Kauden avausvoiton metsästys jatkuu – Steelers toistamiseen parempi Kaarlella

Kuninkaallisten kausi on alkanut alavireisesti ja kolme ensimmäisen ottelun aikana pistetiliä ei ole vielä saatu auki. Kauden kolmannessa pelissä Kuopio Steelers haki Kaarlen kentältä voiton pistein 7-49.

Kuningaskunnassa valoisa aurinko ei paista aivan siihen malliin, kun kauden alla olisi toivottu. Takana on kolme taistelua ja niistä kaikista on tullut suurinumeroinen tappio. Kauden avauspelissä Kaarlella vieraillut Steelers tuli vieraaksi toistamiseen kauden kolmanteen kohtaamiseen lauantaina ja nappasi pisteet matkaan selvin numeroin 49-7.

Ottelu alkoi Steelersin nopealla touchdownilla, josta vastasi vierailijoiden keskushyökkääjä Tuukka Lehtonen. Royals kuitenkin tuli kuitenkin nopeasti tasoihin. Hyökkäys alkoi mukavasti, kun hyökkäyksen linja pystyi tekemään tilaa Nico Barrowille, joka pystyi juoksemaan kauden pisimmän siivunsa ja vei palloa 13 jaardia eteenpäin ja uusiin yrityksiin.

Seuraavassa pelissä pelinrakentaja Brandon Gwinner syötti lyhyen Tommy Kaczochalle, joka taisteli irti muutamasta puolustuksen pelaajasta ja hyvien blokkien siivittämänä vei pallon pohjaan. Touchdown ja sitä seurannut lisäpiste toivat Royalsin ottelussa tasatilanteeseen 7-7 ja se oli myös joukkueen kauden ensimmäinen toucdown. Kaczocha voitti viime vuonna Vaahteramaljan Steelersin riveissä, joten maalin tekeminen vanhoja joukkuekavereita vastaan varmasti maistui.

Kuninkaallisten pistesuoritukset jäivät kuitenkin tähän. Steelers sen sijaan jatkoi väkevää hyökkäystään ja teki ratkaisevan tuntuisen eron jo avauspuoliajalla, kun kuopiolaiset pääsivät poistumaan tauolle 35-7-johtoasemassa. Toisella puoliajalla kiriä ei saatu aikaiseksi ja näin ollen ottelu päättyi lopulta kuopiolaisille lukemin 49-7.

Vaikka tappio oli kauden kolmas ja kuninkaalliset metsästävät edelleen kauden avausvoittoaan, oli pelissä myös paljon hyvää ja nähtyjä asioita jalostamalla ensimmäinen voittokin vielä tulee. Kurssia täytyy kuitenkin alkaa kohta kääntämään, sillä tämä kausi on jälleen normaalia lyhempi. Kotipelejä on jäljellä enää kaksi kappaletta.

– Hyökkäyksessä pelasimme hieman paremmin. Hyökkäyksen linjamme petrasi peliään ja olimme parempia niissä asioissa, joissa meidän täytyikin olla. Edelleenkään emme kuitenkaan pystynyt olemaa riittävän hyviä voittoon, HC John Booker harmitteli pelin jälkeen.

– Puolustuksen linja teki melko hyvää työtä, mutta linjan takana emme saaneet ratkaisevia pelejä riittävästi, Booker jatkoi.

Vaikka kauden ensimmäiset pelit ovat olleet murheellisia, täytyy huomioida, että niistä kahdessa on kohdattu viime vuoden mestari, joka on aloittanut kautensa erinomaisesti. Myöskään vierailu paikallisvastustajan Seinäjoki Crocodilesin kotikentälle ei ole koskaan helppo, kun kuninkaalliset hävisivät kauden ensimmäisen Botnia Bowlin vieraissa Seinäjoella tylyin 33-0-lukemin.

Seuraavana paikallisvastustaja Crocodilesistä on mahdollisuus ottaa revanssi, kun seinäjokelaiset saapuvat vierailulle Kaarlen kentälle ensi viikon perjantaina. Tuolloin kuninkaalliset tarvitsevat kaiken mahdollisen tuen, että avausvoitto pystytään ottamaan ja nappaamaan kauden toinen tarjolla oleva kiinnitys saunamaljaan.

– Crocodiles-pelissä meidän täytyy tehdä samat asiat kuin tänään jälleen hieman paremmin. Heidän hyvä juoksunsa pitää saada pysähtymään, Booker summasi tulevan pelin voitonavaimia.

.

Pistesuoritukset:

 1. Neljännes

0-7 / Steelers / Tuukka Lehtonen / Juostu touchdown (Lisäpiste Markus Ojainväli)
7-7 / Royals / Tommy Kaczocha / Heitetty touchdown (Lisäpiste Markus Pylkkänen)
7-14  Steelers / Maurice Wright Jr / Juostu touchdown (Lisäpiste Markus Ojainväli)
7-21 Steelers / Joey Bradley / Juostu touchdown (Lisäpiste Markus Ojainväli)

2. Neljännes

7-28 Steelers / Hannes Harju / Heitetty touchdown /Lisäpiste Markus Ojainväli)
7-35 Steelers / Le´Anthony Reasnover / Juostu touchdown (Lisäpiste Markus Ojainväli)

3. Neljännes

7-42 Steelers / Jefferson Alexandre / Heitetty touchdown (Lisäpiste Markus Ojainväli)

4. neljännes

7-49 Steelers / Le´Anthony Reasnover / Juostu touchdown (Lisäpiste Markus Ojainväli)