LB Sam Dickey liityy kuninkaallisiin: ”Etsimme hänenlaistaan roolipelaajaa”

Kuninkaan miehet vahvistuvat kaudeksi 2021 Sam Dickeyllä. Yhdysvaltalaistukimies pelasi College-vuotensa Kenyon Lordsin riveissä NCAA III divisioonassa ja matkaa nyt ensikertaa Atlantin yli Euroopan jenkkifutiskentille.

Kuninkaallisten rivit vahvistuvat ensi kaudeksi yhdysvaltalaistukimies Sam Dickeyllä. South Hamiltonissa Massachusettsissa syntynyt Dickey on viihtynyt amerikkalaisen jalkapallon parissa lähes koko elämänsä. Miehen isä vei hänet ensi kertaa kentille jo hyvin nuorena, ja paluuta ei ole sen jälkeen ollut.

– Aloitin lajin kolmannella luokalla, joten olen ehtinyt pelata nyt 14 täyttä kautta jenkkifutista, Dickey laskeskelee.

– Intohimoni lajiin tuli minulle isäni kautta jo hyvin nuorena. Heti kun astuin kentälle, laji on ollut minun suuri rakkauteni siitä saakka ja olen edelleen intohimoinen oppimaan niin paljon lajista kuin mahdollista, samalla kehittyen jokaisella otetulla askeleella. Jenkkifutis on ollut aina ensisijainen lajini, mutta olen harrastanut myös painia ja painonnostoa, jotka ovat tukeneet kehittymistäni pelaajana ja urheilijana, hän sanoo.

High School vuotensa Dickey vietti St. Paul’s High Schoolissa New Hampshiressa, missä hän kertoo onnistuneensa kentällä hyvin. Siirryttyään Collegeen, hän pelasi keskimmäisenä tukimiehenä, jossa pääsi hyödyntämään atleettisuuttaan ja fyysisyyttään. Hän oli tuolloin myös kapteeni kahdesti ja sarjan paras taklaaja juniorivuotenaan, jolloin hän taklasi myös hyökkäystä eniten taaksepäin koko sarjassa.

Valmistuttuaan koulusta, hän työskenteli Lordsissa myös tukimiesten valmentajana, harjoitellen samalla myös itse. Dickey lupaa tuovansa Royalsiin vauhia ja voimaa tukimiesten tontille.

– Haluan olla Royalsissa omistautunut ja fiksu pelaaja. Olen viettänyt vuosia opiskellen tekniikoita ja hionut yksityiskohtia, jotta mennessäni kentälle, voin hyödyntää tehokkaasti vauhtini ja voimani ilman, että asioita tarvitsee erikseen miettiä. Pelissä parhaiden pelaajien täytyy prosessoida nopeasti se, mitä he näkevät ja reagoida välittömästi, Dickey muistuttaa ja jatkaa:

– Lajille omistautumiseni lisäksi kaikki minut tuntevat voivat varmasti allekirjoittaa, että minulla on lähes pakkomielle käydä salilla. Salilla tehtävien asioiden kautta haluan, että intensiivinen harjoittelu siirtyy suoraan kentälle.

Hyväksi joukkuepelaajaksi ja urheilijaksi kuvailtu Dickey on myös HC John Bookerin mukaan mieleinen lisä kuninkaallisten tulevan kauden rosteriin.

– Sam on hyvin positiivinen persoona, joka auttaa meitä sekä kentällä että sen ulkopuolella pelaajien kehittymisessä. Kentällä hän on erittäin atleettinen, ja hänenlaistaan roolipelaajaa olemme etsineet. Hänen persoonansa sopii hyvin meidän kulttuuriimme ja odotamme innolla, että Sam liittyy preseasoniksi joukkueeseemme, Booker myhäilee.

Royalsiin Dickeyn houkutteli miehelle sopiva pelipaikka sekä ammattimainen toimintakulttuuri.

– Päätin tulla Royalsiin, koska HC Bookerin kanssa keskusteltu pelipaikka oli täydellinen omalle osaamiselleni. Olen sen lisäksi erittäin innostunut siitä, miten ammattimaisesti Royals-organisaatio toimii. Keskusteluni Martti Kassin ja Bookerin kanssa olivat molemmat todella mielekkäitä ja tunsin heti, että sopisin varmasti mukaan Royalsiin, Dickey iloitsee.

Ensikertaa Eurooppaan suuntaava Dickey on tutkinut eurooppalaisia jenkkifutissarjoja ennakkoon, myös Vaahteraliigaa. Hän kertoo tietävänsä pääkohdat, mutta lähtee mielenkiinnolla opettelemaan lisää suomalaisen jenkkifutiksen pääsarjan haasteita.

– Odotan tulevalta kaudella, että pelaamme vahvana yhteisenä joukkueena ja annamme kaikkemme pelin jokaisella minuutilla. Royalsilla on jo valmiiksi hieno kulttuuri ja uskon, että voimme tehdä isoja asioita kaudella 2021, Dickey summaa.