Mission accomplished – Tehtävä suoritettu

 

Wasa Royalsin kausi 2022 päättyi miesten edustusjoukkueen osalta, kuten ennen kautta tavoitteeksi asetettiin eli I divisioonan voittoon kotikentällä. Tämä tarkoittaa samalla sitä, että myös kauden päätavoite täyttyi eli Vaahteraliigaan nousu kaudelle 2023 on niissä legendaarisissa, omissa käsissä. Kun runkosarjassakaan Royals ei kärsinyt yhtään tappiota, niin ei voida muuta kuin, että Mission accomplished – Tehtävä suoritettu

 

Pääasiallisten tavoitteiden ohella kuluneelle kaudelle oli tukku lähtökohtia ja niistä tärkeimpänä oli jatkuvuuden varmistaminen. Tähän liittyen uusia aikuispelaajia ja nuoria U17 ja U20 ikäisiä junioreita saatiin ajettua miesten sarjaan sisään. Kaudella 2022 nähtiin Kuninkaanmiesten osalta sen historian selkeästi suurin rosteri, esim. finaalissa pukeissa oli 42 pelaajaa. Myös keski-ikä oli historiallisen alhainen. Laaja rosteri ja monipuolinen peluuttaminen näkyi positiivisesti myös siten, että ns. kauden päättäviä loukkaantumisia sattui vain kaksi, vaikkakin ne ovat silti aina valitettavia tapauksia.

 

Oman haasteensa kauteen toi kokonaisuutta ajatellen otteluohjelmallinen rytmitys, kun U20 kauden ja miesten kauden välissä oli 6-7 viikon otteluton jakso, mutta siitä huolimatta pelaajien fokus säilyi hyvänä ja harjoitusaktiivisuus oli läpikotaisin kiitettävällä tasolla.

 

Toinen haasteena oli myös valmentaja John Bookerin lähtö eurokentille ennen kauden alkua ja siitä seurauksena syntynyt etävalmennusmalli.

Kaudesta 2022 jää urheilullisen menestyksen lisäksi muistoihin myös joukkueessa vallinnut hyvä joukkuehenki, kun ilo ja hauskuus palasi kuningaskuntaan raskaan Vaahteraliigakauden 2021 jälkeen.

 

Seuraavaksi ohjelmasta löytyy mm. vuoteen 2023 katseet kääntävä pelaajapalaveri, mitä seuraa jokaisen mukana olleen pelaajan kautta 2022 peilaava exit-haastattelu, missä kartoitetaan myös jokaisen näkemyksiä tulevasta. Varsinainen päätös Royalsin edustusjoukkueen tulevasta sarjatasosta tehdään ennen kuun loppua, mutta liiton sääntöjen mukaan joukkue on tällä hetkellä kaudella Vaahteraliigaa kaudella 2023 pelaavien joukkueiden joukossa. Omalla ilmoituksella voidaan kuitenkin tulevana kesänä pelata vaihtoehtoisesti, myös tätä alemmalla sarjatasolla. Päätös sarjatasosta tullaan punnitsemaan kaikilla mahdollisilla mittareilla. Onkin hyvä, että harkinta aikaa on reilu kuukausi kauden päättymisen jälkeen. Lopullinen päätös annetaan 1.10.2022

 

Kuluneena kautena sarjataso oli samaan aikaan sekä oikea, että väärä. Oikea siten, että kauden 2021 raskaiden vaiheiden jälkeen henkinen selkäranka ja positiivinen fiilis saatiin palautettua onnistumisten myötä. Väärä taas siten, että puhtaasti haastavia tilanteita tai otteluita ei löytynyt sarjasta löytynyt oikeastaan finaalia lukuun ottamatta. Toisaalta useinhan  sarjan voittava joukkue on selkeästikin parempi kuin muut ja tämä piti kutinsa kaudella 2022 myös I-divisioonassa. Tällä hetkellä katseet ovat jo kuitenkin vahvasti ensi kaudessa, vaikka kulunut kausi saatiin vasta hetki sitten päätökseen.

 

 

Royals Press