Wasa Royals palaa Vaahteraliigaan kaudelle 2023

 

Wasa Royals palaa Vaahteraliigaan yhden kauden tauon jälkeen. Kausi 2021 päättyi murheellisesti Vaahteraliigan viimeisenä, jonka seurauksena seura putosi sarjatasoa alemmas vuodelle 2022. Kuluneella kaudella Royals hallitsi miesten 1-divisioonaa suvereenilla tavalla voittaen kaikki runkosarjaottelut ja tuoden Spagettimaljan kotiin Elisa Stadionilla elokuun lopussa. Spagettimaljan voitto nosti Royalsin kansallisessa rankingissa ohi Kotka Eaglesista, joka oli kuluneella kaudella Vaahteraliigan viimeinen. Tämä toi kaikki avaimet Royalsien haltuun mahdollistaen nousun takaisin Vaahteraliigaan, mutta myös mahdollistaen 1-divisioonassa pysymisen.

 

Seuran johto on päättänyt ottaa vastaan tarjotun paikan Vaahteraliigassa ja näin ollen Vaasassa päästään jälleen nauttimaan pääsarjatason jenkkifutiksesta. Vuonna 2021 olleita ongelmia on saatu korjattua kuluneen kauden aikana nostamalla nuoria pelaajia suurempiin rooleihin sekä kasvattamalla joukkueen rosterin kokoa. Pelaajien sitoutuneisuus ja halu palata korkeimmalle tasolle oli merkittävä tekijä nousupäätöksen takana.

 

Joukkueen urheilutoimenjohto nostaa kolme merkittävää tekijää päätöksen taustalta. Ensinnäkin tilanteeseen ja vaihtoehtoihin nähden nousu oli kaikella tavalla järkevin ratkaisu. Joukkueen rosteri on terveellä pohjalla, jonka päälle on hyvä lähteä rakentamaan. Lisäksi myös taustalla painoi historia. Vuonna 2014 seura voitti Spagettimaljan mutta nousi vasta 2015 kauden päätteeksi kabineteissa. Nyt haluttiin nousta pelillisen menestyksen pohjalta.

 

Royals Press