Kass puheenjohtajaksi ja Salo toiminnanjohtajaksi – uusi hallitus katsoo positiivisesti tulevaisuuteen

Royalsin uusi johto valittiin West Coast Vikinginsin syyskokouksessa marraskuun alkupuolella. Tulevaisuutta lähdetään seurassa rakentamaan luottavaisin mielin pitkäaikaisen Royals-vaikuttaja Seppo Evwarayen siirryttyä taka-alalle.

Royalsin viime kausi päättyi Vaahteraliigan kolmannelle sijalle. Vaikka finaalipaikka jäi vain vaivaisen yhden pisteen päähän, oli sijoitus silti pääasiassa nuorista pelaajista kootulle kuninkaallisten joukkueelle hyvä suoritus. Royalsin uudeksi toiminnanjohtajaksi nimetty Teemu Salo on tyytyväinen, että kausi päästiin kentän ulkopuolisista haasteista huolimatta viemään läpi.

– Viime kausi pelattiin haastavassa ympäristössä ja olen iloinen, että pystyimme pelaamaan koko kauden pandemiasta huolimatta. Moni suunnitelma meni uusiksi ja monia suunniteltuja asioita emme pystyneet toteuttamaan ollenkaan. Mielestäni selvisimme kuitenkin varsin hyvin kotiotteluidenkin järjestämisestä, Salo kertaa.

– Urheilullisesti pärjäsimme nuorella kapealla rosterilla varsin mallikkaasti, hän lisää.

Kauden päätteeksi seuran GM:n virkaa pitkään hoitanut Seppo Evwaraye siirtyi pois lajikuvioista ja näin ollen uudet vaikuttajat ryhtyivät puuhaamaan seuran tulevaisuutta.

– Syksyn olemme keskittyneet varmistamaan seuratyön jatkuvuuden Sepon siirryttyä muihin hommiin, Salo kertoo.

Tulevallla kaudella juniorien ja edustusjoukkueen yhteisyötä pyritään tiivistämään. U20 joukkue harjoittelee edustusjoukkueen kanssa.

Tavoitteena Royals-perheen kasvu

Seppo onkin ollut iso osa Royalsia koko sen olemassaolon ajan. Seuran uudeksi puheenjohtajaksi nimetty Martti Kass kertoo, että on kunnia ottaa seuran nokkamiehen paikka vastaan.

– Nyt on isot saappaat täytettäväksi, mutta Royalsilla on ollut pitkään iso rooli elämässäni. Muistan vieläkin sen illan, kun Seppo kertoi ideasta luoda Royals-joukkue, joka toisi huippujenkkifutiksen takaisin Vaasaan. Jatkan nyt ilomielin hänen aloittamaansa työtä, Kass muistelee.

– Onneksi ei tarvitse täyttää saappaita yksin, koska meillä on erinomainen johtotiimi. Erityisesti Teemun panos ja visio ovat tärkeitä, hän jatkaa.

Tulevalla kaudella seurassa tiivistetään yhteistyötä edustusjoukkueen, juniorijoukkueiden ja naisten joukkueen välillä. Tavoitteena on, että kaikki osapuolet hyötyvät pitkällä tähtäimellä yhteistyöstä. Myös junioripolkua edustusjoukkueeseen saakka pyritään parantamaan tulevalla kaudella.

– Royalsin U20-joukkue siirtyy harjoittelemaan yhdessä edustuksen kanssa. Pyrimme tällä nostamaan nuorten joukkueemme tasoa entisestään, ja luonnollisesti haluamme myös voittaa Suomenmestaruuden U20-joukkueen kanssa myös ensi vuonna. Iso asia on myös se, että naisten joukkue siirtyy saman katon alle miesten edustuksen kanssa, Salo taustoittaa.

Myös seuraorganisaation sisäisissä asioissa halutaan mennä eteenpäin. Royals-perheen rakentaminen entistä ehommaksi ja suuremmaksi jatkuu myös tulevaisuudessa.

– Uusi hallitus lähtee innokkaana jatkamaan kuningaskunnan laajentamista. Pyrimme luomaan ympäristön, missä pystymme tehokkaammin jakamaan ja kasvattamaan valmennusosaamista seurassamme, Salo sanoo.

– Haluamme kasvattaa Royals-perhettä jatkossakin. Meillä on mahtavat fanit ja vapaaehtoistyöntekijät, jotka ovat seuralle elintärkeitä. Jenkkifutiksella on vaasalaisten sydämissä jo oma paikka ja haluamme jatkossakin tarjota korkealaatuisia ottelutapahtumia heille, Kass lupaa.

Royals on vajaassa vuosikymmenessä pelannut tiensä vaasalaisten sydämiin. Tulevaisuudessa kuninkaallisten yhteisöä halutaan kasvattaa.

Oma kotimainen runko kasvaa korkoa

Joukkueen rakentaminen ensi kautta varten on hyvässä vauhdissa. Runkoryhmä alkaa olla kasassa ja kenties muutamia vahvistuksia vielä tulee mukaan rosteriin. Tuontipelaajia joukkueessa tullaan näkemään aiempien vuosien tapaan ja vahvistukset liittyvät keväämmällä kokoonpanoon. Uusista vahvistuksista uutisoidaan talvikuukausien edetessä.

– Joukkue on nuori, ja on todella hieno nähdä Vaahteraliigan rosterissa paljon nuoria mieheä, jotka ovat tulleet meidän oman junioripolun kautta. Näen erittäin tärkeänä panostaa juniorityöhön tulevaisuudessakin. Joukkueeseen täytyy saada vahva kotimainen runko, Kass linjaa.

– Tulevan kauden joukkueenrakennus sujuu hyvin. Runko on jo aloittanut fyysisen harjoittelun kaudelle 2021 ja vaikka yhteisharjoituksia ei koronan vuoksi ole pystytty toistaiseksi pitämään, olen optimistinen pelaajien kehittymisen suhteen, Salo uskoo.

Royalsin uusi hallitus kaudella 2021:

Martti Kass (Puheenjohtaja)
Nina Pakkala (Varapuheenjohtaja, juniorit)
Teemu Salo (Toiminnanjohtaja)
Sanna Lahti (Naiset)
Väinö Nybacka

Kuvat: Jaakko Salo