Lohjalta mukaan tappio – Sarjapaikan säilyttäminen vaatii jo apuja

United Newland Crusaders oli parempi perjantai-illan tiukassa ja tärkeässä kamppailussa ja kaatoi kuninkaalliset pistein 28-24.

UNC voitti Royalsin kotonaan lukemin 28-24 ja nappasi samalla kauden ensimmäisen voittonsa. Keskinäisten ottelujen perusteella Crusaders siirtyi sarjataulukossa Royalsin edelle ja pudotti kuninkaan miehet putoajan paikalle sarjan viimeiseksi, kun pelejä on pelaamatta enää 1-2 kappaletta.

Sarjapaikka voidaan vielä säilyttää, mutta kaikki ei ole enää omissa käsissä. Kuninkaallisten täytyy voittaa ensi viikolla vieraissa Helsingissä Roosters kauden viimeisessä pelissä ja samalla Crusadersin tulee hävitä kauden kaksi viimeistä jäljellä olevaa peliään. Jos nämä kaikki kolme peliä kääntyvät Royalsin kannalta suotuisasti, pystytän Crusaders sysäämään vielä sarjan hännille. Muuten edessä on putoaminen I-divisioonaan.

Ensimmäinen puoliaika alkoi heikosti kahdella pallonmenetyksellä, mutta niistä selvittiin suuremmitta takaiskuitta. UNC sai kuitenkin pistetilinsä välittömästi auki, kun aloituspotkun palautuksesta rähmätty pallo tipahti omalle kenttäpuoliskolle ja lohjalaiset tekivät tämän jälkeisestä hyökkäyksestä potkumaalin. Maalista vastasi legendaarinen Vaahteraliiga-potkaisija Kari Gröönroos, joka pelasi pääsarjatasolla viimeksi viime vuosituhannella. Hän on päässyt jo komeaan herrasmiehen ikään, pelattuaan 53-vuotiaana.

Hyökkäyksessä oli ottelun alkupuolella haasteita ja jaardeja ei meinattu saada, joka johti siihen, että pallonmenetyksiä seurasi vielä lentopotku. Illan kolmannesta hyökkäyksestä UNC iski ensimmäisen touchdownin, kun lohjalaisten pelinrakentaja Robert Johnson heitti syvän yli 30 jaardisen heiton pohjaan kuuden pisteen arvoisesti.

Hitaasti käynnistynyt hyökkäys alkoi kuitenkin toimia seuraavalla hyökkäysvuorolla. Muutaman pidemmän pelin siivittämänä kuninkaan miehet pääsivät UNC:n puolustusalueelle. Heittopeli alkoi toimimaan, jonka myötä Royalsin kauden juoksujaardikuningas Brandon Gwinner sai tilaa ja juoksi pallon pohjaan. Gwinnerin juoksun myötä ero kaventui kahteen pisteeseen.

Seuraava UNC:n hyökkäys eteni syvälle kuninkaallisten päätyyn, mutta maalilinjan tuntumassa oli Royalsin vuoro ottaa syötönkatko, kun Peter Lundström pääsi käsineen Johnsonin heiton väliin. Syötönkatkoa avusti Aleksi Majaniemi, joka oli käsineen heiton välissä jo aiemmin, ja hänen hidastamanaan pallo putosi Lundströmille.

Syvältä omalta alueelta lähtenyt hyökkäys ei kuitenkaan pystynyt ottamaan uusia yrityksiä ja kuninkaalliset joutuivat turvautumaan lentopotkuun. Nico Barrowin erinomaisen lentopotkun ansiosta pallo saatiin kauas omalta maalialueelta ja UNC:n palautuksesta huolimatta lohjalaisten hyökkäys alkoi omalta 30 jaardin linjalta.

UNC:n hyökkäys saatiin pysähtymään ja pallon käännyttyä Jan Hochschild jäi täysin yksin isäntien puolustuksen takakentälle, ja sai juosta Gwinnerin hyvän heiton jälkeen rauhassa palon pohjaan, jonka myötä Royals siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. UNC kuitenkin siirtyi seuraavasta hyökkäyksestä uudelleen johtoon Kearnsin illan toisella touchdownilla. Kuninkaallisten hyökkäys eteni mainiosti maalilinjan tuntumaan vielä puoliajan lopulla, mutta rähmäys käänsi pallon ja puoliajalle poistuttiin UNC:n pisteen johdossa.

Toisella puoliajalla UNC sai pallon ensimmäisenä, mutta hyökkäys päättyi Tommy Kaczochan syötönkatkoon. Tämän jälkeinen Royals-hyökkäys eteni varmasti kohti UNC:n vartioimaa maalialuetta ja hyökkäyksen viimeisteli Roni Viinamäki kiinniotollaan. Royals siirtyi Viinamäen kauden ensimmäisen touchdownin myötä 21-15-johtoon. Johto kesti kuitenkin vain hetken, kun huippuillan pelannut UNC-pelaaja Kearns vastaanotti illan kolmannen touchdownin ja johto vaihtui jälleen.

Hyökkäysvuorot vaihtelivat neljännen neljänneksen aikana. Lopulta pallo saatiin vietyä potkumaalietäisyydelle, josta Pylkkänen potkaisi Royalsin jälleen johtoon lukemin 24-22. Seuraavasta hyökkäyksestä UNC iski kuitenkin jälleen ja tällä kertaa asialla oli Cedric Johnsson, joka otti pallon käsineen kiinni.

Seuraava kuninkaallisten hyökkäys eteni hyvin, mutta rangaistukset sotkivat hyökkäystä. Lopulta hyökkäys päättyi syötönkatkoon, kun kellossa oli jäljellä enää vajaat kaksi minuuttia. Palloa ei enää tämän jälkeen saatu takaisin, vaan Crusaders pystyi kuluttamaan kellon loppuun ja otti ottelusta voiton.

Kauden viimeinen peli pelataan ensi viikon torstaina. Jos nyt oli pakkovoitto, ensi viikolla on absoluuttinen pakkovoitto. Sen lisäksi apuja kaivataan myös perjantai-illan vastustajalta. Vielä kuitenkin taistellaan!

1. neljännes

3-0 / UNC / Kari Gröönroos (Kenttäpotkumaali, 25 jaardia)
9-0 / UNC / Finn Kearns (Heitetty touchdown) / Epäonnistunut lisäpiste
9-7 / Royals / Brandon Gwinner (Juostu touchdown) / Lisäpiste Markus Pylkkänen

2. neljännes

14-9 / Royals / Jan Hochshild (Heitetty touchdown) / Lisäpiste Markus Pylkkänen
15-14 / UNC / Finn Kearns (Heitetty touchdown) / Epäonnistunut lisäpiste

3. neljännes

15-21 / Royals / Roni Viinamäki (Heitetty touchdown) / Lisäpiste Markus Pylkkänen
22-21 / UNC / Finn Kearns (Heitetty touchdown) / Lisäpiste Markus Pylkkänen

4. neljännes

22-24 / Royals / Markus Pylkkänen (Kenttäpotkumaali, 36 jaardia)
28-24 / UNC / Cedric Johnsson / Epäonnistunut kahden lisäpisteen yritys