Botnia Bowl XI perjantaina Kaarlella – Kurssin kääntöä haetaan nyt

Paikallispeli Botnia Bowl pelataan toista kertaa tällä kaudella, kun Seinäjoki Crocodiles saapuu vierailulle Kaarlen Kentälle.

Perjantaina Kaarlella pelataan historian 11. Bownia Bowl. Tälle kaudelle paikallisottelu on toinen ja ensimmäisessä kohtaamisessa Seinäjoella Crocodiles oli tyly isäntä ja lähetti kuninkaalliset kotimatkalle suurinumeroisen voiton myötä lukemin 33-0.

Crocodilesin lisäksi Royals on pelannut kaksi kertaa kotonaan Steelersiä vastaan ja hävinnyt molemmat pelit selvin numeroin. Pientä lohtua saatiin kuitenkin edellisessä pelissä lauantaina, kun kuninkaallisten hyökkäys onnistui vihdoin kolmannessa pelissä jauhamaan kauden ensimmäisen touchdownin.

Tällä hetkellä hyökkäyksessä on kuitenkin vielä hiottavaa, sillä Royals on pystynyt tekemään kauden aikana vain 10 pistettä kolmessa pelissä. Myöskään puolustus ei ole onnistunut aivan odotetulla tavalla ja kuninkaalliset ovat päästäneet sarjassa selkeästi eniten pisteitä kolme peliä pelanneista joukkueista, yhteensä 117 pistettä.

Tilastovääristymää aiheuttaa hieman se, että Royals on kohdannut kahdesti hallitsevan mestarin, mutta kausi on alkanut raskaan alavireisesti, joten sen taakse ei voi mennä piiloon. Tilanne tunnistetaan päävalmentaja John Bookerin mukaan joukkueessa hyvin ja omaa tekemistä koitetaan hioa kuntoon nyt, kun paikallispelin uusinta on edessä perjantaina kotikentällä.

Lauantaina Steelers voitti Kaarlella lukemin 49-7, joten ero repsahti suureksi. Tulos ei miellyttänyt kuninkaallisten nokkamiestä.

– Steelers-peli oli luonnollisesti pettymys tuloksen kannalta. Pettymys oli se, että otimme puolustuksessa taka-askelia ja emme esittäneet minkäänlaista kehittymistä. Positiivista oli se, että hyökkäyksemme pystyi parantamaan, vaikka emme tehneet pisteitä siihen tahtiin kuin olisimme halunneet. Kokonaisuutena meillä pelasimme pelit paremmin kentän jokaisella osa-alueella ja sitä täytyy jatkojalostaa, Booker sanoo.

Crocodiles on voittanut Royalsin lisäksi tällä kaudella Wolverinesin kotonaan ja tulee kaksi voittoa allaan Kaarlelle. Seinäjokelaiset taipuivat Steelersille Kuopiossa, joten myös yksi tappio on ehditty merkkaamaan vierailijoiden tilille.

Ottelun suurimmat ratkaisut tultaneen näkemään linjan tuntumassa. Crocodiles luottaa paljon keskushyökkääjäänsä Christian Powelliin, joka pystyy jyräämään tieltään esteitä ilman blokkejakin, mutta mikäli seinäjokelaisten avut ovat kunnossa, voi yhdysvaltalainen jälleen juosta valtavia jaardimääriä. Hän oli yksi ratkaisevia pelaajia, kun Crocodiles voitti Seinäjoella kuninkaalliset kauden toisessa pelissä.

Kuninkaallisilla onkin paljon hiottavaa juoksupuolustuksessa, joka on tähän mennessä ollut Vaahteraliigan heikointa. Vastassa on ollut kaksi joukkuetta, joilla juoksupeli on toiminut varsin mainosti, mutta pitkiäkin siivuja on välillä saatu puolustukselta. Myös heittopuolustuksessa on petrattavaa.

Crocodilesin pelinrakentaja Zachary Whitehead teki paluun kokoonpanoon jo edellisessä pelissä Wolverinesiä vastaan, joten anturit pitää olla valmiina myös takakenttää korventaviin pitkiin heittoihin.

Paikalliskampailussa on tunnetusti nähty reilusti tunteita ja tuoksuja, eikä tulevan perjantain kohtaaminen varmastikaan tee tähän poikkeusta. Tule Kaarlelle katsomaan jännitysnäytelmää ja kannustamaan kuninkaalliset voittoon. Tukeasi tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan!

Royals – Crocodiles perjantaina 16.7. klo 18.30 Kaarlen kentällä

Botnia Bowlit historiassa:

Royals – Crocodiles
Voitot: 4 – 6
Pisteet: 287 – 270

2021:
Crocodiles – Royals 33 – 0 (14-0)

2020:
Royals Crocodiles 42 – 32 (21-18)

2019:
Royals – Crocodiles 27 – 34 (14-24)
Crocodiles – Royals 63 – 54 (35-21)

2018:
Royals – Crocodiles 25 – 7 (6-0)
Crocodiles – Royals 37 – 12 (24-6)

2017:
Royals – Crocodiles 40 – 8 (6-8)
Crocodiles – Royals 7 – 57 (7-36)

2016:
Crocodiles – Royals 17 – 6 (10-6)
Royals – Crocodiles 24 – 32 (10-16)