Kolme avainpelaajaa tekee paluun telakalta

Royals saa sairastuvalta vahvistuksia tulevalle kaudelle, kun viime kaudella loukkaantumisista kärsineet ”oman kylän pojat” Lamin Latikka, Jani Manderbacka ja Väinö Nybacka lähtevät hyvistä lähtökohdista kauteen 2022. Miehet tuovat arvokasta Vaahteraliigakokemusta tulevalle kaudelle ykkösdivarissa.

Tukimies Latikka on satsannut kuluneen harjoituskauden leikkausta vaatineen vamman kuntouttamiseen. Vaikka leikkauksesta toipuminen vaatii aina paljon töitä, ei Latikka ole antanut tilanteen lannistaa mieltään.

– Odotan kautta innolla, kun en ole kunnon kautta pelannut hetkeen. Olo on kuin nälkäisellä leijonalla, Latikka kertoo.

Loukkaantumisesta toipuminen on sujunut hyvin, vaikka kuntoutusta onkin vielä jäljellä.

– Pitää vain keskittyä siihen, että kuntoutus etenee viikko kerrallaan, Latikka lisää.

Hyökkäyksen linjamies Väinö Nybacka on toipunut sairastuvalta mainiosti ja lähtee myös innokkain mielin kohti kesää.

– Treenit ovat sujuneet erinomaisesti, ja kunto tulee kesällä olemaan todella kova, Nybacka vastaa.

Jani Manderbacka toipuu polvivammasta, jonka kuntouttaminen on myös täydessä vauhdissa. Pelikunto saavutetaan kesään mennessä, jolloin mies nähdään taas tutulla paikalla puolustuksen laitamilla.

– Odottavaisin mielin lähden kauteen. Meillä on nuori joukkue, ja odotan jokaiselta pelaajalta onnistumisia ensi kaudella, Manderbacka kertoo.

MOTIVAATIO LÖYTYY HARJOITTELUUN JA DIVARIIN

Royalsin harjoituskausi on lähtenyt miesten mukaan mukavasti käyntiin. Pelaajarunkoa on lähdetty vahvistamaan omilla junioreilla, joiden sisäänajo on ollut luonnollisesti avainasemassa jälleenrakennuksen alkuvaiheissa. Rosterin vaihtuvuus ja uudet kasvot ovat tuoneet uusia tuulia joukkueen toimintaan. Nybackan mukaan uudet pelurit ovat kotoutuneet Royalsiin mainiosti.

– Harjoituskausi on sujunut hyvin. Varsinkin nuoremmat pelaajat ovat päässeet hyvin mukaan kuntosaliohjelmaamme. Joukkue kärsii hieman poissaoloista Puolustusvoimissa olevien pelaajien takia, mutta onneksi joukkoon on tullut uusia naamoja, Nybacka kertoo.

Myös Latikka on huomannut edistysaskelia joukkueen fyysisellä puolella.

– Harjoitukset ovat lähteneet hyvin käyntiin, ja todella moni pelaaja on kehittynyt kuntosalilla, Latikka täsmentää

Putoaminen sarjaporrasta alemmas ei ole langettanut varjoa niskaan, vaan huomio on joukkueessa suunnattu työntekoon ja oman treenaamisen kehittämiseen.

– Eihän se hyvältä tunnu, kun putoaa liigasta, mutta turha sitä on jäädä miettimään ja suremaan. Nyt pitää vaan treenata kovaa ja dominoida ykkösdivari, Latikka sanoo.

Manderbacka näkee putoamisen myös harmillisena tosiasiana, mutta löytää silti hopeareunuksen. Kauteen valmistautuminen ja lähteminen luonnistunee paremmin divarissa loukkaantumisen jälkeen.

– Onhan se haikeaa, kun sarjataso tippuu, mutta henkilökohtaisesti ehkä hyvä ottaa ”pehmeä lasku” takaisin lajin pariin loukkaantumisen jälkeen, Manderbacka selittää.

Myös Nybacka on jättänyt menneet taakseen ja valmistautuu kauteen entiseen tapaan.

– Lähden kauteen samoilla mielin, kuin lähtisin pelaamaan vaahteraliigaa, Nybacka vakuuttaa.

Lopuksi miehiltä tiedusteltiin, mikä on Royalsin vahvuus tulevalla kaudella. Vastausten perusteella ensi kesänä nähdään pelikentällä yhtenevä, taidokas ja voitonnälkäinen joukkue.

– Meidän vahvuus ensi kesänä tulee olemaan taito ja voiton halu, Latikka kuvailee.

– Royalsin vahvuus kaudella 2022 on yhteishenki, Nybacka lisää.

Manderbacka näkee nuoressa joukkueessa intoa ja voitontahtoa.

– Royalsin vahvuus on nuori joukkue täynnä nälkäisiä pelaajia, jotka haluavat menestyä, hän kertoo.

JOHTOPORRAS KOMMENTOI PALUUTA

”Herrat Latikka, Nybacka ja Manderbacka ovat joukkueen erittäin tärkeitä runkopelaajia. On hyvä nähdä heidät aikataulussa palautuessaan loukkaantumisista ja näin motivoituneena uuden kauden vähitellen sarastaessa.

Isossa kuvassa loukkaantumiset kuuluvat lajiin ja osataan niitä aina joku määrä odottaakin. Ainahan ne harmittavat pelaajien puolesta varsinkin, kun tietää kuinka paljon töitä tehty pelaamisen eteen. Eniten se myös sattuu, kun kaverit ovat omia kasvatteja. Heidät kun aina haluaa vain nähdä onnistuvan ja menestyvän.

Ne aukot, jotka herrat jättivät kentälle, olivat valitettavasti otteluiden voittamisen osalta ratkaisevia. Kaikki kolme ovat meillä aloituksen pelaajia ja erontekijöitä. Suhteellisen nuoresta iästä huolimatta liigapelejä kaverit ovat pelanneen kolme kautta. Odotukset heidän suhteensa kesälle ovat siis suuret, mutta rehellisyyden nimissä heille sopivat. He ovat selkeästi ottaneet joukkueessa nyt isomman roolin ja ovat valmiit kantamaan vastuuta.”