Avausvoitto alla kohti Butchersia – jälleen edessä tärkeä ottelu

Viime viikon perjantaina kuninkaalliset onnistuivat kaivamaan kauden avausvoiton, kun paikallisvastustaja Seinäjoki Crocodiles kaatui Kaarlen kentällä lukemin 15-13. Seuraavaksi Royals haastaa runkosarjan viimeisessä kotiottelussa Porvoo Butchersin.

Perjantaina Royalsin leirissä pystyttiin hieman huokaisemaan, kun kauden avausvoitto tuli viimein tilille. Kuninkaalliset onnistuivat pysäyttämään Crocodilesin vahvan juoksupelin ja kaatoi vierailijat kahden pisteen erolla lukemin 15-13. Lopussa seinäjokelaiset pakotettiin myös pitkiin heittoihin, jotka eivät olleet vierailijoiden pelisuunnitelman mukaisia. Näistä pystyttiin poimimaan syötönkatkoja ja tappamaan peli sitä kautta lopullisesti.

Crocodiles-voitto lämmitti mieltä luonnollisesti erityisen paljon. Paikallisvastustajalle häviäminen on aina ikävää, mutta nyt voitto tuntui erityisen hyvältä, sillä alkukausi ei ollut mennyt suunnitelmien mukaan.

– Crocodiles-voitto oli meille erittäin tärkeä. Kyseessä oli paikallispeli ja tiesimme, että emme pelanneet kovin hyvin ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa Seinäjoella. Emme edelleenkään olleet aivan parhaimmillamme, mutta peli oli jo paljon parempaa. Saimme voiton ja Botnia Bowlin voitto pysyy Vaasassa talven ylitse, Royalsin päävalmentaja John Booker iloitsee.

Alkukaudesta hyökkäys on ollut tukkoista, mutta nyt Crocodiles-ottelussa touchdownejakin tarttui tilille kaksi kappaletta. Toisen näistä juoksi pelinrakentaja Bradon Gwinner ja toisen keskushyökkääjä Nico Barrow.

Kauden avausvoitto oli kuitenkin puolustuksen voitto ja erityisesti juoksupuolustuksen voitto. Joukkueen suurimmat alkukauden onnistujat löytyvätkin puolustuksen puolelta palloa. Erityisesti yhdysvaltalaistukimies Sam Dickey on jakanut vastustajille rakkautta ja taklannut noin 8,8 kertaa ottelua kohden, joilla sijoittuukin sarjan tilastojen kärkipäähän.

Näitä esityksiä kaivataan jälleen, kun Butchers saapuu vierailulle Kaarlen kentälle. Burchersin alkukausi on ollut hyvä ja joukkue on onnistunut voittamaan kaksi peliä ja hävinnyt kaksi. Porvoolaiset voittivat kauden ensimmäisessä pelissään Helsinki Wolverinesin ja toisessa ottelussaan Crusadersin, mutta tämän jälkeen tilille on tullut kaksi tappiota Helsinki Roostersille.

Jälkimmäisessä Roosters-pelissä Butchers pisti kuitenkin helsinkiläiset ahtaalle vieraskentällä ja johtikin ottelua vielä neljännen neljänneksen alussa, mutta Roosters ohitti porvoolaiset päätösneljänneksen kahdella pistesuorituksellaan. Porvoolaisten hyökkäys on tasapainoisempi kuin Crocodilesin, ja vierailijoilta voidaan odottaa niin juoksu- kuin hyökkäyspelejäkin.

Viime kaudella sarjan parhaisiin pelaajiin lukeutunut Butchersin pelinrakentaja Jabari Harris on ollut myös tällä kaudella totutun vahva. Myös porvoolaisten hankkima keskushyökkääjä Sean McAllen on näyttänyt kyvykkyytensä ja ollut sarjan parhaita juoksijoita ja aloituspotkunpalauttajia.

– Butchers on erittäin hyvä joukkue. Heillä on vaarallinen pelinrakentaja ja aggressiivinen hyökkäys. On tärkeää, että meidän hyökkäyksemme löytää rytmin juoksupelissä. Meidän täytyy pystyä pitämään hyökkäyksiämme käynnissä juoksun kautta, Booker painottaa.

– Puolustuksessa meidän täytyy pitää heidän keskushyökkääjänsä kurissa samaan tapaan, kun teimme Crocodilesiakin vastaan sekä pelata heidän pelinrakentajansa juoksu pois. Peli on molemmille joukkueille kriittikinen kauden kannalta, joka varmasti näkyy pelissä henkiselle puolella, päävalmentaja paaluttaa.

Jos Royals ei selviä tällä kaudella pudotuspeleihin, on perjantain ottelu viimeinen kotipeli. Tule kannustamaan Royals voittoon Kaarlen kentälle perjantaina 23.7. kello 18.30; kaadetaan porvoolaiset yhdessä!