Zachary Blair vahvistamaan Royals-puolustusta – ”Erittäin hyökkäävä puolustaja”

Royalsin puolustus saa kovan vahvistuksen vielä kauden alun jälkeen, kun LB Zachary Blair liittyy kokoonpanoon. Hän on mukana kokoonpanossa jo huomenna vieraspelissä Helsinki Wolverinesia vastaan.

Kovaa iskevä Zachary Blair liittyi viime vuonna loppukaudesta Royalsin mukaan, kun Marc Millan poistui kokoonpanosta. Blair pelasi kauden viimeiset ottelut hyvin, ja tuo nyt jo kauden ensimmäisistä peleistä lähtien kaivattua kovuutta puolustuksen puolelle.

Roylasin GM Seppo Evwaraye on mielissään, että rosteriin saadaan jälleen yksi väkevä palaaja.

– Hän oli viime vuonna pidetty mies ja tuli auttamaan meitä oikeassa kohtaa kautta. Jäi harmittamaan, että hän ei ehtinyt silloin olemaan alusta saakka, sen verran laadukkaasta pelaajasta on kyse. Hän toi meille kovuutta puolustukseen, Evwaraye sanoo.

Blair jakaa taklauksia paljon myös aloitusviivan paremmalla puolen ja tekee puolustuksessa hyökkääviä pelejä. Yhteisymmärrys Blairin kanssa löytyi nopeasti ja molemmin puolin ollaan tyytyväisiä, että mies liittyy kuninkaan miehiin.

– Hän oli jo valmiiksi täälläpäin maailmaa, niin ei ollut sen suurempaa ongelmaa tämän kanssa. Hänellä oli halu pelata jenkkifutista ja meiltä löytyi siihen sopiva paikka, Evwaraye kertoo.

Tukimies Blairilta voidaan odottaa tällä kaudella isoja puolustuksen pelejä Royalsissa.

– Saamme pieneen heikkouteen ison vahvistuksen. Taklausvarmuutta tulee lisää ja hän on pelaaja, joka pystyy eliminoimaan useimmat amerikkalaiset keskushyökkääjät. Jos pitää pelata pelinrakentajaa vastaan 1-1-tilanteita, hän on tosi varma niissä. Hän tuo intensiteettiä ja blitzauskykyä ja lukee peliä äärettömän hyvin, Evwaraye kehuu.

– Voisi sanoa, että hän on erittäin hyökkäävä puolusta, hän muotoilee.

Blair pelasi yliopistovuotensa II-divisioonatasolla Virginia-Wise Cavaliersin riveissä ja on sittemmin jatkanut lajiuraansa Royalsin lisäksi muualla Euroopassa.