Homegames 2023

Seurajohdon ajatuksia otteluohjelmasta ja tulevan kauden kotipeleistä

Vaahteraliigan otteluohjelma julkaistiin keskiviikkona 25.1. ja Royalsien ohjelmaan on voinut jo tutustua Royalsin sometileillä tai liiton sivujen kautta. Royals tulee aloittamaan kautensa heti peliviikolla 1 ollen mukana kauden avaavassa ottelussa Seinäjoen Crocodilesia vastaan. Kausi alkaa siis todellisella klassikolla, kun ensimmäinen Botnia Bowl käydään heti alussa.

 

Vaasassa päästään nauttimaan kotiottelusta peliviikolla 4 kun Helsingin Roosters saapuu torstaina 1.6. Kaarlen kentälle. Tästä heti seuraavalla peliviikolla 5 toinen Helsingin joukkue Wolverines saapuu pelaamaan Royalsia vastaa 9.6. pelattavassa perjantai-illan ottelussa.

 

Heinäkuun ensimmäinen kotiottelu on heti kuun alussa lauantaina 1.7. kun Kuopio Steeler saapuu vierasmatkalle Vaasaan.

 

Royalsien kotiottelut painottuvat runkosarjan loppupuolelle sillä Royalsien kolme viimeistä kotiottelua ovat kotipelejä. Perjantaina 28.7. vastaan asettuu Lohjan UNC ja perjantaina 11.8. kauden toinen Botnia Bowl Crocodilesia vastaan. Royalsien runkosarjan päättää lauantain kotiottelu Porvoo Butchersia vastaan 19.8.

 

Seuran urheilutoimenjohdosta kommentoitiin otteluohjelmaa seuraavasti:

” Urheilujohdon puolesta Royals edustuksen otteluohjelma näyttää järkevältä.

Kesällä 2022 pelattiin 7 ottelua missä Royals oli ennakkosuosikki avauskierroksen jälkeen jokaisessa pelaamassa ottelussaan. Nyt tuo tilanne kääntyy heittämällä päinvastaiseksi. Kumartelemaan ei liigaan lähdetä mutta jalat maassa toteuttamaan, kehittymään, kilpailemaan ja voittamaan kyllä. Virallisesti ei urheilutavoitetta ole kaudelle annettu mutta rauhallisista asemista lähdetään liikkeelle. Hirveitä paineita ei oikeastaan ole.

 

Runkosarjan ottelumäärä kasvaa takaisin 12 otteluun mikä vaatii kaikilta hieman enemmän. Onneksi kauden sisälle on rakentunut luontaisia väliviikkoja millä hallita kuormitusta. Arkena vieraissa pelaaminen on käytännössä rasite vain yhden ottelun osalta tulevana kesänä (To 13.7. Helsinki) ja sekin onneksi osuu kesälomakaudelle niin nähtäväksi jää miten se vaikuttaa. Perinteisesti torstai ottelut pitkän matkan päässä vieraissa on ollut joukkueelle kuin joukkueelle aika mankeli.

 

Kun otteluohjelmaa katsoo alusta loppuun niin hieman ehkä aikaisin se alkaa (11.5.) mutta toisaalta I-divisioonan 2022 loppuottelusta on tuossa vaiheessa jo reilusti aikaa. Kausi alkaa varmasti räväkkäästi Seinäjoella Crocodilesin vieraana. Botnia Bowlit ovatkin olleet kotimaisen jenkkifutiksen suola oikeastaan aina siitä asti, kun Royals nousi liigaan ensimmäisen kerran vuonna 2016.

 

Muutoin ohjelma istuu kotipelien osalta vaasalaiseen kesään erinomaisesti. Ottelutapahtumien kanssa päällekkäin ei mene perinteisesti kevään ja kesän isot tapahtumat kuten MM jääkiekko, koulujen päätös ja lakkiaiset ja huvilakauden päättäjäiset. Onnistuneesti väistettiin myös kesän kaksi isoa musiikkitapahtumaa Nightwishin konsertti kuin myös Vaasa Festivaali.

 

Toki vielä on auki Veikkausliigan (VPS) ja naisten superpesiksen (Mailattaret) otteluohjelmat mutta toivoa sopii, että mahdollisimman nätisti lomittain istuisi heidän pelit Royalsin kotipelien kanssa myös.

 

Nyt vaan toivotaan mahdollisimman nättejä kesäkelejä ja PLAY BALL!”

 

Jo nyt voit tutustua tulevan kauden lippuihin royals.fi sivujen kautta. Parhaiten pääset kuitenkin nauttimaan tulevan kauden kotiotteluista ostamalla kausikortin, joita voi tiedustella contact@royals.fi sähköpostin kautta. Tällä kaudella Royalsin pelit eivät tule jättämään ketään kylmäksi!