Off-Season interview – Sonja Friman

Seuraavaana off-season haastattelussa Sonja Friman. Ensimmäisen kautensa Sonja pelasi hyökkäyksen linjassa, mutta hänet nähtiin myös muutamaan otteeseen puolustuksen linjan puolella.

 

1. Miten löysit lajin pariin?

Olen harrastanut yksilölajeja koko ikäni ja päädyin sitten sattumalta rugbyn pariin vähän aikaa ennen kuin sain lapseni 5 vuotta sitten. Sen jälkeen jäin kaipaamaan kontaktilajia. Kaverini oli ehdottanut muutamaan otteeseen että liittyisin jefun pariin ja jäin sulattelemaan asiaa. Onnekas sattuma kävi yhtenä iltana kaupungilla kun törmäsin erääseen Royalsin naisista joka suostutteli tulemaan avoimiin treeneihin seuraavana päivänä. Kävin treeneissä ja jäin heti koukkuun.

 

2. Aloitit vasta vähän ennen viimekauden alkua, miten kausi meni omasta mielestä lyhyestä offarista (offseasonista) huolimatta?

Alussa oli opettelemista mutta laadukkaan valmennuksen ja joukkuekavereiden avuin pääsi nopeasti asian ytimeen. Tekeminen kehittyi tasaisesti kauden aikana ja olin kaiken kaikkiaan tyytyväinen. Olin samalla yllättynyt ja ylpeä kun sain ottaa vastaan ”Vuoden Linja”- palkinnon päättäjäis-gaalassa.

 

3. Miten taas ensimmäinen kokonainen offari on lähtenyt käyntiin?

Offarin alkumetreiltä into kasvaa jefu-pelaajana on ollut päällimmäisenä mielessä jokaisessa treenissä. Monipuoliset treenit tukevat kehitystä. Treenimäärän lisääminen vaatii riittävästä levosta ja ravitsemuksesta huolehtimista. Urheilijan elämä on tuttua ja muutamien vuosien tauon jälkeen olen aivan innoissani. Varsinkin kun laji tuntuu itselle juuri oikealta. Joukkuekavereita on aina kiva nähdä ja tiimihenki on vahvana myös offarilla.

 

4. Mikä on parasta lajissa?

Laji on sekä todella fyysinen että samalla taktinen. Harrastin suunnistusta nuorempana ja minulle on luonnollista että joutuu haastamaan itseään myös älyllisesti urheillessa. Lajissa jokaiselle löytyy jotakin. Minulle hyökkäyksen linjapelaajana iso kokoni on hyödyksi ja voimaa ei tarvitse säästellä.

 

5. Millaiset odotukset ensi kaudelle?

Ymmärrän enemmän pelin kokonaisuutta ja uskon että se yhdistettynä kovaan tekemiseen yksilönä tulee johtamaan hyviin tuloksiin joukkueellemme. Odotan innolla kovia pelejä ja että pääsee vahvan offseasonin jälkeen jyräämään vastustajia. Odotan joukkueen yhteistä kehittymistä ja onnistumisen hetkiä.

 

Kuva: Mikko Mäkelä – Mikonkuvat.fi