Lauantaina kurssia pyritään korjaamaan toisessa Steelers-kotipelissä

Royalsin pelit jatkuvat tulevana lauantaina, kun Kuopio Steelers saapuu toisen kerran vierailulle Kaarlen kentälle.

Kuninkaalliset kohtasivat kuopiolaiset myös kauden avauspelissä, jolloin vierailijat olivat parempia numeroin 3-35. Kausi jatkui alavireisenä myös seuraavassa pelissä, kun kuninkaan miehet taipuivat Seinäjoella Crocodilesille tylyin lukemin 33-0.

Kaksi ottelua on takana ja vielä kuninkaallisten ensimmäinen touchdown antaa odotuttaa itseään. Paras pistenikkari on ollut Markus Pylkkänen, jonka kenttäpotkumaali on edelleen joukkueen ainoa pistesuoritus ja se syntyi avausottelussa Steelersiä vastaan ensimmäisellä puoliajalla. Pisteettömiä puoliaikoja on alla siis jo kolme peräkkäistä.

Murheellisen Seinäjoen reissun jälkeen kuninkaalliset ovat keskittyneet laittamaan omaa pelaamistaan kuosiin. Harjoituskentillä nyansseja on pyritty hiomaan niin, että kahden ensimmäisen ottelun virheet eivät enää jatkossa toistuisi. Royalsin puolustus on viettänyt kentällä huomattavasti enemmän aikaa kuin hyökkäys, joka ei ole tavoiteltava tilanne.

Työmäärään nähden puolustus on jaksanut hyvin kentällä, mutta erityisesti hyökkäykseltä odotetaan jatkossa enemmän. Kuninkaan miesten riveissä tiedetään hyökkäyksen potentiaali, mutta se ei ole vielä konkretisoitunut pisteiksi, koska ehjiä hyökkäysvuoroja ei ole ensimmäisiin peleihin mahtunut.

– Ensimmäisessä kahdessa pelissä hyökkäys ei ole pystynyt tuottamaan mitään ja jättänyt puolustuksen pitkiksi ajoiksi pelaamaan kentälle. Puolustus on taistellut kovasti, mutta koska he eivät ole saaneet hyökkäykseltä lainkaan apuja, työ on ollut liian vaikea, Royalsin HC John Booker harmittelee.

Crocodiles voitti taistelun linjassa keskinäisessä kohtaamisessa, mutta yksin linjan piikkiin heikko hyökkäyspeli ei mene, vaan parannusta kaivataan jokaisella osa-alueella.

– Hyökkäyksessä jokaisen pitää pystyä pelaamaan paremmin. Hyökkäyksen linja paransi viime pelissä ja he olivat aiempaa parempia. Uskon, että he tulevat parantamaan myös jatkossa. Meidän täytyy löytää ne suomalaiset laitahyökkääjät, jotka pystyvät nousemaan vastuunkantajaksi. Tällä hetkellä totuus on se, että meillä on liian paljon tiputettuja palloja ja ohimenneitä tehtäviä, Booker sanoo.

Royals on jo kertaalleen tällä kaudella kohdannut Steelersin, joten eväitä ensimmäisestä pelistä on matkaan otettavaksi etenkin, kun ottelu päättyi tappioon. Viime vuoden mestari lukeutuu tänäkin vuonna sarjan kärkipään joukkueisiin ja kovaa haastetta voidaan odottaa myös lauantaina.

Booker uskoo, että avaimet Steelersiä vastaan on löydetty.

– Ensimmäinen peli näytti, missä olemme mentaalisessa mielessä. Fyysisesti Kuopio oli todella hyvä ja uskon, että se sai meidät menettämään huomion niistä asioista, joihin meidän olisi pitänyt keskittyä, Booker arvioi.

Kuninkaalliset metsästävät edelleen kauden avausvoittoa, mutta siihen on mahdollisuus kotikentällä lauantaina. Tänäkin vuonna Vaahteraliiga on tiivistetty, eikä kotipelejä tule yhtä paljon kuin normaalilla kaudella.

Kannattaa siis tulla nauttimaan Kaarlen kentälle 10.7. klo 16.30 huipputason jenkkifutiksesta ja kannustamaan kuninkaalliset voittoon!