Kauden viimeisestä pelistä tappio – Tulevan rakentaminen aloitetaan heti

Kuninkaan miehet haastoivat kauden viimeisessä pelissä torstaina Helsinki Roostersin.

Kuninkaallisten kausi päättyi torstaina, kun Royals matkusti Helsinki Roostersin vieraaksi. Roosters oli otteluun lähdettäessä suuri ennakkosuosikki ja onnistuikin kaatamaan kuninkaalliset lukemin 28-0. Helsinkiläiset olivat ratkaisevasti edellä pelin jokaisella pelin osa-alueella, vaikka avauspuoliajalla kuninkaallisten puolustus pelasi todella hyvin ja piti Royalsin mukana ottelussa.

Vaikka kauden viimeisestä pelistä ei ollut tuliaisina positiivisia tilastomerkintöjä ja hyökkäyksessä jäätiin nollille, löytyy kauden tappioista ja synkistäkin hetkistä vähintäänkin pieni hopeareunus. Kauteen lähdettiin tiedostaen, että kokoonpano on erittäin pieni ja runko perustui yksinomaan paikallisiin nuoriin pelaajiin.

Viime vuonna nuorella rungolla pelannut joukkue venyi pronssimitalille, mutta se ei nostanut vielä tämän kauden odotuksia pilviin. Tiedossa oli, että jo viime kaudella laajemmassa mittakaavassa aloitettu projekti on vielä kesken ja se alkaa kantaa hedelmää joskus tulevaisuudessa, kun kotimaisista pelaajista kehittyvä ensimmäinen runko on saatu ajettua kaikilta osin sisään koviin pääsarjatason peleihin.

– Monet pelaajat ottivat seuraavan askeleen tämän kauden aikana: esimerkiksi Peter Lundström, Jose Penesumbu ja Axel Aarvila. Monet hyökkäyksen linjamiehet pääsivät kehityksessä eteenpäin. Nyt vain pitää rakentaa tähän ympärille joukkue ensi kaudeksi. Minun ja coach Bookerin ykkösprioriteetti on alusta saakka ollut, että paikallisia suomalaisia pelaajia kehitetään ja laitetaan resurssit mieluummin siihen kuin kalliiden importtien tuomiseen, Royalsin puheenjohtaja Martti Kass sanoo.

Tappio kauden viimeisestä pelistä tarkoittaa sitä, että Royals jää Vaahteraliigan runkosarjassa viimeiselle sijalle, tapahtuipa lopuissa peleissä mitä tahansa. Tämä myös tarkoittaa sitä, että mikäli 1. divisioonan voittajalla on nousuhaluja Vaahteraliigan, nousee kyseinen joukkue kuninkaallisten tilalle pääsarjaan ja Royals lähtee hakemaan vauhtia divarin puolelta.

Ensi kauden sarjataso ei vaikuta siihen, miten seuran kokonaisuutta käsitellään talvikauden aikana. Omalla pelaajarungolla pelejä jatketaan joko Vaahteraliigassa tai sarjaporrasta alempana. Ensi kautta koskien valmentajakeskusteluja on jo käyty ja Kassin mukaan prioriteetti on saada hyvä valmennusryhmä, jonka avulla kehittää nuoria pelaajia jälleen eteenpäin.

– Meillä on pari vaihtoehtoa pöydällä, miten valmennuksessa lähdetään etenemään, joista molemmat voivat olla seuralle hyviä, oli sarjataso kumpi vain. Pitää ensin katsoa kaudet loppuun, ja neuvottelut ovat vielä vähän kesken, Kass kertoo.

Työ kuitenkin lajin ja seuran kehittämiseksi jatkuu eri osa-alueilla.

– Yksi tärkeä asia, minkä eteen kauden jälkeen ryhdytään tekemään töitä, on lajin tuominen yhä paremmin esiin Vaasassa. Meillä on todella hyviä esimerkkejä jo onnistuneista asioista. Tarvitsemme kuitenkin lisää paikallisia pelaajia ja pitää tuoda esiin, että tämän on mukava ja mielenkiintoinen laji, Kass asettelee.

Ensi kauden valmennus julkaistaneen muutamien viikkojen sisällä. Tällä hetkellä on kuitenkin tiedossa, että ainakin apuvalmentajisto muuttuu ensi kaudeksi jonkin verran. Ensimmäisenä naisena miesten Vaahteraiigassa kauden valmentanut Nana Olavuo palaa kauden päätteeksi kotiinsa Espooseen ja ryhtyy valmistautumaan kohti omia pelejä ja kentälle palaamista.

Kuviot pelipaikan suhteen ovat vielä avoinna, mutta kokemus valmentamisesta Vaahteraiigassa oli hänelle mieleen.

– Kokemus Vaasassa ja Royalsissa on ollut todella hyvä. Tietenkin toivoisi parempaa tulosta kaudelta, mutta valmentaminen on ollut mieluisaa ja antanut paljon. John Bookerin rinnalla valmentaminen on ollut erittäin hyvä ja opettavainen kokemus, Olavuo kiittelee.

Kausi on paketissa ja kuninkaallisissa jäädään odottamaan post seasonin tapahtumia. Lopulliset linjat tulevan kauden sarjatasosta ja muista asioista ratkennee lähiviikkojen aikana. Uuteen kauteen valmistautuminen aloitetaan kuitenkin seurassa välittömästi.

Kuninkaalliset haluavat kiittää kaikkia Royals-perheen jäseniä, yleisöä, seuratyöläisiä ja yhteistyökumppaneita menneestä kaudesta. Ensi vuonna kentälle tullaan jälleen vahvempana!