Voisiko late entry -polku olla tiesi kuninkaalliseksi?

Royals rakentaa ensi kauden joukkuettaan jo olemassa olevan pelaajarungon pohjalle. Uusia omia junioreita on tulossa juonioripolulla kohti edustusjoukkuetta, mutta runkopelaajia haetaan myös late entry -polun kautta. Late entryjen try-outit järjestetään joulukuun 12. ja 19. päivä Fennia Areenalla.

Jo vuosia kuninkaan miehissä on keskitytty kasvattamaan omaa vaasalaista pelaajarunkoa yhä paremmaksi. Siinä on jo osaltaan onnistuttukin hyvin ja Royalsin oman organisaation kautta on ponnistanut useita pelaajia Vaahteraliiga-tasolle saakka, mutta kuninkaallisten rosteri kaipaa kuitenkin edelleen myös syvyyttä.

Kuten viime kaudella huomasimme, ohut rosteri aiheuttaa tilanteen, jossa pelaaja joutuvat pelaamaan poikkeuksellisen runsaasti pelien aikana. Kauden edetessä tämä lisää väsymystä ja loukkaantumisriskiä. Jenkkifutis on kontaktilaji, jossa loukkaantumiset ovat tietyissä määri osa peliä. Liian ohut rosteri lisää loukkaantumisriskiä ja runsas loukkaantumisten määrä taas aiheuttaa pelillisiä ongelmia.

Tästä syystä, vaikka Royalsin oma pelaajarunko on jo kohtalaisen hyvän kokoinen, runkoa halutaan tulevaisuudessa edelleen kasvattaa, jotta riittävä rosterin syvyys saavutetaan. Yksi tärkeistä keinoista pelaajarungon kasvattamisessa on late entry, joka voi olla myös juuri sinun polkusi kuninkaan miehiin.

Late entry sopii jo urheilua harrastaville

Jenkkifutis on yksi niistä lajeista, joissa aikuisiälläkin voi päästä mukaan lajiin, vaikka se usein edellyttää aiempaa taustaa palloilulajeista. Hieman vanhempana lajiin mukaan hyppäämisestä puhutaan late entrynä. Late entry ei kuitenkaan tarkoita sitä, että siirrytään kotisohvalta suoraan edustusjoukkueen mukaan, vaan se on pikemminkin lajivalinnan muuttamista jenkkifutikseen jo valmiille urheilijalle.

Myöhemmällä iällä mukaan hyppäävien pelaajien hankkiminen ei kuitenkaan tarkoita, että junioritoiminnasta luovuttaisiin. Olemalla vahvoja toimijoita niin junioritoiminnassa kuin late entryjen suhteen, pystymme vahvistamaan oman pelaajanrungon kokonaisuutta entistä paremmin. Omista junioreista on pystytty nostamaan pelaajia kokoonpanoon, mutta ongelmana on ollut muiden lajien tapaan poistuminen muille paikkakunnille esimerkiksi opintojen perässä.

Late entryt ovat yleensä jo tämän ajan ohittaneet ja juurtuneet Vaasan alueelle esimerkiksi työn tai opiskelujen myötä. Urheilulliselta tasoltaan he voivat olla paremmalla tasolla kuin jenkkifutiksen junioripolun läpikäyneet siksi, että he ovat lähtökohtaisesti urheilullisesti lahjakkaita ja harjoitelleet laadukkaassa johdetussa ympäristössä pitkään. Jenkkifutikseen late entry voi lähteä hiomaan ominaisuuksiaan ja kokeilla, ovatko hänen ominaisuutensa huipulle pääsemiseksi sopivammat jenkkifutiksessa kuin edeltävässä lajissa.

Mikä on Late entry?

Late Entry-käsitteellä tarkoitetaan yleisesti tavallista vanhemmalla iällä lajin piiriin saapumista. Joihinkin urheilulajeihin voi tulla sisään jopa vasta aikuisella iällä ja kehittyä huipuksi. Kyseessä ei ole kuitenkaan urheilun aloittaminen vasta myöhään teini-iässä tai aikuisena, vaan valmiina urheilijana uuteen mahdollisesti sopivampaan lajiin siirtymisestä. Tie Late Entry-urheilijalle hyväksi jenkkifutiksen pelaajaksi on enemmän turhan liikkeen karsimista ja suorittamisen optimointia kuin talon rakentamista perustuksista alkaen. Late entry on jotain mikä erottaa lajimme valtaosasta muista pallopeleistä.

– Tuomas Heikkinen ent. Suomen miesten maajoukkueen päävalmentaja.

Mitä haemme?

  • Haemme 1996–2004 syntyneitä urheilullisia miehiä.
  • Henkilöitä, jotka nauttivat itsensä haastamisesta ja kilpailusta fyysisesti, henkisesti ja taktisesti.

 

Aiempi kokemus joukkuelajeissa (ie. jääkiekko, koripallo, jne.) kuin myös yksilölajeissa (ie. painonnosto, kamppailulajit jne.) on vain positiivinen asia. Joukkueessa on tilaa niin isoille voimakkaille urheilijoille kuin myös kevyemmille ja nopeille.

Montako?

  • Haemme lähtökohtaisesti 8-10 aikuista ”late entry” urheilijaa riveihimme per vuosi.
  • Emme kuitenkaan aseta ylärajaa laadulle. Mikäli paikkansa ansaitsevia urheilijoita on enemmän, toivotamme heidät tervetulleiksi mukaan.

Mitä mahdollisuuksia edetä?

 

Jenkkifutis on äärimmäinen joukkuelaji ja Royals yksi Suomen arvostetuimmista joukkueista. Joukkueessa pelaaminen on etuoikeus ja haaste. Lajin monipuolinen fyysinen kilpailu, kontaktin kautta suorittaminen ja määrätietoinen ryhmätyöskentely on erittäin palkitsevaa.

Try Out -tieto pähkinän kuoressa

Miksi mukaan?

Jenkkifutis on äärimmäinen joukkuelaji ja Royals yksi Suomen arvostetuimmista joukkueista. Joukkueessa pelaaminen on etuoikeus ja haaste. Lajin monipuolinen fyysinen kilpailu, kontaktin kautta suorittaminen ja määrätietoinen ryhmätyöskentely on erittäin palkitsevaa.

Milloin?

Sunnuntaina 12.12. & 19.12. klo 20.00–21.00

Missä?

Fennia Areena

Mitä tehdään?

Tilaisuudessa suoritetaan lämmittely, jota seuraa lajinomaisia ketteryys/liikkuvuus-, voima- ja pallonkäsittelyharjoitteita. Kyseessä on lajin tutustumis- ja arviointitilaisuus.

Ketään ei aseteta kontaktin kautta fyysiseen vaaraan tilaisuudessa.

Mitä mukaan?

Fennia areena on suhteellisen viileä talvella. Kannattaa varustautua pitkähihaisella paidalla ja shortseilla. Mikäli varastosta löytyy urheilutrikoot tai pitkät urheilusukat, näiden käyttämistä suositellaan. Tilaisuuteen Fennia Areenan tekonurmelle käy parhaiten nappula-, turfkengät tai vahvasti pohjista kuvioidut lenkkarit.

Onko sinussa kuninkaallista verta? Todista se ja liity meihin!