Trilleri Helsingissä – Wolverines oli parempi vasta hyökkäyskilpailussa

Royals laittoi Velodromilla Wolverinesin niin ahtaalle, kun se voittamatta voi olla mahdollista. Loppulukemat kirjattiin kuitenkin helsinkiläisille 26-20.

Sunnuntai-iltana Velodromilla nähtiin yksi kuluvan jenkkifutiskauden parhaista otteluista, kun Royals vieraili Helsingissä. Pelin henki oli selvä: jos pudotuspeleihin haluttaisiin edes teoreettisesti selvitä, täytyisi voiton Helsingistä irrota tavalla tai toisella.

Lopulta isännät olivat parempia, mutta kuninkaan miehet taistelivat loppuun saakka. Avauspuoliajalla läpi kauden hieman yskähdellen toiminut hyökkäyspeli oli tukkoista, mutta puolustustyön kautta tauolle päästiin iskuetäisyydellä. Koko puoliajalla nähtiin vain yksi pistesuoritus, josta vastasi Wolverines.

Toisella puoliajalla pallo saatiin kuitenkin kolmesti pohjaan. Wolverines onnistui kirimään eron ensin kahteentoista pisteeseen, mutta kaventava pistesuoritus saatiin aikaiseksi vielä toisen neljänneksen aikana. Wolverines kuitenkin kuittasi kavennuksen melko pian, joten neljännelle neljännekselle jäi kirittävää 13:ta pisteen verran.

Neljännen neljänneksen alkuun kuninkaalliset saivat hyvän pitkän hyökkäyksen, joka eteni tasaisesti ja varmasti kohti Wolverinesin vartioimaan maalialuetta, päättyen lopulta Jussi Kaasin kiinniottamaan touchdowniin. Puolustus sai taisteltua pallon takaisin melko nopeasti Kaasin maalin jälkeen, kun Axel Arvila poimi Jordan Williamsin tarjoileman rähmäyksen.

Lopun alkua saatiin kuitenkin heti pallon käännyttyä Wolverinesin alueella, kun Brandon Gwinner heitti driven ensimmäisestä pelistä syötönkatkon. Pallo kuitenkin taisteltiin takaisin vielä kerran ja tällä kertaa maalinteossakin onnistuttiin.

Viimeisen hyökkäysvuoro eteni aluksi pitkiä siivuja jokaisella pelillä ja lopulta kuninkaalliset etenivät 15 jaardin päähän Wolverinesin maalialueesta. Kellossa aika alkoi käydä loppuun, mutta kun peliaikaa oli jäljellä kaksi sekuntia, löysi Gwinnerin heitto maalialueelta Tommy Kaczochan, joka otti haastavan pallon kiinni ja taisteli tasoituksen. Lisäpiste kuitenkin blokattiin, joten ratkaisua haettiin hyökkäyskilpailusta.

Hyökkäyskilpailussa kummankin joukkueen ensimmäiset hyökkäysyritykset epäonnistuivat. Kuninkaalliset saivat vietyä pallon siedettävälle kenttäpotkumaalietäisyydelle, mutta Markus Pylkkäsen pyrkimys 30-jaardiseen maaliin ei tällä kertaa onnistunut, sillä Wolverines oli blokkaamassa potkua aggressiivisesti.

Myöskään Royalsin toinen hyökkäysyritys ei tuottanut pisteitä, joten Wolverines sai käsiinsä voitonavaimet. Helsinkiläiset saivat voittoon riittäneen suorituksen aikaiseksi, kun pelinrakentaja Jordan Williams juoksi pallon pohjaan.

Royalsin pelit jatkuvat kahden viikon päästä perjantaina (13.8) erittäin tärkeällä pelillä, kun kuninkaalliset matkustavat sarjanousija United Newland Crusadersin vieraaksi. Pudotuspelihaaveet on kuopattu, mutta seuraavaksi joudutaan painimaan tosissaan sarjapaikasta.

Tällä hetkellä Crusaders on sarjataulukossa viimeisenä ilman voittoa, mutta uusimaalaisten voitto nostaisi joukkueen tasoihin Royalsin kanssa. Koska keskinäiset ottelut ovat ensisijainen määrittäjä sarjataulukossa, joutuisivat kuninkaalliset tässä tilanteessa putoajan paikalle sarjan viimeiseksi.