Gwinner palaa Royalsin pelinrakentajaksi! – Mukana vahvuudessa jo off-seasonin

Viime kesänä kuninkaallisten pelinrakentajana toiminut Brandon Gwinner nähdään myös tulevana kesänä kuningaskunnan hyökkäyksen johtajana.

Erikoinen viime kausi päästiin kuin päästiinkin lopulta pelaamaan, joskin hieman typistetyssä muodossa. Kauden alla vallitsi epävarmuus. Alun perin Royalsin pelinrakentajaksi hankittiin viime talvena Chris Merchant, mutta koronan luomien epävarmuustekijöiden vuoksi kuviot menivät lopulta uusiksi.

Hieman ennen kauden alkua saatiin kuitenkin hyviä uutisia, kun Vaahteramalja-kaudelta 2017 tuttu John Booker palasi Royalsin riveihin hyökkäyksen koordinaattoriksi. Bookerille tuttu mies QB Brandon Gwinner saatiin myös hänen myötä Royalsiin ja kausi oli kuninkaallisten nuorelta kokoonpanolta menestys, kun loppusijoitus oli kolmas.

Booker allekirjoitti jo marraskuussa kautta 2021 koskevan sopimuksen kuninkaallisten kanssa ja nyt viime kausi saa lisää jatkumoa, kun myös Gwinner jatkaa ensi kaudella Royalsin pelinrakentajana. Päävalmentaja Booker on iloinen, että tuttu mies saadaan takaisin kuninkaallisten rosteriin.

– Brandonin saaminen takaisin Royalsiin oli meidän off-seasonin ykkösprioriteetti. Haluamme jatkumoa pelityyliimme ja joukkueen toimintakulttuuriin. Pelinrakentaja on hyökkäyksen johtohahmo ja on hienos, että Brandon päätti sitoutua meihin ja rakentaa kanssamme Royalsia siten pitkäjänteisesti, Booker myhäilee.

– Hän on näyttänyt jo tähän mennessä johtajuutta ja hyvää työetiikka meidän off-seasonin harjoituksissa niin kentällä kuin salillakin. Kun saamme harjoitella hänen kanssaan koko off-seasonin meidän nuorten laitahyökkääjien kanssa, se auttaa meitä kautta 2021 kohti, Booker jatkaa.

Monesti pelinrakentaja on saapunut joukkueen vahvuuteen vasta kevättalvella tai keväällä, mutta nyt Gwinner pääsee harjoittelemaan joukkueen mukana läpi off-seasonin.

– Päätin tulla takaisin Vaasaan, koska pidin joukkueen ilmapiiristä! Jätkät tykkäävät tehdä töitä ja on hienoa olla mukana joukkueessa, jossa jokainen haluaa kehittyä ja antaa kaikkensa kentällä. Myös coach Johnin paluu on yksi syy, miksi halusin takaisin: hän on erittäin viisas valmentaja ja hieno ihminen myös pelien ulkopuolella, Gwinner kertoo.

Gwinner paaluttaa, että off-seasonin tärkein tehtävä on luoda voittamiseen tähtäävä kulttuuri. Yhdysvaltalaispelinrakentaja haluaa, että ensi kaudella joukkue pystyy voittamaan kenet vain myös tiukoissa pudotuspeleissä, kun viime kaudella finaalipaikka jäi vain yhden pisteen päähän.

– Haluan harjoitella hyvän off-seasonin joukkueen kanssa ja odotan, että saamme luotua heti alusta alkaen mestaruuteen ja voittamiseen tähtäävän kulttuurin. Haluan ehdottomasti voittaa mestaruuden ensi kaudella, mutta samalla pitää hauskaa ja edetä rauhassa peli peliltä matkan varrella, Gwinner linjaa.

Sekä Booker että Gwinner kävivät vielä Royalsin viime kauden jälkeen syksyllä visiitillä Puolassa Bialystok Lowlandersin riveissä. Kausi päättyi tappioon mestaruusottelussa. Gwinner kuitenkin pitää kokemusta hyvänä.

– Kausi Puolassa meni hyvin, vaikka mestaruusottelu ei mennytkään aivan suunnitelmien mukaan. Kokemuksena se oli kuitenkin mukava ja myös siellä oli mukava joukkue, Gwinner summaa.