Saunamalja Vaasaan! – Crocodiles kaatuu kauden toisessa Botnia Bowlissa

Historian 11. Botnia Bowl kääntyi Royalsin voitoksi, kun Seinäjoki Crocodiles kaatui Kaarlen kentällä lukemin 15-13.

Paikalispeli Botnia Bowlissa on aina oma erityinen latauksensa. Olipa sarjatilanne mikä tahansa, tähän peliin joukkueet pystyvät lautautumaan erinomaisesti pallon molemmilla puolin, eikä tappio ole kummassakaan leirissä vaihtoehto.

Kauden ensimmäinen Botnia Bowl pelattiin heinäkuun taitteessa Seinäjoella, jolloin kuninkaalliset jäivät vesipetojen jalkoihin ja Crocodiles nappasi murskaavan 33-0-voiton. Tämä voidaan kuitenkin nyt pyyhkiä historiaan, sillä Royals onnistui ottamaan toisessa kohtaamisessa paikallispelin voitosta jaettavan saunamaljan kotiin ja kaatoi seinäjokelaiset Kaarlella lukemin 15-13.

Joukkueesta paistoi taiston tauottua ilo ja helpotuksen tunne. Naapuriseuran kaataminen on luonnollisesti aina miellyttävää, mutta erityisesti nyt, kun alla oli kolme tappiota, eikä tilille ollut tarttunut kauden avausvoittoa ennen paikalliskamppailua. Kuninkaallisten peli ei ole ottanut lähteäkseen millään, mutta nyt saadun voiton myötä henkisen puolen lukkoja saatiin varmasti auottua ja siten peli on vapautuneempaa tulevissa otteluissa.

Royalsin puolustus pelasi hyvän ottelun Kaarlen perjantai-illassa. Kuninkaalliset käänsivät pelin useaan otteeseen ottelun aikana: kaksi rähmäystä poimi talteen Viktor Mänty, 4,5 taklauksen lisäksi. Syötönkatkot ratkaisevilla hetkillä ottivat Niko Mäenpää ja Mahamed Hersi.

– Kyllähän se tuntuu hyvältä päättää tappioputki varsinkin Crocodilesia vastaan. Tämä on aina vähän erikoisempi ja tärkeämpi peli, kun heitä vastaan pääsee pelaamaan, Mänty hymyili pelin jälkeen.

Ottelu alkoi mainiosti, kun ensimmäisellä neljänneksellä Brandon Gwinner pääsi juoksemaan 62-jaardisen juoksun pohjaan heti Nico Barrowin hyvän juoksun perään. Matkassa oli myös hieman onnea, sillä lisäpistepotku epäonnistui, mutta Markus Pylkkänen sai heitettyä pallon maalialueelle Aleksi Majaniemelle, joka poimi kahden pisteen arvoisen suorituksen.

Kuninkaallisten 8-0-johto kesti pitkälle toiselle puoliajalle, kunnes Crocodilesista Christian Powell onnistui juoksemaan vierailijoiden illan ensimmäisen touchdownin. Crocodilesin kahden lisäpisteen yritys kuitenkin epäonnistui ja kuninkaalliset pitivät johtoasemansa edelleen lukemin 8-6.

Royalsin puolustus onnistui pysäyttämään seinäjokelaiset kerta toisensa jälkeen. Neljännellä neljänneksellä myös hyökkäys pelasi yhden erinomaisen hyökkäyksen, jonka aikana kelloa ehdittiin kuluttaa pois paljon ja hyökkäys eteni aina Crocodilesin maaliviivan tuntumaan saakka. Lopulta neljännellä yrityksellä vierailijat onnistuivat kääntämään pelin, mutta seinäjokelaisriemu oli lyhyttä, sillä seuraavassa pelissä puolustuksessa Niko Mäenpää otti syötön katkon ja pallo siirtyi jälleen kuninkaallisille.

Mäenpään käännön jälkeen Barrow vei pallon juosten maalialueelle, vieden Royalsin onnistuneen lisäpisteen jälkeen kahden pistesuorituksen mittaiselle karkumatkalle lukemin 15-6. Crocodilesilta alkoi käydä hiljalleen aika vähiin ja lopun alkua saatiin, kun hyvän palautuksen jälkeen seinäjokelaiset heittivät jälleen yhden syötönkatkon, tällä kertaa Hersin näppeihin.

Vielä tämän jälkeen Crcocdiles sai kaventavan touchdownin, mutta palloa vierailijat eivät käsiinsä enää saaneet. Lopussa Gwinner laittoi polvea maahan ja Botnia Bowl oli paketoitu Royalsin nimiin. Ottelun parhaana palkittu Mänty kertoo, että myös oma peli sujui aiempaa paremmin.

– Sanoisin, että jälleen meni paremmin kuin edellinen peli. Se tuo itseluottamusta, että tietää pelin kehittyvän jatkuvasti. Meillä on kuitenkin vielä paljon parannettavaa, Mänty muistuttaa.

Uuden tilastomerkinnän myötä Crocodiles on yhden voiton edellä Botnia Bowlien historiassa. Royalsille voitto oli viides paikallispeleistä ja seinäjokelaiset ovat voittaneet niitä yhteensä kuusi kappaletta. Elleivät pudotuspelit tuo eteen uutta paikallispeliä, mitellään saunamaljasta seuraavan kerran ensi vuonna.

Pistesuoritukset:

1. neljännes

8-0 / Royals / Brandon Gwinner / Juostu touchdown / Onnistunut kahden pisteen yritys (Heittopeli, heittäjä Markus Pylkkänen, kiinniotto Aleksi Majaniemi)

3. neljännes

8-6 / Crocodiles / Christian Powell / Juostu touchdown / Epäonnistunut kahden pisteen yritys

4. neljännes

15-6 / Royals / Nico Barrow / Juostu touchdown / Onnistunut lisäpiste (Markus Pylkkänen)
15-13 / Crocodiles / Nathaniel Robitaille / Onnistunut lisäpiste (Eetu Mäki-Maunus)