Runkosarjan päätöspelissä ratkaistaan piikkipaikka – Kotivälierä tarjolla voitolla Kuopiosta

Vaahteraliigan poikkeuksellisen lyhyt runkosarja tahkotaan maaliin huomenna, kun kuninkaan miehet marssivat Kuopioon Steelersin vieraaksi. Savon sydämessä vastaan asettuu ennakkospekulaatioissa sarjan vahvimmaksi joukkueeksi arvioitu Steelers, joka on vielä elokuun aikana vahvistunut lisää.

Runkosarjan toiseksi viimeisellä peliviikolla sekä Royals että Steelers kokivat kauden ensimmäiset tappionsa. Naapurikylän vesipedot Seinäjoki Crocodiles onnistui yllättämään savolaisvieraat kotikentällään, ja kaatoivat hyvän puolustuksensa ansiosta Steelersin 14-7-lukemin.

Roosters oli puolestaan kuninkaallisia parempi Helsingissä reilulla erolla. HC Stacey Thomas näkee, että tappio tuli ennen muuta siksi, että pelivalmius ei ollut kohdillaan. Ottelun lopulla Royals pystyi tekemään muutaman maalin, mutta paljon asioita jäi myös tekemättä.

– Katsoimme filmin jälkikäteen ja teimme monia pieniä asioita väärin. Yksi missattu blokki saattoi maksaa meille ison pelin. Tällaisiin pieniin virheisiin kaaduimme. Rosteri oli kapea, mutta jätimme myös aika paljon kentälle, RB Tom Suoste harmittelee.

Alkukauden aikana Royals on kuitenkin pystynyt kaapimaan takataskuun kolme voittoa, joiden myötä välieräpaikka varmistui jo kaksi viikkoa sitten Crocodiles-voiton myötä. Kauden avauspelissä Burchersia vastaan avainpelaajana toiminut Suoste kertoo, että kausi on mennyt nopeasti.

Hengähdystaukoja ei ole ollut, vaan pelistä peliin on menty kovaa tahtia.

– Kausi on kyllä mennyt nopeasti, eikä ole ollut väliviikkoja, vaan pelit ovat tulleet vastaan koko ajan. Olemme matkassa tällä hetkellä, mutta pitää vain kestää loppuun asti. Yksi peli runkosarjaa vielä ja sitten katsotaan välierät, Suoste sanoo.

Tällä hetkellä kuninkaalliset ovat hieman siipirikkoisia ja monelta pelin osa-alueelta on joutunut pelaajia sairastuvan puolelle. Suoste ei kuitenkaan piiloudu rosterin rikkonaisuuden taakse, vaan uskoo, että kuninkaallisista löytyy tarvittava vaikka päätyyn asti.

– Kentällä voi olla kerrallaan 11 kaveria ja jos meillä on 11 kaveria rosterissa, mennään sitten niillä. Pystymme aina haastamaan, Suoste linjaa.

Sekä Suoste että Thomas painottavat pelivalmiutta huomisessa Steelers-ottelussa.

– Heillä on sarjan kovimpia joukkueita ja meidän täytyy olla alusta asti valmiita heitä vastaan, Thomas sanoo.

– Kuopio on kova joukkue. Ottelusta tulee kova, ja jos emme mene alusta saakka täysillä vastaan, saamme varmasti turpaan, Suoste näkee.

Näin Royalsin välierän kohtalo määrittyy

Tänään torstaina pelattava Wolverines – Roosters -ottelu määrittää jo suuntaa sille, ketä välierässä tulee vastaan ja missä se pelataan. Alta löytyy mahdollisia skenaarioita, miten Royalsin välierän pelipaikka määrittyy ja miten muiden ottelujen tulokset siihen vaikuttavat. Selvää on vain se, että kotivälierä on varma, mikäli Kuopiosta irtoaa huomenna voitto.

Lauantaina pelattava Crocodiles – Butchers -ottelu tuo myös oman mausteensa välieräkiemuroihin.

Jos Roosters voittaa torstaina

Ja Royals ja Crocodiles voittavat: Kotivälierässä vastassa Roosters
Ja Royals ja Butchers voittavat:
Kotivälierässä vastassa Wolverines
Ja Steelers ja Crocodiles voittavat:
Välierässä vastassa Steelers vieraissa.
Ja Steelers ja Butchers voittavat: Välierässä vastassa Roosters vieraissa

Jos Wolverines voittaa torstaina

Ja Royals ja Crocodiles voittavat: Kotivälierässä Botnia Bowl vol. 2 tälle kaudelle! (Crocodiles)
Ja Royals ja Butchers voittavat: Kotivälierässä Botnia Bowl vol 2. tälle kaudelle! (Crocodiles)
Ja Steelers ja Crocodiles voittavat: Kotivälierässä vastassa Wolverines
Ja Steelers ja Butchers voittavat: Kotivälierässä vastassa Wolverines

Perjantain Steelers-ottelu katsottavissa Ruudusta kelo 18.30
You can watch the game against Steelers outside Finland via AFI 18.30 EEST