2023 Kausiraportti osa 2

Kausiraportin toisessa osassa otetaan valmennuksen ja kapteeniston katsaus kuluneeseen kauteen. Valitettavasti kaikki eivät ehtineet kommentoimaan kulunutta kautta.

 

Valmentajien näkemys

 

Vaikka kaudelle ei saatu sellaista päätöstä mitä toivottiin niin oli se kokonaisuudessaan kuitenkin varsin positiivinen. Nuorena nousijajoukkueena pystyimme haastamaan jokaisen joukkueen kesän aikana. Paremmalla viimeistelyllä ja kurinalaisuudella olisi ollut useampi voitto selkeästi otettavissa. Nämä ovat varmasti nuoren joukkueen oppirahoja tulevaisuutta ajatellen.

Erityisen ylpeä olen siitä taistelusta ja sisusta jolla tie playoffeihin lopulta otettiin. Moni ei siihen uskonut heinäkuun alussa mutta niin vain Seinäjoella vielä pelasimme. Vaikka heinäkuun otteluruuhkassa fysiikkaa ja henkistä kanttia koeteltiin nousimme joukkueena kerta toisensa jälkeen uuteen taisteluun.

Hienon kaudesta tekee myös lukuisat hienot pelaajatarinat. Kirkkaimpana Raul Khalifa. 16 vuotiaana koko liigan dominointi puolustuksessa ei jätä ketään kylmäksi.

Raulin takana on monta hienoa tarinaa myös nostettavaksi. Esimerkiksi Samun (Suominen) pelit kauden aikana ja sittemmin lähtö maailmalle pelaamaan. Elmerin (Kojonen) ja Kasperin (West) vakiinnuttamat pelipaikat avauskokoonpanossa. Uran ensimmäiset TD:t omille kasvateille jne…listaa voisi jatkaa vaikka miten mutta kaiken voi tiivistää yhteen lauseeseen: tulevaisuus on erittäin kirkas omille Royals kasvateille. Samanlaisella kovalla työllä nämä kauden tiukat tappiot tulevat kääntymään 100% varmaksi voitoksi. Samalla kovalla työllä on ensi kaudella mahdollista kirjoittaa uusia hienoja pelaajatarinoita, jotka tältä kaudelta jäi vielä kirjoittamatta. Joukkueessa on valtava määrä potentiaalia.

-Juha-Matti Rajala

 

Puolustuksen takakenttä koki osansa loukkaantumissumasta, mutta off-seasonin työ kantoi hedelmänsä ja saimme käytettyä laajasti pelaajia eikä taso notkahtanut.

Kauden aikana näimme merkittävän kehittymisen jokaisen pelaajan osalta, ja pystyimme laajentamaan puolustusta tietäen, että he pystyvät toteuttamaan vastuunsa.

Olen ylpeä jokaisesta DBstä, ja työ jatkuu pian.

Juha Ramsila

 

Kaudesta jäi lopulta ihan hyvä fiilis vaikka loppuikin yhtä peliä liian aikaisin. Botnia bowleista jäi katkera maku mistä varmasti saadaan sopivasti motivaatiota talven treeneihin.

Tuleville kausille tarvitaan enemmän tasapainoa hyökkäykseen ja se on selkeä kehityksen kohde offseasonille meidän laitahyökkääjille.

Saatiin nuorelle laitahyökkääjäkaartille paljon hyviä kokemuksia ja onnistumisia mihin on varmasti hyvä rakentaa tulevaisuutta.

-Jarno Häivälä

 

Kapteenien näkemys

 

Kuluneesta kaudesta jäi paljon positiivisia kokemuksia käteen. Nuoret pelajaat tekivät isoja pelejä läpi kesän. Kapteenin roolissa pyrin aina opastamaan ja kannustamaan pelaajia. Hyvä joukkuehenki oli tärkeä osa meidän menestystä kaudella 2023.

-Lamin Latikka

 

Kannen kuva: Samppa Toivonen / @apollophoto