Kuninkaalliset eivät pystyneet haastamaan hallitsevaa mestaria

Royals aloitti kautensa miesten Vaahteraliigassa lauantaina 19. kesäkuuta, kun hallitseva mestari Kuopio Steelers saapui vierailulle. Kuopiolaiset olivat odotetun vahvoja ja veivät ottelun nimiinsä pistein 3-35.

Steelers avasi pistetilin ensimmäisenä avausneljänneksen puolivälissä, kun Ville Lindsen jäi kuninkaallisten puolustukselta vapaaksi keskikentälle noin viiden jaardin linjalle. Lindsten sai pallon saatuaan juosta rauhassa pohjiin ottelun ja kuopiolaisten kauden ensimmäisen touchdownin.

Royalsin pääsi kuitenkin kaventamaan heti seuraavasta hyökkäyksestä, joka venyi hieman toisen neljänneksen puolelle. Hyökkäystä ei saatu vietyä pohjaan saakka, mutta Markus Pylkkäsen 38-jaardinen potkumaali takasi, että Royals sai avattua pistesaldonsa tälle kaudelle.

Toista neljännestä hallitsi kuitenkin suvereenisti Steelers, joka järjesteli kolme touchdownia ennen puoliaikaa. Kuopiolaisten maalit tekivät Le´Anthony Reasnover, Jefferson Alexandre ja Oskari Laitinen. Näistä viimeisin syntyi seitsemän sekuntia ennen puoliajan päättymistä, kun ensin Tommy Kaczocha sai ensin syötönkatkon, mutta rähmäsi pallon juoksun aikana ja lopulta Steelersin hyökkäyksen linjamies Laitinen poimi pallon ja juoksi touchdownin.

Toinen puoliaika oli alkaa kamalimmalla mahdollisella tavalla, kun Steelers Kenny Floret juoksi pallon Royalsin maalialueelle saakka heti aloituspotkusta. Peli kuitenkin tuotiin takaisin aloituspotkun vastaanottopaikan tuntumaan rikkeen vuoksi. Peli saikin nopeasti käänteen, kun kuninkaallisista Niko Mäenpää sai poimittua Reasnoverin rähmäyksen ja Royals-hyökkäys pääsi aloittamaan hykkäyksen 14 jaardin linjalta.

Hyökkäys meni kuitenkin vain taakse päin ja lopulta neljällä yrityksellä ei saatu uusia yrityksiä, eikä myöskään pisteitä. Hyökkäysvuoron käännyttyä taas Steelersille, pystyivät kuopiolaiset viemään pallon kuninkaallisten kenttäpuoliskolle saakka, mutta Royals-puolustus onnistui pysäyttämään Steelersin 20 jaardin linjalle.

Lopulta toisella puoliajalla nähtiin vain yksi pistesuoritus, josta vastasi vierailevan Steelersin Reasnover illan toisella touchdownillaan. Toisellakin puoliajalla kuninkaallisten hyökkäys oli vielä hakemista, jonka myötä tulos jäi odottamaan tuonnempaan. Tiedossa oli myös, että vastustaja tulee olemaan yksi kauden kovimmista, ellei jopa kovin.

– Osasimme kyllä odottaa, mitä sieltä tulee vastaan, eikä sinänsä tullut mitään suurempia yllätyksiä. Pienet virheet kostautuivat kuitenkin aika pahasti. Olimme valmiita peliin, mutta virheet kostautuivat pisteinä omiin, Royalsin valmentaja Nana Olavuo kertoo.

Ensimmäistä kertaa miesten Vaahteraliigan sivurajalla käskyjä jakanut Olavuo näki myös hyökkäyksessä parannettavaa.

– Meidän hyökkäyksen hitaus oli enemmän meidän hyökkäyksestä kiinni, ei niinkään heidän puolustuksestaan. Emme pystyneet pitämään aina hommaa kasassa ja pelasimme muutamia vääriä pelejä, joissa pelinrakentaja joutui juoksemaan vähän enemmän itse. Parannettavaa löytyi myös hyökkäyksestä, hän kertasi.

Kausi alkoi tappiolla, mutta myös kovan luokan pelillä. Kuninkaalliset jatkavat pelejään seuraavan kerran juhannuksen jälkeisenä maanantaina, kun Royals lähtee vierailulle naapurikylään Seinäjoelle pelaamaan ensimmäisen Botnia Bowlin.

Pistesuoritukset:

1 neljännes:

0-7 Steelers / Ville Lindsten / Heitetty touchdown (lisäpiste Markus Ojainväli)

2 neljännes:

3-7 Royals / Markus Pylkkänen / kenttäpotkumaali

3-14 Steelers / Le´Anthony Reasnover / Juostu touchdown (lisäpiste Markus Ojainväli)

3-21 Steelers / Jefferson Alexandre / Heitetty touchdown (lisäpiste Markus Ojainväli)

3-28 Steelers / Oskari Laitinen / Touchdowniksi palautettu rähmäys (lisäpiste Markus Ojainväli)