Butchers haki voiton Kaarlelta – Hyökkäyksessä positiivista kehitystä

Porvoo Butchers haki perjantaina voiton Kaarlen kentältä lukemin 27-49.

Perjantai-iltana kuninkaalliset saivat vieraita Porvoosta, kun Butchers saapui Kaarlen kentälle. Porvoolaiset olivat etenkin ottelun alussa tyrmääviä ja laittoivat jo ensimmäisellä neljänneksellä taululle tylyt lukemat 27-0.

Kuninkaan miehet eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan rinnalle vielä pyrittiin. Toisella neljänneksellä Brandon Gwinner ja Jan Hochshild järjestivät ensin Royalsin ensimmäisen touchdownin. Pallon käännyttyä nopeasti kuninkaallisille, vastasivat Gwinner ja Hochshild myös joukkueen toisesta touchdownista. Vierailijat lisäsivät kaulaa kuitenkin vielä ennen puoliaikaa ja poistuivat tauolle 40-13-johdossa.

Toisella puoliajalla puolustuksessa löydettiin lääkkeet Butchersin pysäyttämiseen ja hyökkäyskin onnistui tekemään maalin kummallakin neljänneksellä. Royalsin toisen puoliajan molemmat touchdownit otti kiinni Tommy Kaczocha.

Päävalmentaja John Booker harmitteli pelin jälkeen hitaasti käyntiin lähtenyttä koneistoa.

– Emme olleet valmiita pelaamaan. Olimme hitaita etenkin alussa, Booker huokasi.

Kuninkaallisten peliin mahtui reilusti pieniä virheitä, jotka kasvoivat pelin edetessä tulostaululle suureksi eroksi ja lopulta tappioksi.

– Teimme paljon pieniä virheitä. Meiltä olisi löytynyt vastaukset käytännössä kaikkeen, mutta pienet virheet kostautuivat isosti. Joukkueen energia oli vähän alhainen ja siitä tämä jäi oikeastaan kiinni, apuvalmentaja Nana Olavuo sanoi.

Hyökkäyksessä tapahtui kuitenkin hyviä asioita, sillä kuninkaalliset tuplasivat kauden pistemääränsä Butchers-ottelussa. Se ei kuitenkaan lohduttanut, kun Butchers oli etenkin ottelun alussa huomattavasti tehokkaampi.

– Anoimme yhdeksän pistettä toisella puoliajalla ja teimme yhteensä 27 pistettä, joka on eniten tällä kaudella. Hyökkäyksessä edistyimme, mutta ei voi olla niin, että olemme puoliajalla itse tappiolla 27 pistettä ja odotamme, että pystymme vielä tulemaan ohitse, Booker paalutti.

Runkosarjan kotiottelut on nyt pelattu ja loput pelit kuninkaalliset pelaavat vieraissa. Pudotuspeleihin pääseminen on vielä mahdollista, mutta se vaatii voittoa lopuista otteluista. Kauden ensimmäistä absoluuttista pakkovoittoa lähdetään metsästämään sunnuntaina 1.8, kun Royals matkaa Wolverinesin vieraaksi Helsinkiin. Ottelua voi seurata totutusti Ruutu-palvelun kautta!

.

Illan pistesuoritukset:

1. neljännes:

0-7 / Butchers / Jabari Harris / Juostu tochdown (Lisäpiste Mikko Seppänen)
0-13 / Buchers / Mikko Seppänen / Heitetty touchdown (Lisäpiste blokattu)
0-20 / Butchers / Sean McAllen / Juostu touchdown (Lisäpiste Mikko Seppänen)
0-27 / Butchers / Sami Nikkinen / Heitetty touchdown / (Lisäpiste Mikko Seppänen)

2. neljännes:

7-27 / Royals / Jan Hochschild / Heitetty touchdown (Lisäpiste Markus Pylkkänen)
13-27 / Royals / Jan Hochshild / Heitetty touchdown (Epäonnistunut kahden lisäpisteen yritys)
13-34 / Butchers / Sean McAllen / Heitetty touchdown (Lisäpiste Mikko Seppänen)
13-40 / Butchers / Marcus Siiskonen / Heitetty touchdown (Lisäpiste Mikko Seppänen)

3. neljännes:

20-40 / Royals / Tommy Kaczocha / Heitetty touchdown (Lisäpiste Markus Pylkkänen)
20-43 / Butchers / Ville Kurvinen / 38-jaardinen kenttäpotkumaali
20-49 / Butchers / Marcus Siiskonen / Heitetty touchdown (Lisäpiste blokattu)

4. neljännes 27-49 / Royals / Tommy Kaczocha / Heitetty touchdown (Lisäpiste Markus Pylkkänen)