Timothy Morovick Royalsien pelinrakentajaksi

Timothy Morovick Royalsien pelinrakentajaksi

Timothy Morovick saapuu Vaasaan Royalsien pelinrakentajaksi kaudelle 2023. Ottawa Universitystä lähtöisin oleva pelinrakentaja on viimeisen kolmen kauden ajan pelannut Ruotsin Superserieniä ja viimeisimpänä ollut voittamassa Romian mestaruutta ollen sarjan arvokkain pelaaja.

Morovickille Suomi ei ole täysin vieras sillä hän harjoitteli muutaman viikon ajan Wolverinesin kanssa keväällä 2020 ennen COVID-19 pandemian puhkeamista. Morovick odottaa innolla tutustumista Vaasaan ja uutta kokemusta. Odotukset tulevalle kaudelle ovat selvät – voittaa.

 

”I’m looking forward to being in a new place and having a new experience. Expectations for season…. To Win. Period.” – Tim Morovick

 

30-vuotias pelinrakentaja on pelannut jo useamman vuoden ajan Euroopassa. Vuonna 2016 Morovick pelasi Saksassa Albershausen Crusadersissa ja siirtyi kausiksi 2017 ja 2018 Puolaan Wroclaw Panthersiin. Kaudella 2017 Morovick johdatti Panthersin Puolan mestaruuteen ja palkittiin sarjan arvokkaimpana pelaajana. Kahden Puolassa vietetyn kauden jälkeen Morovick siirtyi Tanskaan Aarhus Tigersin riveihin, mutta kausi 2019 katkesi valitettavaan loukkaantumiseen ennen aikojaan.

 

Kaudeksi 2020 Morovick allekirjoitti sopimuksen Helsinki Wolverinesin kanssa ja ehti muutaman viikon ajan olemaan Suomessa, mutta tarina katkesi pandemian puhkeamiseen. Pandemiatilanteen sallittua pelaamisen Morovick lähti Ruotsiin Stockholm Mean Machinesiin pelaamaan. Mean Machinesissa Morovick heitti 771 jaardia tuottaen 9 touchdownia ja juoksi 225 jaardia tehden 4 touchdownia. Kauden päätteeksi Morovick valittiin vuoden parhaaksi import-pelaajaksi.

 

Kausilla 2021 ja 2022 Morovick on pelannut Ruotsissa Carlstad Crusadersin riveissä. Kauden 2022 aikana hän heitti 515 jaardia ja juoksi 108 jaardia. Yhteensä Morovick tuotti 5 touchdownia kolmen ottelun aikana. Kauden 2021 aikana Morick heitti 13 touchsownia ja 1133 jaardia neljän ottelun aikana. Morovick on myös Crusaders vuosinaan kunnostaunut puntterina yli 40 jaardin keskiarvolla.

 

Viimeisimpänä Morovick on pelannut Bucharest Rebelsin riveissä syksyllä 2022 johdattaen Rebelsin Romanian mestaruuteen voittaen henkilökohtaisesti sarjan arvokkaimman pelaajan palkinnon. Rebelsien riveissä Morovick tuotti yhteensä 47 touchdownia kahdekssassa ottelussa.

 

Royalsien urheilutoimesta kommentoidaan Morovickin sopimusta seuraavalla tavalla:

”Olemme tyytyväisiä esitellessämme kauden 2023 pelinrakentajaksemme Timothy Morovickin. Tim on fiksu ja liikkuva pelinrakentaja, jolla on paljon kokemusta. Hän tietää Euroopan hyvin ja on hänellä menestystä useammasta maasta.

 

Koimme todella tärkeäksi saada ns. veteraanipelaaja johtamaan joukkuettamme. Se ei ole salaisuus, että joukkueemme on nuori, silti siinä on paljon potentiaalia. Tim vaatii paljon itseltään ja joukkuekavereiltaan. Hän on innostunut mahdollisuudesta ja odottaa kovaa, että pääsisi jo töihin.

 

Suomeen Tim saapuu hyvissä ajoin ennen kauden alkua. Koimme tämän instrumentaaliseksi valmistautumisen kannalta. Tim tulee osallistumaan hyökkäyksenkoordinointiin vahvasti sekä nuorien pelinrakentajiemme valmennukseen. Tämä painoi vaakakupissa paljon myös.

 

Emme vielä tiedä ihan tarkasti mitä meillä on pelinrakentaja Elias Haapamäessä mutta olemme sitoutuneet siihen, että hän saa korkeantason valmennusta. Toiveena toki on, että Vaahteraliigaa Vaasassa jossain vaiheessa pelataan ns. ’oman kylän pojan’ kipparoidessa hyökkäystä.

 

Kuten aiemmin ilmoitimme, varmuudella käytämme kaikki 3 USA pelaajapaikkaa. Julkaisemme kaksi muuta pelaajaa hyvissä ajoin ennen kauden alkua myös.”

 

Morovickin highlighteihin kaudelta 2022 voi tutustua seuraavissa klipeissä