John Booker valmennukseen, Carlos Carrasco linjaan

Kuninkaan miehet vahvistuvat kahdella palaavalla henkilöllä. Muutama vuosi sitten päävalmentajana Royalsin Vaahteramaljaan vienyt John Booker liittyy hyökkäyksen koordinaattoriksi ja Carlos Carraso nähdään viimevuotiseen tapaan linjassa.

Viime maanantaina Suomeen saapunut John Booker on tuttu näky kuninkaallisista muutaman vuoden takaa, kun Royals selvisi toistaiseksi ainoan kerran Vaahteramaljaan. Bookerin edellinen vierailu jäi kruunua vaille, kun Vaahteramaljassa viime vuosikymmenen dynastia Helsinki Roosters oli pykälän parempi.

HC Stacey Thomas on tyytyväinen, että saa Johnin vierelleen sivurajalle.

– John oli päävalmentajana 2017 kun vielä itse olin pelikentällä. Hänen kanssaan oli ilo työskennellä ja olen tosi iloinen hänen paluustaan, Thomas myhäilee.

Myös kuninkaallisten GM Seppo Evwaraye on mielissään valmennusta täydentävästä Bookerista.

– John on mielestäni yksi Euroopan parhaista valmentajista ja henkilönä aivan fantastinen, enkä peittele yhtään tyytyväisyyttäni. Meillä kävi äärettömän hyvä tuuri aikataulullisten sattumien vuoksi, että saimme Johnin Vaasaan. Hän vastaa meidän hyökkäyksen koordinoinnista kaudella 2020, Evwaraye iloitsee.

Booker valmensi alkuvuoden Puolassa, mutta koronarajoitukset ovat laittaneet paikallisen kauden täysin uusiksi. On mahdollista, että Puolassa pelataan jonkinlainen kausi, mutta mahdolliset pelit pelataan vasta myöhään syksyllä.

Näin ollen lämmöllä edellistä visiittiään Vaasaan muisteleva Booker pystyy olemaan mukana kuninkaallisissa koko tulevan kauden.

– 2017 kausi oli hyvä. Meillä oli aika paljon veteraaneja silloin ja hyviä importteja. Emme alisuorittaneet toki, vaikka halusimme tietysti voittaa Vaahteramaljan ja Roostersin, Booker sanoo.

Australian Buffalo Bills

Viimeiset vuodet Booker on kiertänyt ympäri maailmaa valmennustehtävissä. Royalsista hän lähti Turkkiin, jossa valmensi joukkueensa Koç Ramsin Euroopan kärkisijoille. Kauden aikana turkkilaisryhmä hävisi ainoastaan Euroopan kenttien kestomenestyjälle Swarco Raidersille.

Mukaan mahtui myös esimerkiksi visiitti Australiaan ennen pestiään Puolassa. Mestaruus Australiassa jäi kuitenkin saavuttamatta, vaikka sen voi sanoa olleen vähintäänkin lähellä.

– Olin kaksi vuotta Australiassa ja hävisimme vain kolme peliä kahden vuoden aikana. Kaksi niistä olivat mestaruuspelejä. Olimme kuin Australian Buffalo Bills: sarjassa olimme ylivoimaisia, mutta emme onnistuneet voittamaan mestaruuspeliä millään, Booker naurahtaa nyt hieman myöhemmin.

Kuninkaallisten kokoonpano on muuttunut paljon muutaman vuoden takaisesta. Royalsissa perustamisesta saakka mukana olleita pelaajia on mukana enää hyvin vähän ja ensimmäiset omat juniorit ovat alkaneet raivaamaan tietään pelaavaan kokoonpanoon.

Booker on tyytyväinen, että Vaasassa on onnistuttu luomaan runko omista pelaajista.

– Harvalla seuralla Euroopassa on vastaava tilanne. Positiivinen asia on se, että meillä on paljon hyviä nuoria pelaajia, jotka pääsevät pelaamaan hyväntasoisia otteluita. Meillä ei ole ehkä niin laaja rosteri, mutta näin on Suomessa aika monessa paikassa. Se on väkimäärältään pienen maan ongelma, Booker pohtii.

Tuleva kausi on poikkeuksellinen, sillä pelejä pelataan vain viisi kappaletta. Pelejä tulee siis korkeintaan seitsemän, mikäli joukkue selviää Vaahteramaljaan saakka.

Linjamies Carlos Carrasco oli jo viime vuonna kuninkaallisten riveissä. Hänet tunnetaan hyvänä joukkuepelaajana.

Booker sanookin, että kauteen valmistaudutaan hyökkäyksessä perusasioiden kautta.

– Emme tee asioista liian monimutkaisia näin lyhyellä kaudella. Nuoren joukkueen valmennuksessa on tärkeä hioa keskeiset asiaan kuntoon niin, että ne saadaan toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Seuraavan parin viikon aikana näemme, missä olemme hyviä, Booker kertoo.

Se, miten Royals hyökkäystä pelaa tulevalla kaudella, hahmottuu vasta myöhemmin. Myös mahdolliset vahvistukset vaikuttavat siihen, millaiselta kuninkaallisten hyökkäyspeli tulevalla kaudella näyttää.

– Vuonna 2017 yritin saada aluksi juoksupeliä toimimaan paremmin, mutta ennen pitkään kävi selväksi, että olemme hyviä heittämään palloa. Näin meistä tuli silloin syöttelyjoukkue. Katsomme, missä olemme hyviä ja miten muut joukkueet pelaavat. Sen mukaan tehdään pelisuunnitelmat, Booker linjaa.

Carrasco tuo osaamista linjaan

Viime vuonnakin kuninkaallisia edustanut Carlos Carrasco saapuu myös tänä vuonna vahvistamaan Royalsia. Viime kaudella Carrasco teki erinomaista jälkeä linjassa kummallakin puolella palloa ja on jälleen iso pala kuninkaallisten peliä.

GM Evwaraye on tyytyväinen linjapeliä vahvistavasta espanjalaisesta.

– Sanoisin, että hän on Euroopan paras kahteen suuntaan pelaava linjamies. Hän on sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä aivan erinomainen, Evwaraye kehuu.

– Hän on erittäin arvokas meille. Hänellä on sellainen moottori ja bensatankki, että siitä ei polttoaine lopu ihan heti kesken. Hän voi pelata paljon peleissä ja erikoisjoukkueet päälle. Hän tekee paljon töitä ja on joukkuehenkinen kaveri. Hän oli viime kaudellakin hyvin pidetty mies joukkueessa, hän jatkaa.