Pohjalaisten välille farmisopimus

Naisten I-divisioonassa pelaava Wasa Royals ja II-divisioonassa pelaava Seinäjoki Crocodiles ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2023. Yhteistyötä seurat ovat kuitenkin tehneet jo vahvasti kaudella 2022, kun Crocodilesin joukkue joutui jättäytymään ulos kilpailutoiminnasta kyseisen kauden kynnyksellä. Viisi pelaajaa siirtyi Crocojen vihreistä Royalsin punaisiin, ja pelasivat kauden 2022 täysipainoisesti osana Royalsin joukkuetta.

 

Farmisopimus tiivistää kahden seuran välistä toimintaa edelleen korkeammalle tasolle.

 

  • Meidän tarkoitus on tietysti menestyä itse divarissa mahdollisimman hyvin, mutta haluamme ehdottomasti olla myös auttamassa Crocodilesin naisia takaisin kotimaiselle jefu-kartalle. Vaikka kaupungit ovat perinteisesti aina napit vastakkain kaikessa, niin on molempien seurojen etu, että kummassakin kaupungissa pelataan korkeatasoista jenkkifutista, kertoo päävalmentaja Pasi Roimela.

 

Isoin ero joukkueiden välillä on sarjatasoilla käytettävä pelaajamäärä. I-divisioonassa pelataan normaalia yhdentoista pelaajan jenkkifutista, kun taas II-divisioonassa pelaajia on kentällä vähemmän. Eroista huolimatta molemmat tukevat Roimelan mielestä toisiaan.

 

  • Yhdentoista pelaajan jenkkifutiksessa voit joskus piiloutua muiden pelaajien taakse, kun yksittäiset virheet ja puutteet ei aina näy niin herkästi. Vähemmillä pelaajilla ei voi asioita piilotella, sillä kaikki näkyy sen verran helpommin. Yhdentoista pelaajan pelissä kokonaisuuden hallinta ja suoritusvarmuus korostuu taas paljon enemmän.

 

Farmisopimus mahdollistaa pelaajien vapaan siirtymisen sarjatasojen välillä elokuun loppuvaiheille asti. Pelaajat saavat pelata eri sarjatasolla jo seuraavana päivänä, riippumatta siitä kummanko joukkueen paidassa pelaaja on pelannut edellisenä päivänä. Deadlinen jälkeen pelaajat pelaavat kauden loppuun sen joukkueen riveissä, missä pelaajasopimus on olemassa.

 

Myös valmennusyhteistyön yhdistäminen on aivanasiassa pohjalaisjefun kehittämisessä.

 

  • Meillä on molemmissa kaupungeissa monen kymmenen vuoden tietotaito lajista, ja sitä on turha pimittää itsellä. Moniin asioihin on monta tapaa tehdä ne oikein, ja jokainen pelaaja löytää itselleen ne sopivimmat, joten useiden näkökulmien saaminen pelaajien tietopankkiin on pelkkää plussaa, Roimela jatkaa.

 

  • Ei se jatkossakaan ole meiltä pois, jos myöhempinä kausina pelataan vastakkain ja tunnetaan toisemme. Pitääpä ainakin osata kehittää omaa toimintaa samalla ja löytää vanhasta lajista uusia innovaatioita ja tapoja tehdä asioita.