Sunnuntaina edessä pakkovoitto Helsingissä

Sunnuntaina on edessä kauden ensimmäinen pidempi vierasretki, kun kuninkaalliset suuntaavat Helsinkiin Wolverinesin vieraaksi.

Nyt ei enää kelpaa mikään muu kuin voitto. Pudotuspelijuna on karkaamassa ja käytännössä pyörille voidaan vielä päästä, mikäli kauden viimeisistä kolmesta vierasreissusta pystytään kairamaan voitto kotiin. Helppo projekti se ei tule olemaan.

Viime viikon perjantaina Porvoo Butchers haki vierasvoiton Kaarlen kentältä. Sarjataulukkoon ottelusta ei jäänyt juurikaan ilon aiheita, sillä tappiosarake kasvoi yhdellä merkinnällä. Positiivista loppukauden kannalta oli kuitenkin se, että hyökkäys onnistui jauhamaan 27 pistettä. Se on enemmän kuin kauden neljässä ensimmäisessä pelissä yhteensä.

Myös päävalmentaja John Booker oli tyytyväinen hyökkäyksen kehittymiseen, mutta harmitteli sitä, että omissa soi enemmän kuin olisi ollut suotavaa.

– Butchers-ottelu oli positiivinen hyökkäyksen kannalta ja saimme tehtyä enemmän pisteitä. Valitettavasti otimme askeleen taaksepäin puolustuksessa ja pelasimme sillä osa-alueella kauden huonoimman pelimme, Booker summaa.

Wolverines on tällä hetkellä yhden pykälän edellä kuninkaallisia, ja helsinkiläiset ovat kaivaneet kuudesta pelaamastaan ottelusta kaksi voittoa. Voittamalla Wolverinesin, siirtyisi Royals käytännössä helsinkiläisten edelle sarjataulukossa viidennelle sijalle.

Helsingissä kaiken pitää kuitenkin osua nappiin, että vierasvoitto voidaan ottaa. Pelimerkit Wolverines-leirissä on ollut tällä kaudella hieman sekaisin ja joitain vaihdoksi joukkueessa on nähtykin.

– Wolverines on hyvä joukkue, jolla on hyvä puolustus. On erittäin tärkeää, että pelaa puolustuksessa yhtä heikosti kuin edellisessä ottelussa ja jatkamme hyökkäyksemme kehittämistä myös seuraavassa pelissä, Booker kertoo voitonavaimista.

Pakko voiton edessä olevat kuninkaalliset painavat töitä tämän viikon, että sunnuntaina ollaan valmiina ottamaan kauden ensimmäinen pakkovoitto.

– Teemme kaikkemme, että saamme maksimoitua pelaajien suorituskuvun joka viikko. Tämä viikko ei poikkea siitä mitenkään, Booker paaluttaa.