Helsingistä jäi vain luu käteen – Kotivälierän kohtalo ratkaistaan ensi viikolla

Perjantai-iltana haastoimme kahdeksana peräkkäisenä kautena Vaahteramaljan voittaneen Helsinki Roostersin vieraissa. Velodromi on ollut kuninkaallisille aina vaikea paikka pelata, eikä tälläkään kertaa voittoa onnistuttu Helsingistä hakemaan.

Helsinkiläiset lähtivät otteluun allaan kauden avausvoitto Porvoo Buthersin kustannuksella. Kaksi ensimmäistä ottelua hävinneille helsinkiläisille voitto oli mittaamattoman tärkeä, sillä sen myötä välieräpaikka alkaa olla Roostersille selviö.

Voitto Helsingistä olisi taannut kuninkaan miehille välieräottelun kotikentällä, mutta voittoa ei tällä kertaa pystytty ottamaan. Roosters oli ottelussa parempi loppulukemin 49-13. HC Stacey Thomas kertoo, että Roostersin pelisuunnitelma puri kuninkaallisia vastaan erinomaisesti.

– He olivat tänään valmiina otteluun meitä vastaan ja pelasivat loistavan pelin. Heillä oli parempi pelisuunnitelma, se on niin yksinkertaista, Thomas huokasi taiston tauottua.

Tutkapari QB Brandon Gwinner ja WR Alpha Jalloh järjestivät neljännellä neljänneksellä kuninkaallisten ainoat maalisuoritukset. Ensimmäisen juoksi Gwinner, joka lisäsi juostujen touchdowniensa määrän tällä kaudella kahdeksaan. Gwinner eteni jälleen juosten 129 jaardia ja oli joukkueen paras juoksija. Jalloh otti maalisuorituksensa kiinni ottelun viimeisellä minuutilla, kun Gwinner heitti pallon syvään maalialueen reunalle, ja kuusi pistettä lisättiin taululle.

Jallohin touchdownin jälkeenkin Royals sai pallon hallinnan, kun Lamin Latikka onnistui poimimaan Roosters-palautusjoukkueeseen osuneen pallon talteen. Vielä yksi touchdownkin syntyi pitkällä heittopelillä, mutta se otettiin pois keltaisella liinalla.

Tappio on pyyhitty pois mielestä ja valmistautuminen ensi viikon peliin alkaa heti.

– Korjaamme virheemme, koska teimme jälleen paljon virheitä. Meidän täytyy vain pelata ehjempiä pelejä. Tästä jatketaan eteenpäin ja siirretään ajatukset seuraavaan peliin, Thomas sanoo.

Seuraavaksi kuninkaalliset matkustavat ensi viikon perjantaina Kuopioon tämän kauden yhden suuren ennakkosuosikin Steelersin vieraaksi. Ottelusta on odotettavissa varsin haastava, mutta voitto aurinkoisesta Väinölänniemestä takaisi välieräottelun kotikentällä. Tappion sattuessa välierä saattaa valahtaa vieraskentälle.