Nico Barrow Dresden Monarchsin riveihin kaudeksi 2023

Nico Barrow Dresden Monarchsin riveihin kaudeksi 2023

Royals-kasvatti Nico Barrow on solminut sopimuksen saksalaisen Dresden Monarchin kanssa koskien kautta 2023. Dresden Monarch pelaa san pääsarjaa eli German Football Leagueta (GFL). Vuonna 1992 perustettu Monarchs voitti viimeksi Saksan mestaruuden vuonna 2021. GFL on yleisesti arvioitu Euroopan toiseksi kovimmaksi sarjaksi heti vielä melko nuoren EFL-sarjan jälkeen.

 

Nico Barrow onnittelut sopimuksesta. Haluatko hieman avata sopimuksen taustoja?

”Laitoin seuralle viestiä ja sieltä nopeasti tulikin vastaus josta syntyi hyvät keskustelut ja näiden keskustelujen perusteella sitten valitsin Dresdenin.”

 

Mitä odotuksia sinulla on tulevasta kaudesta?

”Odotukset tulevalle kaudelle on korkealla. Voittamaan lähdetään, odotan myös isoa henkilökohtaista parannusta. Dresdenissä on erittäin hyvä päävalmentaja jolla montakymmentä vuotta kokemusta NFL:ssä joten tulen todellakin ottamaan ja sisäistämään kaikki opit mitä häneltä saa.”

 

Barrow on edustanut Royalsien edustusjoukkuetta nuoresta iästään huolimatta jo monen vuoden ajan ollen viime vuodet merkittävä palanen Royalsin hyökkäystä. Kauden 2022 aikana Barrow vastasi ruskosarjassa yhteensä 12 touchdownista vain kuuden pelin aikana ja Spagettimaljassa Barrow teki Royalsille 4 touchdownia.

 

Mitä sinulle jää mieleen tähänastisesta ajastasi Royalsien riveissä?

”Mieleen jää pelkkää positiivista. Royals on mun kasvattiseura missä aloitin pelaaman 14-vuotiaana. Ehdottomasti paras muisto on 1 divisioonan voitto ja seuran nosto takaisin Vaahteraliigaan.”

 

Royalsien urheilutoimenjohdosta Barrowin sopimusta kommentoidaan seuraavasti

” Nico on ollut todella isossa roolissa Royalsissa viimeiset vuodet. Vuodesta 2018 eteenpäin, kun hänet hiukan ”puoliväkisin” törkättiin miesten kentille, on vastuu ja tulos kasvanut joka vuosi. On ollut ilo katsoa hänen kehittymistään ja aikuistumistaan. Nicon varttuessa kävi seuran sisällä selväksi nopeasti, että kyseessä sen luokan kyvyn alku, että jossain vaiheessa kaveri lähtee kokeilemaan siipiään.

 

Nicolla on jalat maassa, realisti omien kykyjen suhteen ja itsevarma. Siirron osalta koko kuvion hoiti hän mallikkaasti alusta loppuun.
Joukkueena emme voi olla muuta kuin erittäin iloisia ja ylpeitä saamastaan mahdollisuudesta. Hän pääsee isoon perinteiseen seuraan Euroopan toiseksi kovimpaan sarjaan. Hän tulee olemaan lähtökohtaisesti isossa roolissa siellä myös. Tällaisia mahdollisuuksia ei joka kaverille suoda. GFL:ään vaasalaisia aiemmin on lähtenyt vain Efe Evwaraye 2010 luvun alussa.

 

Leikisti sitä haluisi ajatella, että kyseessä olisi vain yhden vuoden ”laina” ja Nico nähtäisiin takaisin Vaasassa kaudella 2024. Todellisuudessa kuitenkin toive on, että pelit menee sen verran hyvin että aukeaa uusia isompia ovia esim. nopeasti kasvavaan ELF liigaan tai sitten CFL tai NFL kansainvälisiin ohjelmiin. Näin Nicon pelit Suomessa ja Vaasassa olisi maajoukkue edustuksia lukuun ottamatta nyt jäähyllä pidemmän pätkän.

 

Toivomme että Nicon tarina inspiroi seuraavaa nuorta kasvun ja kehityksen polulla lajin sisällä. Meidän politiikkamme on, että kannustamme kaikkia pelaajiamme eteenpäin ja haastamaan itseänsä omille rajoille ja niiden yli. Vaikka se pelillisestä näkökulmasta hieman kirpaisee menettää oma taitava kasvatti niin kyseessä kuitenkin joukkuelaji ja 2023 Royalsia ei ole rakennettu yhden henkilön varaan. Meillä on nuoria kyvykkäitä keskushyökkääjiä veteraani Tom Suosteen takana.

 

Nyt vaan kaikille Royals faneille seurantaa Dresden Monarchs ja Nicon edesottamukset!”