Raportti try outeista

Raportti try outeista

Marraskuun lopulla Royals järjesti try outit potentiaalisille uusille pelaajille. Osallistujamäärä oli hyvä molemmilla kerroilla ja näistä joukkueen mukaan jäi 5 pelaajaa. Vaikka try outit menivät jo, ei se tarkoita, etteikö joukkueen mukaan pääsisi enää. Lisätiedot tästä löytyy raportin lopusta. Royals Press sai seuran urheilutoimenjohdolta kommentit try outeista.

 

”Ei ole salaisuus, että haluamme kasvattaa rosterimme kokoa. Siihen jo aiemmin linjasimme kaksi pääväylää, omat juniorit ja late entry urheilijat. Omista junioreista on noussut menestystarinoita ja nousee sieltä ensi vuodelle edustusjoukkueeseen taas muutama pelaaja.

 

Try out tilaisuudet toimivat ns. näytönpaikkana urheilijoille, jotka ovatkin harrastaneet jotain muuta lajia kuin amerikkalainen jalkapallo juniorivuosiensa ajan. Try outit eivät olekaan enää lajikokeiluja mitä järjestetään nuorten rekrytapahtumissa vaan niissä oikeastaan katsotaan soveltuvuutta lajiin ja ehkä sitäkin tarkemmin sitä kuinka pitkän matkan päässä urheilija on pelikentältä. Pelaajien liikehdintää, asennetta, kehonhallintaa, yleiskuntoa, koordinaatiota ja pallon käsittelyä seurattiin try outeissa jokaisella rastilla.

 

Parhaimmissa tapauksissa matka on vain se 6 kk eli ensi kesään mennessä pystyy olemaan joukkueelle hyödyksi jossain kapasiteetissa. Joskus se vie vielä toisenkin off-seasonin. Jos tosiaan näyttää siltä, että urheilijan ominaisuudet eivät sovi lajiin, muu elämän tilanne ei anna periksi sitoutua treeniin ja/tai matka on yksinkertaisesti liian pitkä pitää olla reilu molemmin puolin ja puhaltaa peli poikki.

 

Faktisesti laji ei vaan sovellu kaikille, eikä sen tarvitse ja kaikkia ei meidän ole varaa ottaa mukaan. Royals pelaa Vaahteraliigaa ja resurssit pitää katsoa tarkasti. Jos on mukana liikaa pelaajia eri tasoilla, menee resursseja valitettavasti hieman hukkaan kun aikaa ei vain ole rajattomasti.

 

Tavoite joukkueella on joka vuosi saada mukaan noin 5-6 aikuisiällä aloittanutta urheilijaa. Menneissä try outeissa kokeilijoita oli molemmat päivät yhteensä noin hitusen alle 20 kpl. Toisen päivän jälkeen jouduimme tekemään päätökset ja mukaan seuraavaan vaiheeseen valittiin 5 urheilijaa. Nämä kaverit saavatkin vielä tämän vuoden joulukuun käydä vapaasti harjoituksissa ”mutustelemassa” tekemistä ennen kuin heiltä pyydetään sitoutuminen kauteen 2023 pelaajasopimuksen muodossa

 

Vaikka try outit menivät jo, on joulukuun ajan silti mahdollista tulla kokeilemaan lajia. Etsimme mukaamme edelleen eritoten isoja nuoria miehiä.”

 

Mikäli try outit menivät ohi syystä tai toisesta, harjoituksiin on mahdollista osallistua vielä try out tyylisesti. Royalsin harjoituskalenteri löytyy nettisivuilta www.royals.fi. Kokeilu ei vaadi muuta kuin yhteydenoton sivujen kautta täyttämällä lomakkeen ”miten mukaan” osoitteessa https://royals.fi/miten-mukaan.