Samu Suominen jatkaa uraansa NFL Academyssä

Royalsin hyökkäyksen linjassa operoinut Samu Suominen on lähtenyt kohti Englantia ja NFL Academyä. Suominen pelasi lauantaina tähänastisen uransa viimeisen ottelun Royals-paidassa ja lähti ottelun jälkeen kohti lentokenttää ja uusia haasteita. Näin ollen Suominen ei myöskään ole mukana Royalsin kokoonpanossa mahdollisessa välierässä.

 

Vuonna 2016 amerikkalaisen jalkapallon aloittanut Suominen on nuoresta iästään huolimatta erittäin kokenut Suomen miesten sarjoissa. Vuonna 2005 syntynyt Suominen oli Royalsin miesten joukkueen kokoonpanossa jo kaudella 2021 aloittavana right tacklena ohuen hyökkäyksen linjan kärsittyä loukkaantumisista. Kaudelle 2022 Suominen siirtyi tutummalle left tacklen paikalle, jossa hän operoi myös kauden 2023 ajan. Suominen on ikäisekseen raamikas, sillä miehellä on mittaa 195cm ja painoa 130kg, mutta hän omaa silti hyvän liikkuvuuden ja nopeuden.

 

Suominen kokee että hän on saanut hyvän pohjan tulevaa varten Royalsista. ’’Täällä on saanut treenata paljon ja hyviä vastustajia vastaan ja peleistäkin on tullut hyvää kokemusta.’’

 

Seuraavana Suomisen tie käy Englannin Loughboroughiin, jossa NFL Academy sijaitseen. NFL Academy on NFL:n taloudellisesti mahdollistama akatemia, jossa potentiaaliset nuoret amerikkalaiset jalkapalloilijat pääsevät pelaamaan amerikkalaisia kouluja vastaan, mutta itse koulu on silti euroopan alueella. Kyseessä on siis potentiaalinen ponnahduslauta eurooppalaisille 16-18 vuotiaille pelaajille päästä näyttämään taitojaan amerikkalaisille kykyjenetsijöille, jota kautta on mahdollista päästä Yhdysvaltoihin pelaamaan College Footballia sekä pyrkiä kohti NFL:ää.

 

Suominen on lähdössä innolla ja hyvillä fiiliksillä kohti Loughboroughta, mutta luonnollisesti myös jännitystä on ilmassa. Lähtökohtana Suomisella on hakea hyviä hetkiä Englannista sekä luonnollisesti hyvää suorittamista kentällä.

 

Syksyllä 2022 pelattujen pohjoismaiden mestaruuskisojen jälkeen NFL Academyn valmentaja oli ottanut Suomiseen yhteyttä. Hyvin menneet kisat olivat herättäneet valmentajan mielenkiinnon ja Suominen olisi valmennuksen mielestä oiva pelaaja NFL Academyyn. Tästä vajaa vuosi eteenpäin, nuori mies on jo saapunut Englantiin kielikoe sekä melkoinen määrä allekirjoituksia hoidettuna.

 

Vaikka Suomisen lähtö jättääkin luonnollisesti ainakin 195cm kokoisen loven joukkueen kokoonpanoon mahdollisesti jatkuvan kauden osalta, koko Royals organisaation on silti iloinen Suomisen päästessä kokeilemaan taitojen ja työmäärän riittävyyttä isommissa ympyröissä. Fakta on kuitenkin se, että Suomessa amerikkalainen jalkapallo on vielä marginaalilaji positiivisesta kehityksestä huolimatta. Suomisen potentiaali voi riittää NFL:ään asti, kunhan kehitys jatkuu samaa tahtia.

 

Suomisen urakehitystä voi tällä hetkellä seurata parhaiten miehen Instagramin kautta @samusuominen77.