Otteluennakko Wasa Royals – Helsinki Wolverines Blue

Naisten I-divisioona potkaistaan käyntiin tulevana lauantaina Botniahallin ulkotekonurmella. Tuttu kotiareena Kaarlen Kenttä ei ole vielä luonnonnurmen osalta pelikunnossa, ja jotta nurmea voidaan käyttää koko kesän, on pitkälle venyneen talven takia syytä jättää Kaarlen nurmi toistaiseksi rauhaan.

 

Jo lokakuussa harjoitukset aloittanut Royals on viime kauden menestyksen pohjalle rakentanut entistä vahvemman ja monipuolisemman joukkueen. Tulokaskauden joukkueesta 30 pelaajaa pelasi jenkkifutista ensimmäistä kertaa, nyt ensimmäisen kauden pelaajia on vain seitsemän.

 

Vastaan asettuu uusi tuttavuus, sillä viime kaudella eri lohkossa pelannut Wolverinesin kakkosjoukkue ei Royalsia kohdannut. Viime kaudella Wolverines voitti vain yhden ottelun, mutta se ei tälle kaudelle kerro paljoakaan.

 

– Uusi tuttavuus vastassa, eikä meillä ole juuri mitään tietoa minkälainen joukkue tulee vastaan. Wolverinesilla on maan paras valmennus ja laajin pelaajarinki, ja ottelupäivänä voi kakkosjoukkueessa olla mukana pelaajia laidasta laitaan. Kokeneita pelaajia, kenellä panostus Vaahteraliigaan ei ole mahdollista, ja nuoria peliaikaa tarvitsevia pelaajia, tai kaikkea tältä väliltä, päävalmentaja Pasi Roimela kertoi.

 

– Yhtään huonosti valmennettua pelaajaa ei kuitenkaan kentälle vastaan tule, se on päivänselvä asia.

 

Muutama nimi vastustajan riveistä kannattaa nostaa esiin. Pelinrakentaja on aina huomionarvoinen, ja #7 Emmet Lappi on vastuussa hyökkäyksen etenemisestä, yhdessä Vaahteraliigassakin tällä kaudella jo pelanneen keskushyökkääjä #4 Ronja Kemppaisen kanssa. Puolustuksen takakentällä #95 Verna Nieminen nousee isoon rooliin sinikeltaisten riveistä.

 

Royalsin pelaajarunko on tälläkin kaudella todella laaja, sillä pelipäivänä punakultaiseen peliasuun pukeutuu 36 pelaajaa. Lisämausteena on Seinäjoki Crocodilesin riveistä siirtyneet viisi pelaajaa, ketkä tuovat paljon kokemusta ja vaihtoehtoja eri peleihin.

 

– Viime kaudella pelasimme uutena joukkueen hyvin kapealla pelikirjalla, ja tällä kaudella olemme pystyneet tuomaan aivan uusia konsepteja molemmille puolille palloa. Pyrimme olemaan hyvin monipuolisia, ettei vastustaja pääse rentoutumaan missään vaiheessa ottelua. Peruspelaaminen on edelleen kaiken A ja O, eikä siitä tänäkään vuonna luisteta.

 

Talven ja kevään aikana on useampikin pelaaja nostanut tasoaan paljon, ja uusia vastuunkantajia on tarjolla runsaasti. Hyökkäyksen puolella #33 Riikka Näsi sisemmän laitahyökkääjän tontilla on ulottuva heittokohde muutenkin laajassa laitahyökkääjäkaartissa, varmakätinen laitahyökkääjä #83 Leena Tillder juoksee millintarkasti itsensä vapaaksi, ja hyökkäyksen linjassa #77 Emilia Potkonen on pelaaja, kenen taistelupariksi ei kukaan halua joutua.

 

Puolustuksen puolella kannattaa seurata tulokaskulmapuolustaja #18 Mirja Ulvilan otteita, puolustuksen linjan #70 Tytti Tiainen on jatkuvasti vastustajan takakentällä, ja tukimies #42 Ida Similä jahtaa pallonkantajia kiinni kaikkialla sivurajojen välissä.

 

Kauden avausottelu alkaa Botniahallilla 21.5. kello 12.00. Otteluun on tuttuun tapaan vapaa pääsy.