Alpha Jalloh pelaa Royalseissa myös kaudella 2023

Alpha Jalloh pelaa Royalseissa myös kaudella 2023

Wasa Royals on solminut jatkosopimuksen Alpha Jallohin kanssa kaudelle 2023. Jalloh tuo monipuolisuudellaan Royalseihin todellisen hyökkäysuhan sekä äärimmäisen hyvän potkujen palauttamisen taidon. Viimeeksi Jallohin pelatessa Vaahteraliigaa Royalsien paidassa hänet palkittiin kauden 2020 parhaana pelaajana. Tuleva kausi tulee olemaan jo neljäs, jolloin Jallohin taidoista päästään nauttimaan Vaasassa.

 

’’I am excited to play the game, I have loved since I was a kid, and have my family watch me play.’’ – Alpha Jalloh

 

Kaudella 2022 Jalloh oli monipuolisesti osa Royals hyökkäystä. Jalloh aloitti pelinrakentajana, mutta pelinrakentaja Haapamäen kehityksen myötä Jallohia pystyttiin hyödyntämään laitahyökkääjänä suurena heittouhkana. Kauden aikana pelkkä Jallohin kentälläolo vaikeutti vastustajan puolustuksen pelaamista ja avasi tilaa muille laitahyökkääjille puolustuksen tuplatessa Jallohia. Kauden 2022 runkosarjan aikana Jalloh juoksi yhteensä 494 jaardia 12,7 jaardin keskiarvolla ja teki juoksupeleistä yhteensä 6 touchdownia. Heittopeleissä Jalloh otti palloa kiinni 497 jaardin edestä 41,2 jaardin keskiarvolla sekä vei pallon heittopeleissä maaliin 5 kertaa. Tämän lisäksi Jalloh Palautti kauden aikana kerran lentopotkun maaliin. Jalloh myös loisti spagettimaljassa ottaen palloa kiinni 168 jaardin edestä ja teki yhden touchdownin Royalsille.

 

Kuten jo edellä mainittiin, Jallohin viimeeksi pelatessa Vaahteraliigassa hänet palkittiin sarjan parhaana pelaajana. Kaudella 2020 Royals eteni välieriin asti Jallohin tehdessä lyhennetyn kauden aikana 5 touchdownia. Jaardeja Jalloh sai heittopeliestä 457, juoksupeleistä 228 sekä potkujen palauttajana 209 jaardia. Kaudella 2019 Jalloh esiintyi myös dominoivasti Vaahteraliigassa. Tuolloin Jalloh keräsi 747 heittopelijaardia ja 496 jaardia potkujen palautuksista.

 

Kauden 2020 jälkeen Jalloh suuntasi Ruotsiin Stockholm Mean Machinesien riveihin, jossa hän ehti pelata neljä ottelua keräten yhteensä 253 jaardia heittopeleistä ja teki yhteensä kaksi touchdownia. Mean Machinesien riveissä Jalloh pelasi Royalsien pelinrakentajan Tim Morovickin kanssa, joten kaksikolta löytyy yhteisiä kokemuksia jo entuudestaan, mikä varmasti helpottaa erityisesti kauden alkuvaiheessa. Mean Machineseista Jalloh suuntasi pelaamaan EFL:llää kaudeksi 2021 Leipzig Kingsien riveihin. Leipzigissä Jalloh palautti potkuja 18 kertaa yhteensä 649 jaardin edestä. Leipzigissä ollessaan Jalloh teki yhteensä 3 touchdownia. Kauden jälkeen Jalloh pelasi myös Romanian liigassa Bucharest Rebelsien riveissä ja voitti Romanian mestaruuden ennen paluuta Vaasaan.

 

Royalsien urheilutoimesta kommentoidaan Alphan paluuta seuraavalla tavalla:

”Todella harvinaista että sama vahvistus palaa ja pelaa joukkueessa neljännen kerran. Se mielestämme kertoo niin kaverista kuin joukkueesta jotain. Luonnollisesti olemme erittäin tyytyväisiä että saamme hänet mukaan liigakaudelle 2023. Kuten aiemmin todettu, yksinkertaisesti Alpha Jalloh on yksi kovimpia Suomessa pelanneita USA vahvistuksia viimeisen muutaman vuoden ajalta. Aina kun herra koskee palloon saa yleisö sekä vastustava joukkue pidättää hengitystään. Useimmiten kentällä tapahtuu jotain sähköistä, josta seuraa maali.

 

Ehdottomana lisänä on se Alpha ja pelinrakentaja Tim Morovick tuntevat toisensa entuudestaan ja ovat pelanneet aiemmin samassa joukkueessa. Heillä on jo valmiiksi hyvä yhteispeli ja käsitys siitä mitä kumpikin pystyy tekemään. Tämä kuitenkaan suinkaan tarkoita että aiomme harrastaa Vaasassa puhdasta ns. ”jenkiltä jenkille” pelaamista mitä pallon etenemiseen ja maalien tekoon tulee. Meillä on nippu omia nuoria lahjakkaita kavereita joita haluamme kehittää ja nähdä kentällä. Se on yksi syy miksi Tim on maassa jo nyt 3-4 kk ennen kauden alkua.
Alpha saapuu maahan pysyvästi 6 viikkoa ennen kauden alkua eli hyvissä ajoin hänkin.

 

Koemme että olemme onnistuneet todella hyvin kahden ensimmäisen USA vahvistuksen osalta ja vielä on se kolmas paikka täyttämättä. Sen kanssa ei kiirehditä ja katsotaan se oikea pelaaja oikealle pelipaikalle. Sääntöjen mukaan kentällä saa olla kaksi USA passin omaavaa pelaajaa kerralla. Tällä logiikalla kolmas kaveri tulee puolustukseen.

 

Olemme pitäneet oven auki myös mahdollisia EU vahvistuksia varten mutta tällä haavaa tarve, tarjonnan laatu ja kustannukset ovat olleet pois sulkevia tekijöitä. Meidän tämän hetken arvomaailmassa painaa se että halutaan omia kasvatteja kentälle. Tätä puntaria vastaan katsotaan jokainen EU kaveri. Pitää olla selkeästi parempi kuin mitä meillä on jo ja tarve.

 

Nyt onkin hyvä aika valmistautua Royals paluu Vaahteraliiga kauteen nappaamalla edustusjoukkueen kausikortti olemalla yhteydessä contact@royals.fi”

 

Kautta odotellessa tunnelmaan voi virittäytyä katsomalla Alphan video spagettimaljasta: