata Royalsissa.

 

Tässä julkaistavassa ryhmässä ei ole listattuna vielä tämän kauden tulokaspelaajia, keitä on noin 10. Listalta puuttuu myös pari pelaajaa, kenen pelaaminen ei vielä ole 100% varmaa, ja listalla on myös pari nimeä, ketkä saattavat pelata tulevalla kaudella uudessa asuinkaupungissaan. Muutoksia voi tulla siis parin nimen verran talven ja kevään edetessä, mikäli sopimusoptiot otetaan käyttöön.

 

Varmaa kuitenkin on, että jokaiselle pelipaikalle on jo nyt laadukas aloittava pelaaja, ja moni pelaaja pystyy pelaamana useampaakin pelipaikkaa tarpeen vaatiessa. Lisäksi moni tulokaspelaaja on osoittanut jo nyt olevansa monipuolinen huipputason urheilija, joten tehtäväksi jää tehdä heistä jenkkifutareita.

 

Royals naiset roster 30.10.2023

Venla Niininen
Jenny Tienvieri
Annette Alhonen
Janica Nyman
Mirja Ulvila
Mirella Holm
Mira Mäki-Haapoja
Riikka Näsi
Anu-Riikka Vuorinen
Oona Saarinen
Ida Similä
Helmi Syri
Elli Kivikangas
Ida-Maria Skytte
Peppilotta Ristiharju
Sonja Friman
Anita Söderström
Christina Kylmäluoma
Tytti Tiainen
Jaana Holma
Julia Saarinen
Leena Tillder
Kia Hjerpe
Iida Kiikeri
Satu Lampela
Viivi Majaniemi