DeMarco Artis ja Arkady Naus vahvistamaan puolustuksen linjaa

DeMarco Artis ja Arkady Naus vahvistamaan puolustuksen linjaa

Royals on solminut tulevaa kautta koskevat sopimukset kahden puolustuksen linjamiehen kanssa. Näillä sopimuksilla pyritään vahvistamaan joukkueen kokonaisuutta ja kasvattamaan laajuutta kapeahkon puolustuksen linjan osalta. DeMarco Artis täyttää joukkueen viimeisen amerikkalaispelaajan paikan kun taas Arkady Naus saapuu Euroopasta, Colognen joukkueesta Vaasaan.

 

Royalsin puolustuksen koordinaattori Juha-Matti Rajala on innoissaan vahvistuksista: ’’Ollaan erittäin innoissamme, että saadaan Arkady ja DeMarco vahvistamaan meidän puolustustamme tulevalle kaudelle. Molemmat tuovat meidän nuoreen puolustukseemme ja ennen kaikkea linjaan rutkasti lisää kokemusta ja kykyä tehdä isoja pelejä. Odotan suurella innolla, miten meidän omat nuoret pelaajamme pääsevät kehittymään heidän rinnalla.’’

 

DeMarco Artis on kiitollinen mahdollisuudesta tulla Royalsiin pelaamaan ja uskoo voivansa auttaa Royals-puolustusta tulevalla kaudella.

’’First off, I must thank Royals organization for believing in me and giving me this opportunity. I’m ecstatic to come to Vaasa and join the Royals. Seeing how the Royals had an undefeated season last year I believe things will only get better and I believe I can help bring a championship to Vaasa’’

Artis on pelannut Yhdysvalloissa, West Floridan yliopistossa, ja kaudella 2021 hän sai yhdessätoista ottelussa 37 taklausta ja 4,5 säkitystä.

Artis kokee olevansa hyvä joukkuepelaaja, joka puskee myös muita eteenpäin.

’’ As a player, I’m a team guy. I always want to teach the people around me as well as learn what i can from them because we can all learn from each other. On the field I’m an intense personality that’s gonna challenge the guys around me to be their best as well as encouraging them & supporting them.’’

’’DeMarco tuo meidän puolustukselle ennen kaikkea nopeutta ja aggressiivisuutta. Hän on kova urheilija, joka pystyy tekemään isoja pelejä ympäri kenttää.’’ arvio puolustuksen koordinaattori Juha-Matti Rajala.

 

Arkady Nausille Suomessa pelaaminen tulee olemaan uusi kokemus. 28-vuotias hollantilainen on tähänastisella urallaan pelannut sekä GFL:ssä sekä EFL:ssä.

‘’I feel absolutely thrilled. This will be my first experience playing in a different country in Europe and I am very excited for it. I expect we’ll have a great season.’’

Naus pelasi kausilla 2021 ja 2022 EFL:ssä Cologne Centurionin riveissä. Kaudella 2022 Arkady pelasi seitsemässä ottelussa tehden yhden säkityksen ja yhteensä 8 taklausta.
Naus kertoo olevansa puolustuksen linjamiehenä monipuolinen ja nauttii vastustan sekoittamisesta stunteillaan.

’’As a player I am a versatile Defensive lineman. I can really play all positions on the line, but I prefer either end (my most played position) or tackle. The thing I enjoy most is doing stunts, no matter how complicated they are.’’

Rajala näkee Nausissa todellisen haasteen vastustajille. ’’Arkady on vahva ja sisukas taistelija, joka tulee panemaan hyökkäyksen linjamiehet kesällä koville vihellyksestä vihellykseen. ’’

 

Artiksen ja Nausin sopimusten myötä Royals on kokonaisuutena valmis tulevaan kauteen.

’’Molemmat pelaajat ovat hyvin meidän puolustuksen näköisiä pelaajia ja he tulevat ennen kaikkea vahvistamaan meidän vahvuuksia entisestään. Heidän myötä tulemme olemaan entistä vahvempi, nopeampi ja aggressiivisempi puolustus.’’ summaa Rajala.

 

Seuran urheilutoimenjohdossa ollaan samoilla linjoilla Rajalan kanssa:

’’Kolmannen USA-pelaajan paikkan täyttäminen kesti melko pitkään, mutta lähtökohtaisesti tiesimme, että puolustuspelaajaa haettiin. Puolustuksen linja tai yleensäkin ns. Boxin etuosa meillä oli hieman liian ohut ja nuori pelataksemme läpi 12 ottelun runkosarjan ja mahdolliset jatkopelit. Siihenkin nähden nyt julkistetut vahvistukset sopivatkin kuin nenä päähän.
Molemmat pelaajat DeMarco ja Arkady uskomme vaikuttavan peliin isosti, mutta ehkä hieman eri tavoin. Uskomme että Arkady on enemmän likaisen työn tekijä ja sitä kautta tekee pelin joko itse tai mahdollistaa sen muille. DeMarcon kyvyt taas on enemmän hänen mahtavaan urheilullisuuteen sidotut. Hänestä odotamme kovaa painostajaa pelinrakentajille ja kaveria, joka juoksee vastustajan keskushyökkääjän kiinni vaikka toiselle puolelle kenttää.
Tässä vaiheessa olemme todella tyytyväisiä, että kaverit valitsivat Suomen ja Vaasan koska ottajia oli jonossa useampia. Tyytyväisiä olemme myös siitä, että meillä on tästä eteenpäin kaikki vahvistukset jo maassa. Tästä on hyvä lähteä kohti vuoden seuraa vaihetta eli Pre-Seasonia’’

 

Molemmat linjamiehet odottavat jo innolla kesää ja haluavat päästä näyttämään Royals faneille parastaan.

‘’I just want to tell them I am as thankful to them as to the whole Royals organization for giving me this chance to play in the Maple League. And I’m not coming all this way to disappoint them.’’ Arkady Naus

‘’Thank you all for the support and get ready for a fun, exciting season. You won’t want to miss any games!’’ DeMarco Artis