Tänään Helsinkiin Wolverinesin vieraaksi – “Olemme valmiit kohtaamaan haasteet”

Kuninkaan miehet matkaavat tänään Helsinkiin Brahen kentälle haastamaan Helsinki Wolverinesin. Kuten kauden jokainen ottelu tällä tynkäkaudella, on voitto erittäin tärkeä.

Kummatkin joukkueet lähtevät otteluun allaan voitto kauden avauspelistä. Royals kaatoi Kaarlen kentällä Porvoo Butchersin toisen puoliajan loistavalla kirillä 39-28-lukemin ja rajanaapurimme Seinäjoki Crocodiles kävi häviämässä Wolverinesille 15-31-lukemin.

Nyt on kuitenkin uusi viikko, uudet kujeet ja uusi vastustaja. Avauspuoliajalla kuninkaallisten puolustuksella oli vaikeuksia saada kuriin käynnissä ollut porvoolaisten pelinrakentajan Jabari Harrisin järjestämää show’ta, mutta toiselle puoliajalle tekeminen parani.

HC Stacey Thomas kertoo, että lauantaipäivän pelistä on otettu viikon aikana opiksi.

– Katsoimme paljon videoita edellisestä ottelusta ja olemme tehneet muutoksia asioihin, joissa epäonnistuimme Butchers-pelissä. Aloitimme todella heikosti, mutta loppupelistä aloimme onnistumaan halutuissa asioissa. Uskon, että tänään pystymme suorittamaan paremmin, Thomas uskoo.

Harris on Vaahteraliigan monipuolisimpia pelinrakentajia, mutta Wolverinesin kohdalla vastustajan QB ei kalpene. Wolverinesiin täksi kaudeksi rekrytoitu Chris Forcier on hyvä pelinrakentaja, jonka pelisuunnitelmat halutaan pitää kurissa heti alusta saakka. Avauspelissä Crocodilesiä vastaan Wolverines keräsi 255 heittojaardia ja 99 juoksujaardia. Eniten juoksujaardeja keräsi Forcier.

– Kohtasimme avauspelissä Vaahteraliigan kovimman juoksevan pelinrakentajan, enkä usko, että kohtaamme enää niin liukasta ja nopeaa pelinrakentajaa. Vastaavia on kuitenkin vielä tulossa, kuten Wolverinesin Chris. Samanlaista nopeutta kuin Harrisilla, ei muilla kuitenkaan ole, Royalsin hyökkäyksen linjamies Seppo Evwaraye kertoo.

– Kun olemme katsoneet filmiä, homma kaatui monesti siihen, että hän pääsi meiltä pakoon ja otti sillä ison etenemisen, hän jatkaa.

Thomas kertoo, että Forcieria lähdetään riisumaan aseista alusta saakka.

– Meidän pitää tehdä pelinrakentaja yksiulotteiseksi, ja silloin pystymme pelaamaan haluamallamme tavalla. Onnistuimme siinä lopulta Butchers-pelissä ja siinä pitää onnistua myös nyt, Thomas paaluttaa.

Lisää räjähtävyyttä ja taklausvoimaa puolustukseen Wolverines-ottelussa tuo tukimies Zachary Blair, jonka vahvistettiin eilen olevan kokoonpanossa tämän päivän ottelussa (lue uutinen). Blair pystyy taklaamaan vastustajia linjan takana ja antamaan reilusti kovuutta, jolla etenemishalut hyökkäyspuolella vähenevät.

– Hän on tosi hyvä pelaaja ja räjähtävä tukimies. Yksi parhaista pelipaikallaan, joita olen Euroopassa nähnyt pitkään aikaan. Odotan innolla hänen palaamistaan. Hän tuo meille paljon lisää varmuutta puolustukseen, Thomas myhäilee.

Hyökkäys rullasi Butchers-ottelun pitkälti juoksupelin voimalla ja monet salaiset (tai ehkä vähemmän salaiset) aseet, kuten laitahyökkääjä Alpha Jallohin taidot erikoisjoukkueita lukuun ottamatta jäivät vielä hieman piiloon. Hyökkäystä pyritään tänään monipuolistamaan, mutta Wolverinesilta tuskin saadaan mitään ilmaiseksi.

– Wolverinesilla on todella hyvä joukkue ja valmennus, ja uskon heidän menestyvän tällä kaudella todella hyvin. Heillä on parhaita laitahyökkääjiä Suomessa ja useita kotimaisia pelaajia, jotka ovat kärkitasoa. Luulen, että meillä on paljon haasteita edessämme, mutta odotamme sitä ja olemme valmiit ne kohtaamaan, Thomas sanoo.

Kokoonpanoon uutena hyppää Blair, mutta Butchers-ottelun jälkeen saatiin myös ikäviä uutisia. Heti ottelun ensimmäisellä downilla DB Lauri Saari jäi makaamaan kentän pintaan, jalan jäätyä maahan kiinni ja samalla taituttua pahan näköisesti.

Nyt voidaan vahvistaa, että Saari ei enää tällä kaudella pelaa polvivamman vuoksi. Hänen kautensa jäi siis vain sekuntien mittaiseksi.

– Tämä on todella ikävä kuvio, mille emme voi mitään. Magneettikuvat on otettu ja leikkauspäivämäärä sovittu. Hän on valitettavasti loppukauden sivussa ja kausi loppui, ennen kuin se oikeastaan edes alkoi, Evwaraye harmittelee.

Ottelu katsottavissa Ruutu-palvelussa kello 18.00 alkaen
Outside Finland you can watch the game via AFI Review 18.30 EEST