Saunamaljajahtiin Seinäjoelle – Botnia Bowl X pelataan maanantaina Seinäjoella

Royalsin kauden toinen peli on edessä maanantaina, kun kuninkaan miehet marssivat kohti Seinäjokea Crocodilesin vieraaksi historian kymmenenteen Botnia Bowliin. Kyseessä on kauden ensimmäinen paikallispeli, jossa panoksena on pohjalaisjoukkueiden herruus.

Royals aloitti kautensa juhannusta edeltävänä lauantaina, kun hallitseva mestari Kuopio Steelers kävi vierailemassa Kaarlen kentällä. Ensimmäisen ottelun jälkeen hiottavaa jäi vielä hieman jokaiselle osa-alueelle, eivätkä kuninkaalliset olleet vielä valmiita haastamaan viime vuonna väkevästi esiintynyttä Steelersiä.

Royalsin hyökkäys pystyi tuottamaan avauspelissä vain kolme pistettä, jotka viimeisteli Markus Pylkkänen kenttäpotkumaalillaan. Omiin tuli sen sijaan 35 pistettä, joka on auttamatta liikaa sarjan kärkikokoonpanoja vastaan. Steelersin pisteistä suurin osa tuli toki jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta toisella puolikkaalla Royals onnistui jo tilkitsemään paremmin kuopiolaisvieraiden hyökkäyksen.

Royalsin apuvalmentaja Nana Olavuo kertoi ottelun jälkeen, että Steelersin pelissä ei ollut suurempia yllätyksiä, mutta pelin nyansseihin jäi vielä hiottavaa.

– Osasimme kyllä odottaa, mitä sieltä tulee vastaan, eikä sinänsä tullut mitään suurempia yllätyksiä. Pienet virheet kostautuivat kuitenkin aika pahasti. Olimme valmiita peliin, mutta virheet kostautuivat pisteinä omiin, Royalsin valmentaja Olavuo kertoo.

– Meidän hyökkäyksen hitaus oli enemmän meidän hyökkäyksestä kiinni, ei niinkään heidän puolustuksestaan. Emme pystyneet pitämään aina hommaa kasassa ja pelasimme muutamia vääriä pelejä, joissa pelinrakentaja joutui juoksemaan vähän enemmän itse. Parannettavaa löytyi myös hyökkäyksestä, hän kertasi.

Kauden avausvoittoa metsästetään maanantaina 28. kesäkuuta, kun Royals marssii Crocodilesin vieraaksi Seinäjoelle. Historian aikana paikallispelit ovat olleet kiivaita ja tiukkoja yhteenottoja, jotka ovat tarjonneet vaihtelevia pelitilanteita ja mielenkiintoisia värikkäitä vaiheita.

Royals on jo aloittanut kauden pelinsä, mutta Crocodilesille Botnia Bowl on kauden ensimmäinen ottelu Näin ollen naapurikaupungin uusia kuvioita ei ole vielä päästy näkemään kentällä käytännössä. Olavuo kertoo, että seuraavaa peliä kohden rakennetaan erityisesti oman pelin hiomisen kautta.

– Odotamme Crocodiles-pelistä kovaa ottelua ja alamme käymään vastustajaa läpi tarkemmin juhannusviikolla. Lähestymme peliä oman pelin kautta. Korjaamme virheitä ja ongelmia, joita Steeler-pelissä oli, Olavuo sanoi.

Tuleva Botnia Bowl on historian kymmenes. Tällä hetkellä Royals on voittanut paikallispeleistä neljä ja Crocodiles viisi, joten seinäjokelaisilla on yhden voitetun ottelun etumatka keskinäisissä. Mikäli Royals onnistuu hakemaan vierasvoiton Seinäjoelta, ovat kiinnitykset saunamaljaan sen jälkeen tasan kymmenen pelatun jälkeen.

Ottelussa nähdään myös jotain entisajan hohtoa, sillä Crocodiles pelaa tällä kaudella ottelunsa jälleen Jouppiskalla, joka toimi seinäjokelaisten kotiareenana vuosia ennen joukkueen muuttamistaan OmaSP Stadionin kautta Keskuskentälle. Myös ensimmäiset Botnia Bowlit pelattiin vuonna 2016 Jouppiskalla, joten maanantaina ottelu tekee oikeutta paikallispelien historialle ja perineelle.

Lähde kannustamaan kuninkaalliset voittoon Seinäjoelle, otetaan naapurikylä haltuun!

Botnia Bowlit historiassa:

Royals – Crocodiles
Voitot: 4 – 5
Pisteet: 287 – 237

2020:
Royals Crocodiles 42 – 32 (21-18)

2019:
Royals – Crocodiles 27 – 34 (14-24)
Crocodiles – Royals 63 – 54 (35-21)

2018:
Royals – Crocodiles 25 – 7 (6-0)
Crocodiles – Royals 37 – 12 (24-6)

2017:
Royals – Crocodiles 40 – 8 (6-8)
Crocodiles – Royals 7 – 57 (7-36)

2016:
Crocodiles – Royals 17 – 6 (10-6)
Royals – Crocodiles 24 – 32 (10-16)