Nuoret pelaajat pääsevät jälleen kesällä kehittymään – Tässä tämän hetken Royals-rosteri

Royalsin tulevan kesän kokoonpano koostuu nuorista pelaajista, joiden rinnalle löytyy myös muutamia kokeneempia pelaajia. Vielä muutamia palasia kokoonpanoon etsitään vahvistamaan tulevan kesän joukkuetta.

Viimeiset pari vuotta joukkueeseen on ajettu sisään uusia kuninkaallisia, jotka ovat käyneet läpi seuran omia juniorijoukkueita. Kolmevuotinen sisäänajoprojekti tulee päätökseensä tulevana kesänä, joukkueen GM Seppo Evwaraye uskoo.

– Rosteri elää vielä, mutta se on nuori, mikä on mielestäni hyvä. Tämä on kolmas ja toivon mukaan viimeinen näistä punaisista vuosista sikäli, että ajamme omia junioreitamme sisään isompiin rooleihin miesten kautta ajatellen, Evwaraye kertoo.

– Tiedostimme jo vuoden 2017 jälkeen, että vuosina 2018, 2019 ja 2020 nuoret pelaajat saavat enemmän minuutteja. Vuonna 2017 rosteri oli aika vanha ja importtivoittoinen, ja pyrimme siihen, että saamme rosterin paikallisten pelaajien määrän nostettua 40:een. Se tapahtuu vain juniorityön kautta, ei heti, hän jatkaa.

40 pelaajan paikallisrosterilla tavoitellaan mahdollisimman omavaraista joukkuetta, jossa olisi särkymävaraa ja toisaalta myös laatua, ja importteina tulisivat enää jenkkipelaajat. Uudet pelaajat ovatkin ottaneet roolia Vaahteraliiga-peleissä jo edeltävinä kausina. Muutama seuran oma kasvatti on noussut jo Vaahteraliiga-aloittajaksi ja lisää on odotettavissa tulevana kesänä.

– Olemme menossa koko ajan parempaan suuntaan. Uusia nuoria ratkaisijoita on löytynyt, joka on hyvä, sillä se antaa tulevaisuuden osalta toivoa, ja antaa toki jo tälle kaudelle. Muutama oma kaveri on jo breikannut ja muutama on breikkaamisen rajoilla, Evwaraye sanoo.

Myös joukkueen päävalmentajana tulevalla kaudella toimiva Stacey Thomas on tyytyväinen joukkueeseen, joka tähän mennessä on saatu kesäksi kasaan.

– Meillä on nuori joukkue, mutta monella heistäkin on kokemusta Vaahteraliigasta. He ovat varmasti valmiita kauteen. Minulla on joukkueesta hyvä fiilis: kun kaikki pelaset on saatu laitettua kohdilleen, uskon, että saamme hyvän joukkueen aikaiseksi, Thomas näkee.

Tähän mennessä importteina on haettu kanadalaisyhdysvaltalainen pelinrakentaja Chris Merchant, joka liittyy kuninkaallisiin yliopistouransa pääteeksi. Uusvanhat Royalsin ruotsalaiset Eric Blomgren (OL) ja Nicholas Peterson liittyvät puolestaan Stockholm Mean Machinesista Royals-kokoonpanoon kesäksi.

Muutama vahvistus ulkomailta joukkueeseen on vielä tulossa. Tällä kaudella ei etsitä kehityspelaajaa, joka tulisi Royalsiin vähemmällä kokemuksella, vaan 6-8 importtipelaajaa ovat ratkaisijoita omilla pelipaikoillaan.

– Jenkkien osalta neuvottelut ovat suhteellisen pitkällä muutaman pelaajan kanssa, mutta pelipaikkoja emme vielä paljasta. Täysi kiintiö kuitenkin tulee, Evwaraye avaa.

Thomas kertoo, että tällä hetkellä joukkueen harjoitukset ovat menneet voima-, fysiikka- ja nopeustreeneissä salin puolella.

– Treenit ovat menneet hyvin, ja pelaajat ovat tehneet paljon töitä, Thomas kehuu.

Vaikka kokoonpano on vielä rakenteluvaiheessa, uskotaan kuninkaallisissa, että tulevasta kaudesta tulee erinomainen.

– Vaikka joukkue on nuori, se ei estä sitä, etteikö se voisi olla myös hyvä. Haluamme olla kilpailukykyisiä ihan takuulla ja välieräpaikka on tavoitteemme. Kun katsoo muiden kilpavarustelua, niin meillä on ihan rauhallisen itsevarma olo, että pärjäämme tulevalla kaudella, Evwaraye päättää.

Royals rosteri 22.2.2020:

Hyökkäys
#12 Chris Merchant QB
#40 Tom Suoste RB
#24 Nico Barrow RB
#27 Perttu Lakkala RB
#3 Jarkko Savolainen RB/WR
#44
#11
Jimi Ranta
Santeri Kangas
RB
WR
#6 Nicholas Peterson WR
#81 Roni Viinamäki WR
#8 Markus Pylkkänen WR
#80 Matias Häkkinen WR
#83 Oskari Korkeamäki WR/TE
#53 Väinö Nybacka OL
#62 Felix Kallio OL
#70 Eric Blomgren OL
#75 Teemu Salo OL
#77 Seppo Evwaraye OL
Puolustus
#2 Viktor Mänty DB
#26 Lauri Saari DB
#31 Jani Manderbacka DB
#32 Daniel Hermansson DB
#29 Peter Lundström DB
#20 Joseph Penesumbu DB
#42 Aleksi Siirtola DB
#7 Lamin Latikka LB/QB
#51 Niko Mäenpää LB
#90 Axel Arvila LB
#52 Jere Haapamäki LB
#97 Martti Kass DL
#93 Jimi Kallio DL
#92 Juuso Rintamäki DL