Royals nappasi tärkeän voiton Tampereella Saintsista luvuin 7–41 (7 – 21).

Lauantai ottelun voitolla Royals varmisti paikkansa I-divisioonan finaaliin Spagetti-maljaan, vaikka runkosarjaa on joukkueella vielä jäljellä kahden ottelun verran. Seuraava kamppailu pelataankin sitten Kaarlenkentällä la 13.08. kello 14.00 alkaen, kun vastaan asettuu sarjakakkonen Vantaalta eli TAFT (3-1).  Tuossa ottelussa Royalsilla (4-0) on voitolla mahdollista varmistaa kotietu finaaliin ja mikäli näin käy, jää Royalsin runkosarjan viimeinen ottelu Poria vastaan käytännössä merkityksettömäksi.

 

 

Royals Press ennakoi Saintsin pelin kehittyneen avausottelusta ja jossain määrin näin olikin käynyt, mutta voittomarginaali pysyi silti selkeänä. Etenkin Royalsin hyökkäys oli monipuolistunut ja saanut varmuutta kauden alkuun verrattuna, eikä se sortunut yhteenkään pallonmenetykseen. Vastaavasti Royalsin puolustus pääsi katkaisemaan Saints QB Palmerin syötön kahdesti, joista etenkin ensimmäinen 0-7 tilanteessa pohjusti Royalsin orastavaa karkumatkaa toisen neljänneksen alussa. Ottelun Kuninkaalliset hahmot oli RB/LB Nico Barrow, joka vastasi kaikista ottelun 21 ensimmäisestä pisteestä sekä safety Roni Viinamäki, joka keräsi komeat 7 taklausta sekä yhden syötönkatkon. Myös QB Elias Haapamäki jatkoi vakuuttavia otteita ensimmäisellä puoliajalla ja toisen puoliajan QB:n tontilla operoinut Alpha Jallow antoi näytteitä vaarallisuudestaan pyyhkäisemällä mm. 74 jaardisen TD-juoksun. Unohtaa ei myöskään sovi aina varmaa veteraani RB Tom Suostetta, joka kantoi palloa yli 100 jaardia lähes 6 jaardin keskiarvolla.

 

 

Tiivis kausi kantoi myös veroaan, kun CB Jani Manderbackan kausi päättyi Tampereella yläraajavammaan. Korvaava pelaaja tullaan kuitenkin näkemään jo ensi lauantaina Kaarlenkentällä, kun huikea veljestrio pukee sotisovan päälleen samaan otteluun ja on valmis pysäyttämään TAFT-hyökkäyksen. Mikäli Royals onnistuu kaatamaan TAFT:n kotonaan, niin se pystyy tosiaan varmistamaan finaalin kotiedun ja samalla hankkimaan ylimääräistä lepoa kovan rasituksen alla oleville aloittaville pelaajilleen runkosarjan viimeisessä ottelussaan Porissa. Tämä ei ole merkityksetön etu finaalia ajatellen, sillä finaalivastus löytyy parivaljakosta Saints-TAFT, jotka ottavat yhteen finaalia edeltävänä viikonloppuna ja tuossa kamppailussa tuskin mitään säästellään. Näin ollen Kaarlella ensi lauantaina käytävässä kamppailussa panostaa riittää reilusti.