Erittäin tärkeä toinen voitto Helsingistä – Brandon Gwinner oli jälleen hurjassa iskussa

Perjantai-iltana kuninkaalliset vierailivat Helsingissä Brahen kentällä Wolverinesin kotinurmella. Kotiintuomiseksi matkaan tarttui pudotuspelipaikkaa ajatellen tärkeä vierasvoitto, ja nyt taskussa on kaksi voittoa kauden kahdesta ensimmäisestä pelistä.

Ennen Wolverines-ottelua joukkueessa painotettiin, että kentälle täytyy tulla tällä kertaa terävämpänä, eikä Butchers-ottelun kaltaiseen heikkoon puoliaikaan ole enää varaa. Wolverinesia vastaan alussa oltiinkin valmiimpia ja isäntäjoukkueen ensimmäinen hyökkäys pysähtyi, mutta oma hyökkäys ei pystynyt ottamaan johtoasemaa heti alussa.

Wolverinesin mukana pystyttiin kuitenkin pysymään alusta saakka, mutta hyökkäyksen linjamies ja GM Seppo Evwaraye kertoo, että täysin tyytyväisiä suorittamiseen ei oltu.

– HC Stacey Thomas sanoi pelin jälkeen, että hän on tyytyväinen voittoon, mutta hän ei osaa olla iloinen, koska näki paljon sellaisia asioita, mitä pitää seuraavaan peliin korjata, Evwaraye huokaa.

Pisteitä avauspuoliajalla tehtiin vuorotahtiin, ja ensimmäisistä pisteistä vastasi Wolverines pelinrakentajansa Chris Forcierin oman juoksunsa myötä. Royals vastasi kuitenkin tilanteeseen Alpha Jallohin kauden ensimmäisellä kiinniotetulla touchdownilla, jonka Wolverines jälleen kuittasi hieman myöhemmin.

Toisen neljänneksen lopulla esiin nousi jälleen ottelussa 280 jaardia heittänyt (kaksi heitettyä TD:tä) ja 111 jaardia juossut (kolme juostua TD:tä) pelinrakentaja Brandon Gwinner, joka juoksi Royalsin pisteen päähän. Alkukaudella haasteena ollut lisäpistepotku ei kuitenkaan onnistunut kummalaan Royalsin touchdownilla ja tauolle siirryttiin isäntien 13-12-johdossa.

Loput pelistä kuninkaalliset tekivät kahden lisäpisteen yrityksiä ja onnistui niissä erinomaisesti. Puolustus sai hetkeksi helpotusta, kun Wolverinesin pelinrakentaja Forcier koki pienen loukkaantumisen ja näin ollen Wolverinesin hyökkäyksestä puuttui pitkään iso palanen. Hän kuitenkin palasi vielä myöhemmin peliin, kun Wolverines-puolustajaa hoidettiin kentän pinnassa noin kolme varttia.

– Teimme itsellemme tämän ottelun vaikeaksi. Meillä kävi onni onnettomuudessa siinä mielessä, että heidän aloittava pelinrakentajansa loukkasi hieman jalkaansa ja se muutti aika paljon ottelun dynamiikkaa.  Liian hitaasti lähdimme tähän peliin, Evwaraye kokee.

Vaikka alku ei ollut totaalisen terävä, oli hyökkäys kuitenkin kokonaisuutta tarkastellen hyvällä pelipäällä. Ensimmäisiä yrityksiä pystyttiin ottamaan seitsemän Wolverinesia enemmän ja kokonaishyökkäysjaardeja peräti 491, mikä on erittäin hyvä lukema.

Laitahyökkääjä #8 Alpha Jalloh oli peli päällä Wolverines-ottelussa.

Butchers-ottelussa varjoon jäänyt heittopelikin saatiin hiljalleen rullaamaan ja heittopelin kärkipersoonat, kuten laitahyökkääjä Jalloh, pääsivät enemmän esiin hyökkäyspeleissä.

– Mikä on positiivista, olimme hyökkäyksen puolella selkeästi fyysisempi joukkue, ja saimme liikuteltua ja siirreltyä heitä hyvin. Sen puolesta on hyvä lähteä rakentamaan, että juoksu toimi ja heitto oli parempaa kuin viime viikolla. Se on hyvä signaali meille, Evwaraye kertoo.

Virheitä sattui vielä kuitenkin molemmilla puolilla palloa. Ehkä yksi selkeimmistä puolustusvirheistä sattui, kun Forcier yllättäen palasi kentälle toisella puoliajalla ja hyödynsi Royalsin karkean merkkausvirheen ja heitti ensimmäisellä paluudownillaan touchdownin.

Puolustukseen vahvistukseksi saapunut Zachary Blair haki vielä Wolverines-ottelussa pelikuntoaan ja tulee näkymään enemmän avainpeleissä tulevissa otteluissa.

– Jokseenkin meillä on vielä hankalaa taklauksien kanssa. Kyllä heidän pelinrakentajansa sieltä juoksuja otti, kun sieltä tilaa annoimme, Evwaraye sanoo.

Yhtä kaikki, vaikka päällimmäisenä pelien jälkeen keskitytään pelin parantamiseen ja ongelmakohtiin, voitto on voitto ja tällä niistä jokainen tällä kaudella poikkeuksellisen tärkeä. Jokainen ottelu on enemmän tai vähemmän pudotuspeliottelu, ja yksikin hävitty tai voitettu peli voi muuttaa olennaisesti pudotuspeliasetelmia.

Pitkän linjan pelimies Evwaraye on tyytyväinen, että aina tulevaa peliä varten joukkueessa halutaan kehittyä.

– Olen huomannut omissa ja joukkueen sisäisissä viestintäkanavissa, että jätkät ovat alkaneet jo valmistautumaan seuraavaan peliin, vaikka meillä on tänään (lauantaina) vapaapäivä. Niin pitääkin olla, että katsotaan filmiä jo tänään ja porukka ottaa tämän vakavasti. Huomenna meillä on palauttava treeni ja sitten aletaan rakentamaan seuraavaa peliä, Evwaraye myhäilee.

Seuraavaksi kuninkaalliset ottavat yhteen Seinäjoki Crocodilesin kanssa Kaarlen kentällä Botnia Bowlissa tulevana perjantaina 14.08. kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan Royals voittoon!